Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima, kupio sam passata 2.0 tdi dsg 2019 trenutno ima 89000 km, kupio sam ga sa 86000 km. Prošli vlasnik je sve servisirao u ovlaštenom, no na 81000 km je procurila vodena pumpa i on je promijenio set ali van ovlaštenog, znaci samo vodena nista drugo, ne znam koja je stavljena, original ili zamjenska, auto radi ok da se razumijemo, sada je 6 i pol godina star, dali je po vama kada iduce godine u 3 mj bude redovni mali servis pametno napraviti i veliki servis i staviti original vodenu ponovno i sve remenje ili mislite da je još rano... ni sam nisam pametan, ne daje mi se 700-800 eura bezveze ali prvo bih poslusao savjete pa odlucio... hvala svima i svaki savjet je dobrodošao

Posted

Stvarno nisam pametan, vjerujem da ne treba. Moj je sada na 201k i tek sad radim veliki servis. Danas dobio ponudu za djelove. 2.0TDI 140kw, DFCA motor, 2015g.

Set zupčastog remena :
Continental CT1168K1 = MPC 102,00 €/set = rok: 1-2 dana  
Vodena pumpa :
PIERBURG 7.10942.00.0 (oe) = MPC 128,00 €/kom = u dolasku sutra
Natezač kanalnog remena :
INA 534055210   = MPC 45,50 €/kom = rok: ima za odmah
Kanalni remen :
Continental  6PK1026  = MPC 14,50 €/kom = rok: 1-2 dana
Remenica alternatora :
INA 535012410 = MPC 26,50 €/kom = ima za odmah

336,5€

+ jos G12 Evo antifriz koji će zamijeniti G13.

Ne znam tko će mi to još raditi i koliko su ruke.

Posted (edited)

Kužim, tako i ja ne znam sto odlučiti… zato sam htio poslušati koji savjet…

sto se tiče velikog servisa ja bi kod tebe na toj kilometraži mijenjao i remen uljne pumpe

a računaj da će te sve izaći cca 700-800 eura dijelovi i ruke 

Edited by Tristan
Posted

Ma koliko čitam ti remeni se ne mijenjaju niti imaju predvičen interval za zamjenu, ali razmislit ću.
Ako je materijal 340€ ne očekujem da ruke budu više od toga. Vidjet ću. 

• 1 month later...
Posted

Mjenjaj mali remen obavezno,karter dolje.čišćenje sita uljne pumpe....novi semering novi centralni vijak.

Posted

Susjed ga je isto zamijenio na jednom Caddyju, bio na ispomoći prije nekoliko mjeseci kod njega. Stari uljni mali remen je imao dosta slobodnog hoda kad smo ga skinuli. Stavljen novi Conti i baš je bio fiksan, tako da se slažem sa Ivom, bolje prevenirat i zamijenit. Karter skinut, oprao sam ga Wurth odmašćivačem, sito očišćeno, novi semering stavljen i ostalo. Odmastili rub kartera sa nekim VW odmašćivačem, baš ga pomirisao i kažem mu meni to ima miris po izopropilnom alkoholu IPA jer s njim dosta radim preko zime, pa znam kako miriše. Na kraju stavili VW bijelu brtvenu masu na rub kartera i vratili sve nazad.

• Create New...