Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Bio sam u servisu poradi strasnog zvuka struganja prilikom kretanja na uzbrdici ili penjanja na rizol i veli mi covjek da je zamasnjak ispao iz balansa te da struze i da treba mijenjat. Cijena zamjene je :o jer se ne moze narucit samo zamasnjak vec dolazi zajedno sa spojkom. Dakle, radi se o Golfu 3 `97 110ks AFN motor.

Gledao u etos-u i zbilja za AFN motor zamasnjak (225 mm) i spojka u kompletu. I to samo za AFN, dok za 90 ks moze odvojeno i zamasnjak je velicine 228 mm. Zasto je to tako?

Pa sad kad vec moram mijenjat napravio bi mali upgrade.

http://www.autotech.com/prod_driveline_clutch.htm

Uzeo bi komplet od originalne VR6 spojke i celicnog olaksanog zamasnjaka, ali problem je sto za TDI imaju samo od 228 mm, pa me muci jel se to moze ugurat umjesto 225 mm :unsure::unsure::unsure: Pise da se na 1.8T moze zamijenit original od 220 s 228 mm.

Posted

mo??e?? stavit veću lamelu ako mijenja?? zama??njak komplet sa lamelom i korpom

samo ne znam jel ima smisla stavljat to na TDI

Guest Markic
Posted

:look: Da, ne vidim ??ta dobiva?? s tim...

Posted

A korpa? Sta to dodje? Jel se to nalazi u paketu od Autotech-a? Ne poznam te organe auta ni najmanje :D:D

Kad vec moram mijenjat, da stavim "performance part" i nadam se da cu ubost koju sekundu u prvoj i drugoj brzini. Citao na tdiclub.com da stavljaju, pa kud svi, tud i mali ja :) Covjeka veseli ,a i mozda dobro dodje u buducnosti kako crna snaga bude rasla :D

P.S.

Markicu, imas jos cugu od mene :)

Guest Markic
Posted

E da, nisam zaboravil stari, jučer sam se fakat ??uril, moral sam bit kod drage za pol vure! :D

Čujemo se, pa si spijemo! B)

Posted

^_^

ba?? sam gledao za svoga AFNa...stari moj... :doh: na??i motori imaju dupli zama??njak i kompletan set od Sachsa dodje nekih 5500kn u Prevendaru....(već imam dvije premosnice kad sam čuo cijenu... :( ) i ne samo to, ako mjenja?? samo kuplung ili korpu, treba?? viditi koji je proizvođač, jer nemre?? stavljat jedan na drugi...npr. valeo na sachsa ili neki treći.... :blink:

Posted

Mene se ozivljavali kad sam cuo cijenu o servisu 7500 kn :blink::blink::blink: Zvao prevendar nakon toga, vele 4500 za gotovinu. Nakon toga zvao firmu turbo auto u medjimurje i tamo mi vele 6000 kn za original vw, a 3000 kn za sachs. Cijena je za gotovinu. Pitam tipa pa koja je razlika jer bi sachs trebao biti prva ugradnja, a onda mi je objasnio da se radi o jednom te istom proizvodu, samo sto ovaj "original" ima VW znak gore i placa se marka. Sad ne sjecam se jel mi tip reko da im moram dat svoj zamasnjak jer sam bio pod sokom zbog cijena :)

Dupli? Zato valjda svugdje spominju na netu "dual mass" i da mijenjaju sa single mass flyfheel-om.

Mene zanima jel mogu kupit taj olaksani celicni zamasnjak od 228 mm sa VR6 spojkom od autotech-a i zmontirat gore ili moram jos neke dijelove mijenjat/kupovat? :wacko:

Zast je uopce razlika u zamasnjaku izmedju 90 i 110KS? :(

Posted

:unsure: Eeeee kad bih ti bar znao odgovoriti, kao da me pita?? o kvantnoj fizici! :blink:

Ovo je sve ??to znam, jer sam se raspitivao za mene, ??ok na ??ok ??to se cijena tiče!Samo znam da mi je rekao to...??to sam gore napisao.. :bye2:

• Create New...