Perkan Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Vidim da "svi" pricaju o tim diznama...Sta se samo to promjeni il se jos nesto uz to mora radit, brusit, razat, pilit??? Jesu to dizne od 2.5 tdi-a.
RS G60 Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 T4 5cyl tdi mislim da ima serijski te dizne... samo ih promjenis... mozes i sa orig. pumpom voziti... ali software se mora obavezno optimirati...
Perkan Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 A sta se mora optimirati, jer sam nedavno nacipao auto. jel to mogu u servisu oni optimirati il moram opet nanovo chipati il...
pikzibner Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Tibor bi ti trebao prilagoditi elektroniku na nove dizne. Al kolko sam čuo te dizne nisu bash sjajno rje??enje jerbo strcaju gorivo pod nekim kutem i zna motor prolupat začas. Ali pro??vrljaj po netu malo na TDIClub itd.
Guest Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 @RS G60- tnx za preporuku.... ne preporučuje se a ma baš nikome koj voli svoj auto da stavlja serijske dizne koje se nude kod VWa ili boscha jer im kut ubrizgavanja ne odgovara našim "malim" motorima. te,kak bi neki rekli, "tuningdizne" su dugo testirane i prilagođene na motore za koje se nude kao 90 i 110ks tdi.dizne se nemogu stavit,logično, na pumpe-d??se-tdi jer oni imaju za svaki cilindar malu pumpu za gorivo. ima po netu puno tunera koji te dizne nude.prije 2-3 godine mislim da je čak i jedan renomirani tuner nudio za cca 600eur. ovak,u austriji ima dečko koji te dizne prodaje,zapravo samo uloške koje dolaze u dizne.nosač (kučište dizne ostaje isti;orgina) se ne mjenja.vadi se ,očisti,stavlja uložak i vrača na auto. veličine dizne su 0,205 0,216 i 0,232. ovisno za koj auto su potrebni i veči zahvati motora,veči IC,druge cijevi ICa,veči turbak i upgrade boschpumpe.to su osnovne stvari,a gdje su jači šrafi glave,pojačani dihtung glave,jači lageri radilice itd itd. .naravno nakon stavljanja dizne mora se obavezno optimirati software motora.kolko se to nekome isplati je upitno jer se software radi po narudžbi i želji. recimo ALH motor (golf4 tdi s orgigi 90ks i orgigi pritisak 0.8- 0.85) može sa novim softom i 0,216 diznama imati do 163ks.motor,ne na kotaču. ak te još nešto zanima javi...
Recommended Posts