derWOLF Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 Zvijer nad zvijerima iz Volkswagena To se zove odstupanje od imid??a 'narodnog automobila' - tvorci Bube i Golfa proizveli su najbr??u, najskuplju i najbje??nju pilu u povijesti, Bugatti Veyron. S cijenom od milijun eura po komadu, model koji predstavlja dostojnog nasljednika slavnog imena tvrtke Bugatti, koja je carevala u davnim predratnim vremenima, nadma??io je i dosad najskuplji auto, Ferrari Enzo. Ne samo da potencijalni kupci moraju uplatiti polog od 250 tisu?„â€?ica eura da bi ga uop?„â€?e vidjeli, nego je mrcina toliko jaka da svaki kupac mora na trka?„â€?oj pisti pro?„â€?i poseban jednodnevni te?„?aj upravljanja prije nego ??to uop?„â€?e sjedne za volan i odveze se u nepoznatom smjeru. Svaki od 300 komada, koliko ?„â€?e ih biti prodano u sljede?„â€?ih pet godina, ?„?etiri mjeseca se ru?„?no izra?„â€?uje u tvornici kod Strassburga. Prvih pedeset je ve?„â€? prodano (ali Volkswagenu ne pada na pamet da objavi imena kupaca) i bit ?„â€?e isporu?„?eno u listopadu. Mrcina od dvije tone sa 16 cilindara ubrzava od 0 do 100 km/h za cca 2,8 sekundi, a maksimalna brzina mu je 400 km/h. Da, da, izgleda sjajno i sigurno je predivna makina i izvana i iznutra, ali ba?? i ne vidimo smisla u kupnji automobila za koji onda morate izgraditi i posebnu trka?„â€?u pistu po kojoj ?„â€?ete ga voziti, jer za obi?„?ne ceste svakako nije. Kome je do tolike brzine, za mnogo manje novce mo??e kupiti i vrhunski pi??tolj ili revolver i iz njega ispaliti metak. A da ne spominjemo da se bez pi??tolja te??ko mo??e ste?„â€?i imetak dovoljan da se samo za auto izdvoji milijun?„?i?„â€?...
Guest ND4SPD Posted March 2, 2005 Posted March 2, 2005 i nadodaj na to da ga porsche carrera gt i ferrari enzo na trkacoj stazi "operu"...
Guest Veg Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 s tim da nikad nisu izmjerili tih 400 km/h,nedaju ga nikome na test da to provjeri i kocnice su li-la itd,itd tak tak da i nije bas neki ''super car''
RS G60 Posted March 3, 2005 Posted March 3, 2005 rekord na cesti je 386 km/h sa bi-turbo porsche sa ca. 700ks. bila je neki dan reportaza na "pro 7". sam svuk od 16cyl mora biti...........
Guest ND4SPD Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Imam filmic gdje McLaren F1 ide 391 km/h (mjereno sa vise GPS-a), a inace najbrzi auto na svijetu (road legal) je Dauer 962 LeMans, 405 km/h i 2.6 do 100 km/h (100 km/h u prvoj brzini :-) to bi volio imati ). A auto je proizveden 1994 godine! Rade i novi auto za 2006. Evo ti i link: http://tinyurl.com/5nqxt Imam i filmic sa tim Porscheom i scan iz nekog auto magazina. Ako te zanima mogu ti poslati na mail. Pozdrav, Marko P.S. Sad sam se sjetio imam i filmic sa Bugatti-jem, zvuk je bez veze, samo se cetiri turbine cuju, prema Carreri GT ili Enzu ili Modeni zvuk je bez veze. Cak mi i VR6-ice imaju bolji zvuk...
RS G60 Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 ja sam mislio rekord auta koji se svaki dan vozi. porsche-a su isto sa vise gps-a u maranellu (na ferarri stazi) testirali. sorry krivo sam napisao, bilo je 396km/h. snimio sam reportazu, dva puta su morali voziti da budu brzi od mclaren-a f1.
Guest ND4SPD Posted March 6, 2005 Posted March 6, 2005 Pa ni ovaj Porsche nije za "svaki dan" :-). Evo, bas sam pogledao scan iz onoga casopisa, pise da je vozio 388 km/h. Ali svejedno McLaren F1 je McLaren F1...
Recommended Posts