Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Zvijer nad zvijerima iz Volkswagena

BUG2.jpg

To se zove odstupanje od imid??a 'narodnog automobila' - tvorci Bube i Golfa proizveli su najbr??u, najskuplju i najbje??nju pilu u povijesti, Bugatti Veyron.

S cijenom od milijun eura po komadu, model koji predstavlja dostojnog nasljednika slavnog imena tvrtke Bugatti, koja je carevala u davnim predratnim vremenima, nadma??io je i dosad najskuplji auto, Ferrari Enzo. Ne samo da potencijalni kupci moraju uplatiti polog od 250 tisu?„â€?ica eura da bi ga uop?„â€?e vidjeli, nego je mrcina toliko jaka da svaki kupac mora na trka?„â€?oj pisti pro?„â€?i poseban jednodnevni te?„?aj upravljanja prije nego ??to uop?„â€?e sjedne za volan i odveze se u nepoznatom smjeru.

BUGG1.jpg

Svaki od 300 komada, koliko ?„â€?e ih biti prodano u sljede?„â€?ih pet godina, ?„?etiri mjeseca se ru?„?no izra?„â€?uje u tvornici kod Strassburga. Prvih pedeset je ve?„â€? prodano (ali Volkswagenu ne pada na pamet da objavi imena kupaca) i bit ?„â€?e isporu?„?eno u listopadu. Mrcina od dvije tone sa 16 cilindara ubrzava od 0 do 100 km/h za cca 2,8 sekundi, a maksimalna brzina mu je 400 km/h.

Da, da, izgleda sjajno i sigurno je predivna makina i izvana i iznutra, ali ba?? i ne vidimo smisla u kupnji automobila za koji onda morate izgraditi i posebnu trka?„â€?u pistu po kojoj ?„â€?ete ga voziti, jer za obi?„?ne ceste svakako nije. Kome je do tolike brzine, za mnogo manje novce mo??e kupiti i vrhunski pi??tolj ili revolver i iz njega ispaliti metak. A da ne spominjemo da se bez pi??tolja te??ko mo??e ste?„â€?i imetak dovoljan da se samo za auto izdvoji milijun?„?i?„â€?...

Guest ND4SPD
Posted

i nadodaj na to da ga porsche carrera gt i ferrari enzo na trkacoj stazi "operu"...

Posted

s tim da nikad nisu izmjerili tih 400 km/h,nedaju ga nikome na test da to provjeri i kocnice su li-la itd,itd tak tak da i nije bas neki ''super car''

Posted

rekord na cesti je 386 km/h sa bi-turbo porsche sa ca. 700ks. bila je neki dan reportaza na "pro 7".

sam svuk od 16cyl mora biti...........

Guest ND4SPD
Posted

Imam filmic gdje McLaren F1 ide 391 km/h (mjereno sa vise GPS-a), a inace najbrzi auto na svijetu (road legal) je Dauer 962 LeMans, 405 km/h i 2.6 do 100 km/h (100 km/h u prvoj brzini :-) to bi volio imati ;-) ). A auto je proizveden 1994 godine! Rade i novi auto za 2006. Evo ti i link: http://tinyurl.com/5nqxt Imam i filmic sa tim Porscheom i scan iz nekog auto magazina. Ako te zanima mogu ti poslati na mail. Pozdrav, Marko

P.S. Sad sam se sjetio imam i filmic sa Bugatti-jem, zvuk je bez veze, samo se cetiri turbine cuju, prema Carreri GT ili Enzu ili Modeni zvuk je bez veze. Cak mi i VR6-ice imaju bolji zvuk...

Posted

ja sam mislio rekord auta koji se svaki dan vozi. porsche-a su isto sa vise gps-a u maranellu (na ferarri stazi) testirali. sorry krivo sam napisao, bilo je 396km/h. snimio sam reportazu, dva puta su morali voziti da budu brzi od mclaren-a f1.

Guest ND4SPD
Posted

Pa ni ovaj Porsche nije za "svaki dan" :-). Evo, bas sam pogledao scan iz onoga casopisa, pise da je vozio 388 km/h. Ali svejedno McLaren F1 je McLaren F1...

• 3 weeks later...
  • Create New...