Andy Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 dal se moze nekej poduzeti da to cudo ide malo bolje?
tommy Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 pa jesam ti jucer stavio link da pogledas? :doh: samo se ne sjecam gdje valjda ce se maky sjetit
Jura Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 uzalud nam trud svirači... sama skraćenica ti govoriu sve!!!
tommy Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 a gle jura, ak vec kante ne idu da se bar nes digne.. u krajnjoj liniji, bar ide bolje od 1.4TDI sa tih 15 KS viska
Jura Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 ne znam ba??!! turbo je turbo!!! ??to se tiče dizanja snage mo??e se kao nekim čipom dignuti snaga na cca 80 konja! tako sam bio ne?? čitao, koliko je to istiniti ili ne ne bih ba?? znao. znam samo jedno da ja sa motoru neću ni?? raditi! radije ću ugurati ne?? po??teno unutra ??to ima potencijala za tuning!
Guest BOOster Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Tuniranje SDI-a je pothvat koji pada u vodu prije nego li počne
Andy Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 a ja cu mu staviti gljivu pa vidjet cemo dal bude razlike!!danas mi je frend imal tesku prometnu s dujom gti zavrsio u bolnici bla,bla znate kak je i kud ces vise od 70 hp polako i sigurno !!
Guest Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 a ja cu mu staviti gljivu pa vidjet cemo dal bude razlike!! nemoj majketi, asfalt bi mogao sjebat...
Dottore Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 @ jura = Vjerojatno si već čuo za ovu izreku : Ako diesel, onda turbo. Ako turbo, onda diesel.. Istina je da je to dosta slab motor ali ipak ne tolko koliko neki ovdje pi??u, kao da ne ide s mjesta i sl. Kad ga se optereti osjeti se nedostatak konja. Ali opet nisu svi vozači jednaki i ne ciljaju svi na jurilice s puno konja. Makar i ovaj moj polo dobro ide, istina samo do 80km/h a onda se osjetilo da posustaje s ubrzanjem. Tko kupuje sdi vjerovatno zna ??to kupuje i ne namjerava se utrkivati s tim autom. Motor je dobar u prve 3 brzine ali je trom u 4 i 5 ali opet ka??em odličan je za tu konjicu i od njega se ne mo??e trazit da juri ko automobili od 100 ks ali mu je prednost potro??nja od samo 5 litara i mo??da ne??to sitno a kad ga po??teno goni?? 7-8 litara. kao ??to ka??e Vader istinito . :doh: I SDI mo??e vrtiti kotace na startu , provjereno. Da je jednostavno zar bi se proizvođači npr. Opel mučili da izrade tri motora 1.7 2.0 i 2.2. Razvoj motora nije nipo??to jeftin, jeftinije bi bilo napraviti tuning. je li?? Proizvođači automobila ne mogu sebi dozvoliti luksuz da naprave automobil koji neće funkcionirati u određenim klimatskim uvjetima ili koji radi pri vrhu praga tolerancije, pa zato i proizvode motore različite kubika??e i snage. A jedan od razloga su i pravni propisi pojedinih tr??i??ta, pa se tako za određena tr??i??ta modificiraju standardni modeli (reduciranjem snage) kako bi upadali u određenu carinsku ili poreznu klasu. Evo normalni SDI (zavisi polo ili golf ) snaga 64-68KS i okretni moment 125-133Nm.. S čip tuningom dobije otprilike snaga 78-82KS i okretni moment 155-163Nm... itekako se osjeti malo na ko??i preformanse. Naravno da svako 'overclockiranje' nosi sa sobom i određene rizike. Nekada krivo isprogramiraju parametar rad motora, bolje hlađenje. A da ne govorim kako motor ide kad jo?? manje tro??i s toliko vi??e snage.... hmmm vijek trajanja je u pitanju??? Neki reklamiraju da mo??e povečati snagu za bolje ubrzanje, veću brzinu uz jo?? manju potro??nju.. pardon na du??i post :bye2:
Andy Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 svaka cast na trudu za ovaj post! a za1.9 d ima dobre perfomanske ide dpbro u zavoje i odlicne kocnice! kao sto si rekao 1,2,3 ok al ovo dalje 4,5 tak-tak al on ide 180km/h kolko sam cuo !e ima verzija golfa IV 2002 sdi sa 6 brzina ili sam ja to krivo vidio?
Guest Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 kao ??to ka??e Vader istinito . :doh: I SDI mo??e vrtiti kotace na startu , provjereno. To se odnosilo na gljivu A SDI mo??e zavrtit samo na snijegu
Andy Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 moze sdi zavrtjeti uvjerio sam se ako nema velike felge !ja sam vidio da je vrtio sa 14 " a za gljivu vidjet cemo uskoro
Guest maky Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 evo vidim da je veliki interes za ovaj topic pa cu vam dat jedan prijedlog !!! umjesto da puno razbijate glavu kako tunirati polo sdi bolje se manite corava posla jer vam tu masinu nece uspjet puno nabildat snagom pa vam preporucujem da stavite motor od M5 u polo pa da vidite kak ce ic ko raketa..........LETIT CE !!!
Guest Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 e ti si najpametnije od svih reko....bravo.pa sad mi je jasno zašto nas na hrawebu ismijavaju
tommy Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 2 maky: ako castis masinom i ostalim dijelovima koji se moraju mjenjat budem ja stavio.."svako" pokusava sredit auto da bolje ide - to kaj trenutno ima, ipak ne mjenjas auto svaka 2 tjd
Jura Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 ja u subotu stavio cpl u sdi-a, i odmah sam dobio bolji odaziv na gas!! :doh: : jeli tako Darth???? : : :
Guest maky Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 e ti si najpametnije od svih reko....bravo.pa sad mi je jasno za??to nas na hrawebu ismijavaju pusti zle duhove neka se smiju ako im to cini uzitak !!! i ovako je ovaj forum 100 puta bolji pa im trebamo dat bar taj gust da nam se malo smiju --- nek se ljudi bar malo vesele.......... <_< <_<
Andy Posted May 1, 2006 Author Posted May 1, 2006 a gle vidim da se sad ismijavate sa gljive!1 svatko bi bilo kaj ucinio da mu auto bolje ide a ako gljiva bude nekej pomogla neznam vidjet cu !!
tommy Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 crazy, zasto se opterecujes sa glupostima..samo si ti digni snagu bez obzira. ja si osobno ne bi gljivu stavljao, al sta ces kad nemas previse izbora na raspolaganju
Andy Posted May 2, 2006 Author Posted May 2, 2006 ma vidjet cu nije meni do brzine nego da ide i ljepo izgleda i cuje se mjuza hihihihi
zihaGT Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Da istina, vr6 mu nije mogao ni??ta... : : : : : : : : : :
Recommended Posts