Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Googlanje mi nije bas pomoglo, osim sto sam saznao da niti jedna marka diskova ne valja, pogotovo Brembo kod nas :)

Suzio sam izbor na Brembo max (navodno su bolje kvalitete od obicnog) i Ferodo racing DS2500 plocice ili ATE power disc i odgovarajuce ATE plocice. Diskovi su 256x20, samoventilirajuci. Koje bi vi stavili? ATE su nesto skuplji, ali nije bitno.

Tekucina ce bit Ferodo dot 5.1 racing fluid.

Koliko bi se poboljsalo kocenje da zamijenim tvornicke cjevcice sa celicnim?

Guest Markic
Posted

ATE Powerdisc + Ferodo DS2000 B)

Stari moj, kako to bremza... :o

Jebeno...DS2000 je nekaj najbolje za street use kaj sam imal.

Al prlja felge katastrofa :lol::P:rolleyes:

Posted

kao sto marikc kaze... prlja felge, ali zato i koci... koja klijsta ima tdi? jel ima vec girling 54? ako ima stavi 280 disc naprijed od g60...

Posted
ATE Powerdisc + Ferodo DS2000 B)

Al prlja felge katastrofa :lol::P:rolleyes:

prlja ali i brzo tro??i... zar ne??? :cold:

Posted

a ja ti imam 280x22 4x100... to ti g60 ima serijski, prijatelju... te sto si ti gledao, ti su od vr6...

Posted

A je, imas pravo do broja sasije >> 1G-N-300 000, dakle stariji imaju 4x 100 :) A na koji nacin da saznam koja klijesta imam???

Posted

skini gumu, ocisti klijesta i na njima pise girling ili lucas + broj...

moj stari ima passat 35i facelift 96. god... jos je tdi i kombi... passat mu ima serijski ista klijesta i diskove kao ja u corrado g60... jos ima cak i bolji glavni cilindar za kocnice...

Guest biciklist
Posted
ATE Powerdisc + Ferodo DS2000  B)

Al prlja felge katastrofa :lol:  :P  :rolleyes:

prlja ali i brzo tro??i... zar ne??? :cold:

ali i koci ;)

Posted

Provjerit cu, ali sumnjam. Gledao sam u etos i pise da je 95 zadnja godina koja je imala girling, a 96 i 97 imaju lucas (moj je 97). A opet lucasove 96 280x22 se mi prevelike jer su 15 incha (a imam zimske 14) i jos ko sol na ranu imaju 5x100 :doh:

Posted

lucas je kupio davnih dana girling! g60 (cak i neki 16v) ima serijski girling 54 ili lucas 54 (sve je to isto)... istina je da ti 14" vise ne pase... znam o cemu pricam, nisam samo jedanput tako nes' radio... mozes mi vjerovati... zaboravio 5x100... trazi od golfa 2... sve to pase i sve je to isto... g60 i vr6 imaju sve isto, samo 4x100 i 5x100 im je razlika...

evo iz etka: disc g60 535 615 301 i disc vr6 1h0 615 301... orig. vw brojevi...

Guest ND4SPD
Posted

Malo da se ubacim, Ferodo Racing DS2000 se vise ne proizvodi, postoji novi Ferodo Racing DS2500; http://www.federal-mogul.com/aftermarket/r...Country=Croatia

to Nestorov: uzmi Brembo MAX, ATE power diskove & Ferodo DS2500, Ferodo dot 5.1 racing fluid i odes u: VIJČANE PUMPE D.O.O.

Zagreb, Vrapčanska ulica 8

Tel.: 01/3457-293

po kocione vodove i miran si ;)

Posted

Odluceno, ATE power disk, ferodo ds2500 i dot 5.1 racing fluid, rijesim jos vodove i jao si ga vama ak mi zracni iskoce kad naglo zakocim :D :D :D

@ RS G60: U pravu si G60, VR6 i moj imaju ista klijesta. Razlika je samo u slovu, dakle u seriji, a na klijestima mi pise lucas 54. Daj mi objasni na koji nacin ugurat 24mm veci disk unutra? Zar klijesta nisu fiksna, tj. da li se mogu 12 mm udaljit od osi (priblizit felgi) ili imaju sad 12 mm praznine pa da moze stat veci disk? Odnosno nisam skuzio da li ce mi stati 14'' felge...

Guest biciklist
Posted

hmm bio sam napisao valjda al uglavnom jel netko probao ferodo diskove ?

Guest Ruby
Posted
Odluceno, ATE power disk, ferodo ds2500 i dot 5.1 racing fluid, rijesim jos vodove i jao si ga vama ak mi zracni iskoce kad naglo zakocim :D :D :D

koliko te dođu ti diskovi, i pločice, i tekučina?

• Create New...