TheFog Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Zbog velikog opterecenja foruma oglasima, primorani smo uvest neka nova pravila: -cijena je OBAVEZNA! -za oglase prijatelja iz usluge, linkove sa drugih foruma, oglasnika, dakle bilo sto sto ne prodajete izravni vi, postajat ce u svakoj rubrici sticky topic za oglase iz usluge, i u njih ih stavljajte, a komentiranja i upita za te oglase nece biti
joke Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Zašto bump nebi bio dozvoljen češće uz promjenu cijene??? al bar 5-10%???
joke Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Pa ne piše.... a i jady je čovjeku reko da nesmije bumpat, a spustio je cijenu sa 1400 na 1200kn....ma ubiti nisam gledo; možda je editiro...
jady Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 bump je bio u roku od 2 dana i to 2 puta i nije editirano bilo
marin-82 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Zbog velikog opterecenja foruma oglasima, primorani smo uvest neka nova pravila: -cijena je OBAVEZNA! -za oglase prijatelja iz usluge, linkove sa drugih foruma, oglasnika, dakle bilo sto sto ne prodajete izravni vi, postajat ce u svakoj rubrici sticky topic za oglase iz usluge, i u njih ih stavljajte, a komentiranja i upita za te oglase nece biti ovo pravilo s linkovima na druge stranice s oglasima je najblentavije pravilo koje sam sastao na svim forumima na kojima sam registriran (a regan sam ih na 30-tak). OK mi je za oglase iz usluge, al mi nije jasno zasto nemogu linkat svoj oglas na recimo auti.hr nego moram uploadat slike na forum? Pa zar vam nije u interesu ubrzat rad foruma? Linkanje na druge stranice ne usporava forum dok uploadanje ovdje ili na imageshack+thumbtail na forumu itekako opterečuju i server i uzimaju nam bandwith i bezveze rade promet. Po meni bi bilo bolje da se lijepo dopusti linkanje uz obavezan dodatni opis, a kad već štedite i želite red onda lijepo ograničite veličine signaturea, veličine i težine slika i njihov broj u signatureima. Računica je jednostavna npr 1 theard s 1 linkom zanemarivo opterečuje server dok ak samo pogledaš tu 1-nu svoju sliku u sig-u i pomnožiš je s xyz brojem postova koje imaš već dobivaš neku blentavu cifru prema kojoj je onaj jedan link u oglasima stvarno zanemariv. Sad pogledaj kolko ima takvih članova koji imaju po 2, 3 ili više slika. da se samo to malo bolje regulira razlika bi bila očita... Također na siti način bi se mogla odredit i veličina slika u projektima pa da su sve u istoj rezi a ne da mi neke ne stanu na 22" monitor a neke su ko muhe.... ovo nije nikakav pokušaj provokacije niti ista slično a bome nemam ni nista protiv polića u sig-u
Speedy-RI Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Slika u sigu je ogranicena na 500x150 i ne smije biti veca od 50kB, ako vec ides za nesto prigovarati onda malo citati pravila
marin-82 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 procitah, i to je puno puno... pa jos pomnozi sa brojem postova....
Perkan Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ovo pravilo s linkovima na druge stranice s oglasima je najblentavije pravilo koje sam sastao na svim forumima na kojima sam registriran (a regan sam ih na 30-tak). OK mi je za oglase iz usluge, al mi nije jasno zasto nemogu linkat svoj oglas na recimo auti.hr nego moram uploadat slike na forum? Bogami i meni je to blentavo do jaja, ali šta ću? OK mi je da se sankcionira kad netko stavi samo link bez ikakvog dodatnog opisa - to treba obrisatio odmah, ali ovo... :bag:
TheFog Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 marin-nebih htio da ispadne bahato, ali IMA SE i bandwidtha i prostora tako da nije cilj stediti na tome, vec je zelja ubrzati rad korisniku (sto klikanje na druge oglase usporava), kao i osigurani potpunije informacije. takodjer, kao sto je spidi odgovorio, i avatari, i slike u potpisu, pa i slike koje se stavljaju u postovima, su propisane pravilima, prema "standardima" sa vecine foruma. nemogu reci da to se to 100% postuje, ali moderatori se maksimalno trude da to ue tako, na zadovoljstvo svih koji citaju forum. takodjer, aktivan je mod auto resiza slika koje su "prevelike". ako je ovo zadnje islo mog polica u potpisu - hvala takodjer, hvala ti na primjedbama i zelji za poboljsanjem foruma
marin-82 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ovo s bandwithom sam mislil na korisnike koji nemaju flat ili jos gore koji su na 56k modemu pa im te sličice dodatno usporavaju učitavanje stranice i nabijaju promet. Tih sigova sam se uhvatil jer se bas na tome najviše može dobit na brzini i rasteretit server. Znam da skripte uzimaju svi od svukud i većina manjih foruma ima iste ili sl postavke, al moje skromno misljenje i dalje ostaje da je previse prostora dopusteno za sig.
TheFog Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 mislim da je najboje da otvorimo glasanje vezano za sigove, tako da vidimo sto ce sami korisnici rec, dali im je to opterecenje na promet ili ne
Recommended Posts