smoki Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 (edited) wow! otkriće!! To ima svaki autolimar..koristi se zapravo za piganje preklopa unutarnjeg i vanjskog ruba blatobrana, u novije doba i za ovo.. Edited December 17, 2008 by smoki
tomica88 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 wow! otkriće!! To ima svaki autolimar..koristi se zapravo za piganje preklopa unutarnjeg i vanjskog ruba blatobrana, u novije doba i za ovo.. baš i nebi reko da svaki ima ovakvu home-made
audicabrio Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 ma kakvo otkriće kolega? znam ja za to odavno, u riegerovom katalogu od 2002 to stoji nutra samo je cijena 700e, a ovakva izrada je puno jeftinija a isto učinkovita. Pa ako ovi nacrti i upute nisu korisne, predstavi nam ti svoje otkriće!
dvojka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 imam jednu doma mi smeta, oma to delam, svaka cast na ideji
smoki Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Kolega NHF, ja mislih da si ti sad tek to vidio..ja očito ne cijenim vrijednost te sprave jer mi je kum autolimar pa ju uzmem kad poželim..daleko od toga da je znatno jeftinija homemade izvedba..još jednom NHF, nisam skužio na šta ciljaš
audicabrio Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 nema problema, stavio sam ovo jer su tu nacrti i svaki tutlek to može napraviti.
VWlaho Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ova spravica je super izum...samo kako radi ?
jopa_vr6 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 takvu ja imam slicnu,moja je od dizalice napravljena,radi tako da ovaj okrugli dio zasarafis umjesto felge,a onaj valjćič namjestis na rub skroz na vrh i vuces ljevo desno,pa jos rasiris pa opet ljevo desno i tako,,,samo ne puno jer se moze cijela stranica uvuc,zato unutarnji blatobran rasjeces da rub ne vuce stranicu unutra....uffff umori se tipkajuci
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 (edited) Ja sam svoju nedavno napravio. Evo par slika: A napravio sam i ovo: Alat za stiskanje opruga Primitivnu ali upotrebljivu presu: I stendere. Sad radim na izradi hidraulicke savijacice za cijevi da bi kasnije mogao napravit ucvrscivace muldi prednjih i zadnjih i povezivac vilica, pa cu stavit slike kad zavrsim. Edited December 22, 2008 by Vlajs
dvojka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 svaka cast vlajs, dobar si! i jedna velika zahvala audi-u jos jednom , ovakve stvari volim - to se trazi i budimo kreativni
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Jos kad bi slikao dok to izradjujem... Ima jos neka ideja sta se moze naptavit od alata, pa da i to napravim?
audicabrio Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 (edited) vlajs, massive RESPEKT! Ovo za skidanje opruga je super, jeftinije ti je to napravit nego platit nekom da ti skine opruge, to ću i ja napravit... Edited December 22, 2008 by audicabrio
Maki Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Jos kad bi slikao dok to izradjujem... Ima jos neka ideja sta se moze naptavit od alata, pa da i to napravim? Vlajs sve 5, samo zelim te upozoriti da skare za amortizere nije samo tako napraviti, cini se jed. no nije, sile koje djeluju od strane opruge su tolike da mogu presjeci prste, nemoj sparati na tome, nisu skupe, ostalo je very nice. Vjerovatno znas nekoga tko je nahebao od home made shkara.
LAZO Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Sjedni 5 Vlajs..jedino nisam skuzio kod sprave za sirenje blatobrana sta ju to stisce prema blatobranu,jel..primis se za nju pa vuces prema sebi,i jos lijevo-desno ili?
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 (edited) Vlajs sve 5, samo zelim te upozoriti da skare za amortizere nije samo tako napraviti, cini se jed. no nije, sile koje djeluju od strane opruge su tolike da mogu presjeci prste, nemoj sparati na tome, nisu skupe, ostalo je very nice. Vjerovatno znas nekoga tko je nahebao od home made shkara. Pricali su mi vec o tome. Nadam se da sam ih napravio dovoljno cvrste pa da ce itdrzat :-) Varove je radio majstor, atestirani varioc. I presu je on vario, a ostalo sam ja sam. Probao sam vec stisnut jedne opruge i ostavit par dana i izdrzalo je. Edited December 22, 2008 by Vlajs
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Sjedni 5 Vlajs..jedino nisam skuzio kod sprave za sirenje blatobrana sta ju to stisce prema blatobranu,jel..primis se za nju pa vuces prema sebi,i jos lijevo-desno ili? Onim vijkom koji je od originalne dizalice pritisces rub blatobrana, a rukom mices spravu napred nazad na lezaju kotaca. http://www.youtube.com/watch?v=QHM-A_aFCoY
Medo-12v-VD Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Sjedni 5 Vlajs..jedino nisam skuzio kod sprave za sirenje blatobrana sta ju to stisce prema blatobranu,jel..primis se za nju pa vuces prema sebi,i jos lijevo-desno ili? lazo... daj se ošamari... pa pogledaj još jednom sliku... ako ne shvatiš ... ponovi postupak... i tako sve dok ne usavršiš gradivo :doh EDIT: evo Vlajs ti je rekao... al svejedno kazni se
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 (edited) Ovako nesto je sljedece A to ce mi posluzit za izradu ovog A onda cu probat napravit prednji nosac motora Edited December 23, 2008 by Vlajs
LAZO Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 (edited) lazo... daj se ošamari... pa pogledaj još jednom sliku... ako ne shvatiš ... ponovi postupak... i tako sve dok ne usavršiš gradivo :doh EDIT: evo Vlajs ti je rekao... al svejedno kazni se A jebiga kad ja razmisljam svabski,a ne đapanski..Znaci bez zuba i sirooooko..A ne sam maknut zubic Edited December 22, 2008 by Medo-12v-VD
Vlajs Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 A jebiga kad ja razmisljam svabski,a ne đapanski..Znaci bez zuba i sirooooko..A ne sam maknut zubic I da,reko bi i ja tebi da se kaznis,al ti vec jesi.. Ja cu samo rub podvit jer nezelim sirit blatobrane. Kasnije mi rubnjak nebi stajao da ih prosirim. Probat cu slikat kod to budem radio.
LAZO Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja cu samo rub podvit jer nezelim sirit blatobrane. Kasnije mi rubnjak nebi stajao da ih prosirim. Probat cu slikat kod to budem radio. Govoris iz iskustva ili...
Medo-12v-VD Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Lazo jesi ti meni nešto rekao ??? :rotfl :rotfl
Recommended Posts