Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

wow! otkriće!! :rolleyes:

To ima svaki autolimar..koristi se zapravo za piganje preklopa unutarnjeg i vanjskog ruba blatobrana, u novije doba i za ovo..

Edited by smoki
Posted
wow! otkriće!! :rolleyes:

To ima svaki autolimar..koristi se zapravo za piganje preklopa unutarnjeg i vanjskog ruba blatobrana, u novije doba i za ovo..

baš i nebi reko da svaki ima ovakvu home-made

Posted

ma kakvo otkriće kolega? znam ja za to odavno, u riegerovom katalogu od 2002 to stoji nutra samo je cijena 700e, a ovakva izrada je puno jeftinija a isto učinkovita.

Pa ako ovi nacrti i upute nisu korisne, predstavi nam ti svoje otkriće!

Posted

Kolega NHF, ja mislih da si ti sad tek to vidio..ja očito ne cijenim vrijednost te sprave jer mi je kum autolimar pa ju uzmem kad poželim..daleko od toga da je znatno jeftinija homemade izvedba..još jednom NHF, nisam skužio na šta ciljaš

Posted

takvu ja imam slicnu,moja je od dizalice napravljena,radi tako da ovaj okrugli dio zasarafis umjesto felge,a onaj valjćič namjestis na rub skroz na vrh i vuces ljevo desno,pa jos rasiris pa opet ljevo desno i tako,,,samo ne puno jer se moze cijela stranica uvuc,zato unutarnji blatobran rasjeces da rub ne vuce stranicu unutra....uffff umori se tipkajuci :palacg

Posted (edited)

Ja sam svoju nedavno napravio. Evo par slika:

DSC08340.jpg

DSC08341.jpg

DSC08342.jpg

DSC08343.jpg

DSC08344.jpg

DSC08345.jpg

A napravio sam i ovo:

Alat za stiskanje opruga

DSC08350.jpg

DSC08351.jpg

DSC08352.jpg

DSC08353.jpg

DSC08354.jpg

Primitivnu ali upotrebljivu presu:

DSC08346.jpg

I stendere.

DSC08347.jpg

Sad radim na izradi hidraulicke savijacice za cijevi da bi kasnije mogao napravit ucvrscivace muldi prednjih i zadnjih i povezivac vilica, pa cu stavit slike kad zavrsim.

Edited by Vlajs
Posted

svaka cast vlajs, dobar si! i jedna velika zahvala audi-u jos jednom , ovakve stvari volim - to se trazi i budimo kreativni :bravo

Posted

Jos kad bi slikao dok to izradjujem...

Ima jos neka ideja sta se moze naptavit od alata, pa da i to napravim?

Posted (edited)

vlajs, massive RESPEKT!

Ovo za skidanje opruga je super, jeftinije ti je to napravit nego platit nekom da ti skine opruge, to ću i ja napravit... :D

Edited by audicabrio
Posted
Jos kad bi slikao dok to izradjujem...

Ima jos neka ideja sta se moze naptavit od alata, pa da i to napravim?

Vlajs sve 5, samo zelim te upozoriti da skare za amortizere nije samo tako napraviti, cini se jed. no nije, sile koje djeluju od strane opruge su tolike da mogu presjeci prste, nemoj sparati na tome, nisu skupe, ostalo je very nice.

Vjerovatno znas nekoga tko je nahebao od home made shkara.

:palacg:palacg:palacg

Posted

Sjedni 5 Vlajs..jedino nisam skuzio kod sprave za sirenje blatobrana sta ju to stisce prema blatobranu,jel..primis se za nju pa vuces prema sebi,i jos lijevo-desno ili?

Posted (edited)
Vlajs sve 5, samo zelim te upozoriti da skare za amortizere nije samo tako napraviti, cini se jed. no nije, sile koje djeluju od strane opruge su tolike da mogu presjeci prste, nemoj sparati na tome, nisu skupe, ostalo je very nice.

Vjerovatno znas nekoga tko je nahebao od home made shkara.

:palacg:palacg:palacg

Pricali su mi vec o tome. Nadam se da sam ih napravio dovoljno cvrste pa da ce itdrzat :-) Varove je radio majstor, atestirani varioc. I presu je on vario, a ostalo sam ja sam. Probao sam vec stisnut jedne opruge i ostavit par dana i izdrzalo je.

Edited by Vlajs
Posted
Sjedni 5 Vlajs..jedino nisam skuzio kod sprave za sirenje blatobrana sta ju to stisce prema blatobranu,jel..primis se za nju pa vuces prema sebi,i jos lijevo-desno ili?

Onim vijkom koji je od originalne dizalice pritisces rub blatobrana, a rukom mices spravu napred nazad na lezaju kotaca.

http://www.youtube.com/watch?v=QHM-A_aFCoY

Posted

lazo... daj se ošamari... pa pogledaj još jednom sliku... ako ne shvatiš ... ponovi postupak... i tako sve dok ne usavršiš gradivo :doh

EDIT: evo Vlajs ti je rekao... al svejedno kazni se :D

Posted (edited)

Ovako nesto je sljedece

144206_lg.jpg

Manual_Hydraulic_Bender.jpg

A to ce mi posluzit za izradu ovog

286b_1.jpg

5afc_1.jpg

ma1535G.jpg

ma1612G.jpg

A onda cu probat napravit prednji nosac motora

SolidEngineMounts_1024px.jpg

Edited by Vlajs
Posted (edited)
lazo... daj se ošamari... pa pogledaj još jednom sliku... ako ne shvatiš ... ponovi postupak... i tako sve dok ne usavršiš gradivo :doh

EDIT: evo Vlajs ti je rekao... al svejedno kazni se :D

A jebiga kad ja razmisljam svabski,a ne đapanski..Znaci bez zuba i sirooooko..A ne sam maknut zubic :palacd:lol:

Edited by Medo-12v-VD
Posted
A jebiga kad ja razmisljam svabski,a ne đapanski..Znaci bez zuba i sirooooko..A ne sam maknut zubic :palacd:lol:

I da,reko bi i ja tebi da se kaznis,al ti vec jesi.. :zivio:lol2

Ja cu samo rub podvit jer nezelim sirit blatobrane. Kasnije mi rubnjak nebi stajao da ih prosirim.

Probat cu slikat kod to budem radio.

Posted
Ja cu samo rub podvit jer nezelim sirit blatobrane. Kasnije mi rubnjak nebi stajao da ih prosirim.

Probat cu slikat kod to budem radio.

Govoris iz iskustva ili... :rolleyes:

• Create New...