sanel_g3 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 koliko povrata poreza dobiješ , na primjer 1000 kn,?
Jericho Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 To sam negdje čital, ne znam ni sam više di. A ovo za članove obitelji vrijedi ako su gume montirane. Jer ne može frend uvozit sebi za osobne potrebe, a gume su već na tvom autu. Evo primjer.
Igor_ZG Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 (edited) Nista,sve sam saznao tak da editiram Edited July 15, 2010 by Igor_ZG
Guest Deus_EX Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Ima li itko kakvog iskustva sa gumama Yokohama AVS SPORT ili PARADA 225/40/18?
Jure21_ZD Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Firestone Firehawk, meni su odlične i po kiši i po suhome, a cijena je povoljna. Sa Dunlopom ili Bridgestoneom nečeš pogriješiti sigurno ali češ malo više platiti.. i jedna preporuka Barum izbjegavaj u širokom luku, za te pare koliko košta Barum mislim da bi se mogla naći bolja guma.... imambarum bravuris c1 gumu,po suhome drze odlicno,malo ih samo kisa j....,ali ne toliko...
Jure21_ZD Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 baš sam detaljno pročitao ovaj topic i mišljenja, i iskreno ja kad dođem za koji mjesec u situaciju za novi set guma, nemam pojma šta da kupim, gledao i sve one ADAC testove pa u jednom testu najbolja guma bude posljednja, u drugom testu najbolja, a u trećem zlatna sredina pa ti vidi... nekak u svemu tome nebih igrao na IME I MARKU gume, neg onak na neku gumu koja ima veću primjesu gume nego plastike u sebi, svaka guma kad ostari je za bacit, kotrljat se na njoj može, ali ak je više PLASTIKA onda postaju i bučne i užas, ovako sa većom smjesom gume ipak i kao stara guma ona odradi ono za što je napravljena, naravno u manjem postotku... moj primjer iz iskustva je: imao pirelli p6000 i nakon dvije sezone sam ih bacio, tvrde ko kamen, i jako jako jako su mi bučale, gore nek kad ti ležaj ode, takav zvuk... trenutno imam FULDE, carat progresso, guma me prije svega oduševila svojom mekočom, i evo nakon 3 godine po svakakvom terenu još uvijek zadovoljava moju vrstu vožnje, i ima neko ležanje... FULDA??? DALEKO NAJGORA GUMA NA KOJOJ SAM VOZIO...
MK2_gtd Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Meni je strava carat exelero auto ka na tračnicama
acovw Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 toyo t1r vrlo dobro drže sam se dosta brzo potroše...
bojan24 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 bf goodrich g force super guma po kiši...u rangu contisporta2 ili potenze
dino_mk1_gti Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 kak on na granici zna da si si premontiral gume???
peko_gti Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 number one-- Michelin Pilot Exalto PE2 number two-Goodyear Eagle F1 sve 5 po kisi i po suhu
kile_passat Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 kak on na granici zna da si si premontiral gume??? bas to i mene zanima...nezagledaju valjda u gume toliko?
bmwh@rtge Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 (edited) Imam ja mischelin pilot exalto 2 i guma je odlicna naspram prijasnjih firestone nebo i zemlja Edited September 25, 2010 by bmwh@rtge
tonac Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 bas to i mene zanima...nezagledaju valjda u gume toliko? kaj ste naivni... pa vidi se ko ima nove gume... jbt. sve nove gume imaju linije ili točkice u boji koje su jasno vidljive!
RI VW Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 kaj ste naivni... pa vidi se ko ima nove gume... jbt. sve nove gume imaju linije ili točkice u boji koje su jasno vidljive! Malo blato, proslajfas i to je to
puks Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Malo blato, proslajfas i to je to Ako naletis na rogonju mozes slajfat do preksutra al oni kuze, ja kad god idem idem direkt bez muljanja kad pita jesu nove ? da jesu kod nas skupo a tamo jeftino, nema se para a bolje tamo kupit dvije nove nego kod nas jednu jeftinu i tak neka prica i do sada sam uvijek prosao bez ikakvih problema jednom mi je carinik samo rekao odi u onu birtiju i plati 10 pivi za decke s carine, ja otiso u birtiju i konobarici rekao da platim 10 pivi za decke ona mrtva hladna 100kn i rjeseno
narc. Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 zanimaju me neke najjeftinije gume u dimenzij 175 65 13'', i 205(195) 50 15'' da su jeftine ali da po suhome dobro drze, po kisi i niej toliko bitno posto ne vozim brzo tad.
RI VW Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ako naletis na rogonju mozes slajfat do preksutra al oni kuze, ja kad god idem idem direkt bez muljanja kad pita jesu nove ? da jesu kod nas skupo a tamo jeftino, nema se para a bolje tamo kupit dvije nove nego kod nas jednu jeftinu i tak neka prica i do sada sam uvijek prosao bez ikakvih problema jednom mi je carinik samo rekao odi u onu birtiju i plati 10 pivi za decke s carine, ja otiso u birtiju i konobarici rekao da platim 10 pivi za decke ona mrtva hladna 100kn i rjeseno A da, al ako naletis ne nekoga kome je los dan ili nekog koji se ne mice od PS-a onda ti nis nece pomoc... Evo jedan primjer ono da covjek ne povjeruje..... Moj stari kupio yarisa novog i nakon god dana ide po nove gume, i na granici slo on ovjeri i ide na hr, a slovenac javio nasem, i ovaj njemu kao da stane sa strane. I stari stane, i pocinje drama.... Kaze carinik kao kupili ste gume nove i kao morate platit kaznu jer niste prijavili i carinu. A moj stari onako sjedne tamo i mrtav hladan kao ja sam jadan siromasan, (a vozi novi auto) jedva sam skupio za ove gume, ja para nemam, a vi cete mene ionako morati pusiti ili ce hitna doc po mene jer imam problema sa srcem i ovo je meni veliki stres.... I tako se jos neko vrijeme natezao sa njima, i na kraju puste budalu bez da ista plati Al ono treba se toga stvarno sjetiti.....
polic na kvadrat Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Bitno je da 1 raun na 1 osobu ne prelazi 1000 kn, znai najbolje je ako guma kota 600 kn ii 4 osobe ili dva puta da ide ako su dvije osobe, montirati gume gore se neisplati jer naplauju, bitno je dok doe na slovensku granicu dok ide doma da da cariniku da potambilja raune da gume izlaze van iz slovenije i to je to, na naoj strani uredno prijavi gume i pokae raune i nita ne plaa, nije bitna adresa stanovanja putnika niti bilo kaj slino, glavno da imate vaee dokumente .... Kad drugi put ide u sloveniju otie gdje si kupio gume (naravno sa potambiljanim raunima da su gume ile van slovenij) i vrati ti pdv.... za cijene pogledati na: http://www.gumishop.si/ Ljudi ajde nemojte lupetati gluposti tu citam postove i svi puni ideja kako preci granicu s hrpom guma i o glupim carinicima. Bio osobno 3 puta u slo 1 put me pustili na lijepe oi drugi put sam dobio pravilnik da proitam na carini i isto me pustili. Lijepo u pravilniku pie 1000kn po osobi a za gume poseban clanak da mogu namontirati ako ne prelazi soma kuna ili da je s menom osoba s istom adresom prebivalista pa su gume za potrebe kucanstva. Ako ne montirate na auto ista stvar samo sto mozes povesti nekoga s prometnom i da glasi na njega naravno i da ima iste dimenzije kao ti. A ove bajke o prijevozu hrpu felgi i guma samo 4 frenda u auto i vozi to su bajke a ja kao i ostatak ljudi u neznanju nasjednemo naivno. Mislim imao sam sree i pustili me jer su gumice smjenih dimenzija 13" ali da su bile vece slapice al bi me lipo ozenili. Toliko o tome Pozdrav
mirac Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Goodyear f1 - meni se na 206 ici pokazala kao jako dobra guma za male aute... bio sam jako zadovoljan s njom, lako ju je dovesti u radnu temperaturu i dobro drzi u svim uvijetima (jako zadovoljan) Yokohama avs - u principu jako dobra guma, drzi prebrutalno, ali na manjem autu puno vise treba da bi se dovela na radnu temperaturu, inace jako dobra guma, ali po mojem misljenju nije za male aute... (najjaca bocnica koju sam ikad osjetio) Dunlop sp fastresponse - sad ju imam na autu i imam jako dobro misljenje o toj gumu, nije u rangu nekakvih kvazi trkacih guma kao ove gore navedene, ali brzo postizu radnu temperaturu, trose se razumno, imaju jaku bocnicu i u svakom smislu rijeci prebrutalna guma (s tim da sam je u 195/50 15 u sloveniji platio 1200kuna sve 4 ) evo neka moja misljenja!!!
RI VW Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ljudi ajde nemojte lupetati gluposti tu citam postove i svi puni ideja kako preci granicu s hrpom guma i o glupim carinicima. Bio osobno 3 puta u slo 1 put me pustili na lijepe oi drugi put sam dobio pravilnik da proitam na carini i isto me pustili. Lijepo u pravilniku pie 1000kn po osobi a za gume poseban clanak da mogu namontirati ako ne prelazi soma kuna ili da je s menom osoba s istom adresom prebivalista pa su gume za potrebe kucanstva. Ako ne montirate na auto ista stvar samo sto mozes povesti nekoga s prometnom i da glasi na njega naravno i da ima iste dimenzije kao ti. A ove bajke o prijevozu hrpu felgi i guma samo 4 frenda u auto i vozi to su bajke a ja kao i ostatak ljudi u neznanju nasjednemo naivno. Mislim imao sam sree i pustili me jer su gumice smjenih dimenzija 13" ali da su bile vece slapice al bi me lipo ozenili. Toliko o tome Pozdrav Pa sa nemogu ja kupit felgu, ili gumu i stavit je doma na zid za ukras? Kakve veze to ima ako nije montirana na auto??? Ja mogu sa stvarima koje kupim sta god ocu, mogu ih i bacit kad dođem doma, jel tako?
polic na kvadrat Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Gle mnogi to tako tumace i stavljaju te fix ideje po forumima. Ljudi sigurni u necije tvrdnje pa kad dojdu na granicu onda frka. Gle to to ih ti namontiras ili ne njima tak svejedno,oni nisu glupi a to ako je dobre volje pa te pusti to je Stvar srece. Vjeruj mi citao sam pravilnik na carini i preznojavao se. Dat cu si truda potraziti taj pravilnik
Zrinedin Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A hebote. Ako te carinik pita odakle ti nove gume reci mu da si nagazio na čopor ježeva i da si morao kupit nove gume. Isto kao i sto kaze pravilo da moras po osobi jedan karton soka kupit. A koliko sam putao kupovao više kartona i nikada problema.
Recommended Posts