kile_passat Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 E narode kakve su Barum zimske gume? dobio sam jednu dobru ponudu pa se sve premišljam da ih uzmem ili ne... aj plz nek napiše neko ko je imao iskustva s tim gumama
marko g3 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 (edited) imam ja barum polaris 2 u dimenziji 195/50-15,vozim ih sad će treća zima i stvarno sam zadovoljan s gumama,i za mokro i za snijeg,znaš kak se veli kolko para tolko muzike,ali do tih jeftinih guma pokazale su mi se najbolje,čak bolje od save eskimo Edited September 28, 2010 by marko g3
MarinoL Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Malo blato, proslajfas i to je to I onda nova guma malo pozeleni zbog vlage i opet se vidi.
MarinoL Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ljudi ajde nemojte lupetati gluposti tu citam postove i svi puni ideja kako preci granicu s hrpom guma i o glupim carinicima. Bio osobno 3 puta u slo 1 put me pustili na lijepe oi drugi put sam dobio pravilnik da proitam na carini i isto me pustili. Lijepo u pravilniku pie 1000kn po osobi a za gume poseban clanak da mogu namontirati ako ne prelazi soma kuna ili da je s menom osoba s istom adresom prebivalista pa su gume za potrebe kucanstva. Ako ne montirate na auto ista stvar samo sto mozes povesti nekoga s prometnom i da glasi na njega naravno i da ima iste dimenzije kao ti. A ove bajke o prijevozu hrpu felgi i guma samo 4 frenda u auto i vozi to su bajke a ja kao i ostatak ljudi u neznanju nasjednemo naivno. Mislim imao sam sree i pustili me jer su gumice smjenih dimenzija 13" ali da su bile vece slapice al bi me lipo ozenili. Toliko o tome Pozdrav Do sada sam prevezao bez problema više setova guma sa po jednom gumom na svakom računu i čovjeku u autu. Dali postoji pravilnik za to neznam.
exfreerider Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Carina.hr ima odgovore na sva vaša pitanja
ekusetic Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 (edited) ja sam isao u sloveniju po nove gume.. kad su mi namontiorali gume, otisao sam u neki trgovaki centar.. kupio sam crni mat sprej,kostao je 10 eura....i onu traku za zasticivanje i novine..... i tamo na parkiralistu sam obojao one crte sto budu na gaznom sloju i sastrane sto bude tocka crvena il zuta.. i pocupao malo iglica.....i eto... nitko me nsita nije pitao na granici.... a koliko znam po novom moze prenijeti SVAKA osoba koja je u autu iz slovenije najvise 1000kn.... Znaci tri kolege povedes sasobom i ti...i 4 racuna napravis.... i to ti je to.... Edited September 29, 2010 by ekusetic
dino_mk1_gti Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 e onda ću ja sve prek skele da furam...
Jericho Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 a koliko znam po novom moze prenijeti SVAKA osoba koja je u autu iz slovenije najvise 1000kn.... Nije baš istina da svaka. Osoba koja ima prebivalište u pograničnom području (15km od granice), može prevest robe iz pograničnog područja za max. 100kn. To su nedavno uveli zakon da nebi ljudi koji su blizu grnice "uvozili" velike količine guma i ostalih stvari.
marin-82 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Nije baš istina da svaka. Osoba koja ima prebivalište u pograničnom području (15km od granice), može prevest robe iz pograničnog područja za max. 100kn. To su nedavno uveli zakon da nebi ljudi koji su blizu grnice "uvozili" velike količine guma i ostalih stvari. odkud ti pa sad to?
tihca Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 (edited) Nije baš istina da svaka. Osoba koja ima prebivalište u pograničnom području (15km od granice), može prevest robe iz pograničnog područja za max. 100kn. To su nedavno uveli zakon da nebi ljudi koji su blizu grnice "uvozili" velike količine guma i ostalih stvari. ja sam čuo 300 kn,majku im .ebem pošteno nemaš kaj Edited October 1, 2010 by tihca
Jericho Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 odkud ti pa sad to? Cura živi u pograničnom području i vele njezini starci da su im tak rekli na granici jer su htjeli sat ili neku stvar uvest. I vele da je to novo, oprilike prije mjesec dana je stupilo na snagu.
Gerbi Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Da vas pitam...ja mogu uvest "1000kn guma" računa/osobi još uvijek? Jel to još vrijedi? Ako da onda.... ...Drugo, važno! Mislim uzeti gume u Sloveniji. Ali, ne namontirati ih gore na auto, već dovesti nazad u bunkeru. Na ovoj sam stranici našao dimenzije koje me zanimaju, ali koliko vidim, ne mogu doći kod njih osobno već ih naručiti preko dostave. Sada me zanima vaš savjet što mi je činiti. Nekako mi najbolje zvuči ideja da mi neki kolega iz Slovenije naruči gume na svoju adresu i traži to s dva računa (2 gume na jednom računu, 2 gume na drugom računu) i da ih pokupim i sa ta dva računa pređem granicu? Da li je to izvedivo, isprobano? Te dimenzije koje me interesiraju su čak 180kn/gumi jeftinije preko nego ovdje...te dimenzije imam upisane u prometnoj, jer navodno to znaju pitati na granici reda radi, tako da to nije problem! Da li postoji način da te gume dođu na neki poštanski terminal blizu Hrvatsko Slovenske granice pa da ih tamo pokupim ili moram tražiti nekog kolegu u Slo da mi učini uslugu? Pomagajte!
Biker boy Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 1. na ovoj stranici koju si ti naveo, skuplje su gume nego kod lašića i furlana koji ti je tik do granice i pljuneš do njih... 2. do 1000kn možeš prevesti bez ikakvih sranja po osobi 3. ja sam do sada preveo barem 5 setova guma i 2 seta felgi i nikada nisam imao problema na granici, nikada ni da su me pretresli niti pogledali gepek... 4. uvijek idem na Harmicu... (možda to nekaj znaci...)
mirac Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ja sam bio u 6 mjesecu i kupio 4 nove gume dunlop sp fast response. cijena u 195/50 15 1400kuna i kusur... frajer je napravio dva (2) racuna po 100 i kusur eura i ptosli smo granicu bez problema, jos smo se zajebavali dali se mozemo odmah vratiti po merver, i frajer kaze da mozemo ali bez tih guma jer nas sa istim gumama nemoze pustiti nazad u sloveniju, otisli smo do prve benzinske posataje (ona mala zelena tik uz granicu) i tamo ostavili gume i vratili se u sloveniju po merver... frajer nas pita di su gume i ja mu kazem da su na benziskoj... frajer s nasmije i kaze pametno i pokupili merver i normalno sve presli i obavili... evo, ovo vam je info iz prve ruke, a ne od mog frenda koji ima frenda, e da taj, e od njegovog tate ujakov sused je bio i napravio i kaznili su ga.... tako da se moze najnormalnije... p.s. ja gume tamo kupujem vec 5 godina + da sam jednom uzimao felge i nikad nista... + neznam koliko puta sam s frendovima isao i svaki put sve ok...
SHILTAC Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Pošto sam rješio zimske gume i felge, već se polako pripremam za ljetni set, našao sam neke gume za koje sam financijski sposoban. Našao sam ih nekoliko proizvođača i modela. Radi se o dimenziji 205/45/16. Kumho KU-31 87W Nankang NS-2 Goodride SV308 Federal SS-595 Koje od ovih ga uzmem?
carper Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 (edited) Pošto sam rješio zimske gume i felge, već se polako pripremam za ljetni set, našao sam neke gume za koje sam financijski sposoban. Našao sam ih nekoliko proizvođača i modela. Radi se o dimenziji 205/45/16. Kumho KU-31 87W Nankang NS-2 Goodride SV308 Federal SS-595 Koje od ovih ga uzmem? Od ponuđenih definitvno federal,osobno sem probao nankang,stari kupio,smeće malo žešće,goodride imao prijatelj isto tako,a na par mjesta sam čuo da su federal ok, premda po novim testovima i kumho ima ok rezultate,ali nek netko kaže iz prve ruke... Edited December 12, 2010 by carper
MarinoL Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja imam Kumho u 18 cola i guma je ok. Na testiranjima koja sam čitao među prvih pet je.
SHILTAC Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja imam Kumho u 18 cola i guma je ok. Na testiranjima koja sam čitao među prvih pet je. Imaš link od tog testiranja?
dejo29 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 (edited) Gume koje sam vozio na svojim vozilima.... Ljetne : 18" 225/40/18 - Continental Sport Contact3 - tiha, dobro drzi na mokrom i na suhom, malo brža potrošnja... Zimske : 15" 195/65/15 - Michelin Alpin - odlična,dobro drzi i na snjegu i na mokrom, malo bučne, spora potrošnja gume Zimske : 15" 195/65/15 - Sava S3 - dobra po snjegu, kriminalna po mokrom, bučna, brza potrošnja na suhom ( toplije vrijeme ) Ljetne : 14" 185/60/14 - Michelin energy - dobra po suhom, malo lošija po mokrom, tiha, brža potrošnja gume Zimske : 15" 195/65/15 - Dunlop wintersport - odlična na snjegu, odlična na mokrom, relativno tiha ( zimska guma) ,spora potrošnja ( 70000km ) Stari planira uzimati za svoj auto nove - 225/45/17 (golf gt) - što planirate od ljetnih u toj dimenziji i koje modele- dunlop,pireli, contintal !?! thnx Edited December 12, 2010 by dejo29
ivan_t Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Imao sam na svom Leonu good year F1 assimetric u 17' dimenziji i guma mi je drzala stvarno savrseno, bas sam bio prezadovoljan i po mokrom i po suhom Sad imam u 18' dimenziji 225-40-18 Bridgestone potenza RE050A i zadovoljan sam kako drzi iako sam jako malo km do sada prosao s njom tako da javim dojmove kasnije
ekusetic Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 (edited) Pošto sam rješio zimske gume i felge, već se polako pripremam za ljetni set, našao sam neke gume za koje sam financijski sposoban. Našao sam ih nekoliko proizvođača i modela. Radi se o dimenziji 205/45/16. Kumho KU-31 87W Nankang NS-2 Goodride SV308 Federal SS-595 Koje od ovih ga uzmem? Kumho...ostale 3 ni negledaj.... Edited December 13, 2010 by ekusetic
marin-82 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cura živi u pograničnom području i vele njezini starci da su im tak rekli na granici jer su htjeli sat ili neku stvar uvest. I vele da je to novo, oprilike prije mjesec dana je stupilo na snagu. u krivu si, odnosno ima nešto u tome. Na pograničnu propusnicu možeš uvest neku manju cifru mislim do 300kn a na putovnicu i osobnu je 1000 kn, nema veze di živiš.
Jericho Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 u krivu si, odnosno ima nešto u tome. Na pograničnu propusnicu možeš uvest neku manju cifru mislim do 300kn a na putovnicu i osobnu je 1000 kn, nema veze di živiš. Tak im je carinik rekel, ja sam prenosim vijest
marin-82 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Tak im je carinik rekel, ja sam prenosim vijest prenosiš dezinformaciju Živim 200m od carine
drazen1 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Ekipo kupujem nove gume na svog Pola jer stare su dale svoje sada na alu felge 195/50/15 stavljam Goodyear EfficientGrip. Imate koji komentar dali sam pogriješio u odabiru.
Recommended Posts