Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)
Veliku ulogu igra to na kakvog carinika/policajca neletiš. Preporučujem malu granicu.

bas suprotno, preporucljivo je ici na veci granicni prijelaz zbog vece koncentracije prometa, ljudi, prijava...na Harmici npr. nije toliki promet pa carinik ima dovoljno vremena baviti se tobom i posvetiti ti gotovo sve vrijeme ovoga svijeta, dok je na npr. Bregani malo drugacije, ne kazem da ne gledaju nego to rade malo površnije (govorim iz visegodisnjeg iskustva)

Edited by Robiii
Posted (edited)

jbg sad...budemo onda išli za svaki slučaj upisati tu dodatnu dimenziju

a jel se može gore plaćati s karticom?diners ili american

Edited by tomica88
Posted

harmica je najgori prijelaz ak idete mutit... sef prelaza je debilcina

ako cemo po zakonu i naputcima, gume te koje kupujete moraju biti upisane ili ako su za drugi auto trebao bi imat prometnu sa sobom i nesmiju biti smontirane na auto

Posted

gume če me izaći 340€ u SLO za moj auto,ide samnom 1 član obitelji,jel to prevelika svota na dvojicu? Treba onda na dva računa ili može na jednom...

znam otprilike taj zakon,al evo pošto se ti zakoni mjenjaju,molim nekog da potvrdi pa da sam siguran

Posted

prelaziš 1000kn po osobi kako god okreneš sa dvije osobe... prevelika je svota... moraš još negdje nabaviti dva člana obitelji... pa na svakog jedna guma...

Posted
gume če me izaći 340€ u SLO za moj auto,ide samnom 1 član obitelji,jel to prevelika svota na dvojicu? Treba onda na dva računa ili može na jednom...

znam otprilike taj zakon,al evo pošto se ti zakoni mjenjaju,molim nekog da potvrdi pa da sam siguran

340€ je nakon kaj se odbije DDV? jer ak je onda ti je previše. Uzmi još jednu osobu iz kuće. Račun se ne treba cjepat, može bit jedan račun za 3 ukućana. To mi je potvrdila jedna carinica.

Posted

ako su clanovi obitelji netreba.

a postoji mogucnost da ides s frendovima, ali bi trebali onda imat prometnu sa sobom sa istom gumom upisanom.

tak smi isli par puta, a i ovak "familijarno"

Posted

i to ti je preveć za 40eur :)

strogo ako naletiš na baju na našoj granici onda kenjavi i naplatil ti bu porez :(

Posted

Zanima me mišljenje u vezi zimskih guma , znači kvaliteta i cijena radi se o dimenziji 205 55 16

Michelin a4 - cijena 700,00kn

Goodyear ultra grip 8 - cijena 720,00kn

Continental TS 830 - 780,00kn

kaj od toga izabrati?

Posted
Zanima me mišljenje u vezi zimskih guma , znači kvaliteta i cijena radi se o dimenziji 205 55 16

Michelin a4 - cijena 700,00kn

Goodyear ultra grip 8 - cijena 720,00kn

Continental TS 830 - 780,00kn

kaj od toga izabrati?

gdje si našao ove prve dvije gume po tim cijenama?

najjeftinije u zg šta sam ja našao su u pneumatiku...michelin 839 kn i GY UG8 913 kn...

što se tiče samih guma...i michelin a4 i GY ug8 su vrhunske...neces pogrijesiti koje god da uzmes...s tim da je good year potpuno nova guma...dok je michelin vec koju g na trzistu...

po testovima je gy malo bolji, a s obzirom na minornu razliku u cijeni...GY!

testovi:

michelin

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Alpin-A4.htm

good year

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/UltraGrip-8.htm

ispod svake gume imaju testovi i mjesto koje je guma ostvarila...klik za pojedinosti...

Posted

pitam jer sutra najvjerojatnije idem po njh 99,9% i to GY 8

inače gume uzimam u ZG kod jednog frenda i do sad nikad problema , pa nadam se da bude tak i dalje

cijene su mu dosta korektne , pa ako netko od forumaša treba ili želi nek se javi na p.m.

Posted (edited)
što se tiče samih guma...i michelin a4 i GY ug8 su vrhunske...neces pogrijesiti koje god da uzmes...s tim da je good year potpuno nova guma...dok je michelin vec koju g na trzistu...

Michelin a4 je prestavljena prošle zime i prošle zime potukla konkurenciju na ADAC-ovom testu iz razloga kaj se troši 30% manje od ostalih. Ja sam ju kupil i guma je fantazija kak sam već i prije napisal. Bolja dosta od Dunlop M3 WinterSport koje sam vozil do onda. GY sam jedino vozil UG7 na frendovom Polu pred par godina i vrhinska je guma. Kak je i Cane rekel, nemreš pogriješit ni s jednom.

Edited by Jericho
  • Create New...