Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted
KUPLJENE dunlop SP sport maxx guma mi se cini ful ok a sad bumo vidli za god dana.. iso sam u furlan i iznenadio sam se kolko su spretni brzi i kako znaju radit svoj posao a ne ovi nasi stvarno imam losa iskustva u zagrebu.. sto se tice prijelaza na kraju sam uzeo felge u gepek i direkt namontirao set i uzeo nazad 2 celicne a jos dve cu pokupit sa merverom,napravili su dva racuna jer nas je bilo dvoje a za merver mora bit racun najmanje 150 eur ak se ne varam a jedna guma me ispadala oko 120 s ddv ali nije bilo prob preko grane na kraju 4 gume 225/45 17 dunlop sp sport maxx sa montazom ispalo 2700 kn pa vi kupujte gume u hrv :P

e to je dobra cijena.jel mozes samo pogledat gdje su anpravljene gume.ja sam svoje eagle f1 uzimao kod furlana i naletio bas na made in china:(,imaju jos mesa nakon +30tkm i zato ih stari ne zeli mijenjati jos,al uzasno su bucne...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

koja dimenzija od ove tri je najjeftinija, nije bitna marka gume, općenito me zanima...

1. 205/50R16

2. 205/45R16

3. 215/45R16

Posted
ko ima iskustva sa toyo proxes ts1,da ih ima na sve 4 felge,čujem da su po suhome super a po mokrome koma,trenutno ih imam samo na zadnjem kraju i cesta je suha,bolesno se drži zadnji kraj

gume su odlične mene slušaju i po mokrome isto jako dobro...

Posted
koja dimenzija od ove tri je najjeftinija, nije bitna marka gume, općenito me zanima...

1. 205/50R16

2. 205/45R16

3. 215/45R16

U prve dvije dimenzije je razlika mala čak i ista dok su ove treće nešto skuplje.

Posted

Ja imam MICHELLIN energy saver...

Guma je extra, jako tiha, odlična po suhom, po mokrom još bolja, potrošnja goriva sa njima mi se smanjila, dugotrajne su...

Uostalom, jedna od naboljih na svim testovima na net-u...i jedna od skupljih. ( Pogledaj testove adac ljetna guma )

EXTRA EXTRA guma!

Posted
Ja imam MICHELLIN energy saver...

Guma je extra, jako tiha, odlična po suhom, po mokrom još bolja, potrošnja goriva sa njima mi se smanjila, dugotrajne su...

Uostalom, jedna od naboljih na svim testovima na net-u...i jedna od skupljih. ( Pogledaj testove adac ljetna guma )

EXTRA EXTRA guma!

Ovak kako da ti nježno kažem... :glavomuzid :doh :blink: i još da dodam :bam:

Čim ti na gumi piše energy saver (ili eco) mene uhvati takva energija da bežim od nje glavom od obzira...

Posted

energy lol, pa sam naslov ti veli traje i traje ali baš da tak drže cestu :rotfl :rotfl vozim michelin pilot več par godina i ono kaj ti mogu reći guma je skupa ko sam vrag ali je zakon , jedina joj je mana ka se brzo troši :palacd :palacd

taj energy je guma po meni za penzionersku vožnju, sory ali nebi ja to na svoj auto ni zabadava

Posted

Barum Bravuris (205/45R16) - neki hvale tu gumu, neki ju pljuju, ja sam imao navedenu gumu u dimenziji 205/45R16, po suhom je bila ok, ali čim je pala kiša, živi užas, imao sam osjećaj kao da se vozim po ledu, a ne po mokrom asfaltu. Mada je jeftina, nebi je više uzeo. Napravio sam s njima 25 000km

Barum Polaris 2 (185/65R14) - imam ju kao M+S zimsku gumu već 2. zimu i isto nisam prezadovoljan. Po meni je Sava Eskimo S3 puno bolji izbor. Po suhom i mokrom se dobro drži, ali dok je mokar asfalt imaš osjećaja kao da imaš 10 turbina kako fijućkaju i užasno brzo se troše. Napravio sam s njima oko 20 000km

Fulda Carat Progresso (185/65R14) - kupio sam ih prošlo ljeto, imam samo pohvale za tu gumu. Dobro se drži na suhom/mokrom pa čak sam išao i po snijegu s njima na pogonskim kotačima i mogu reći da sam ostao iznenađen. Tiha je i nemam zamjeraka ni na cijenu ni na performanse. Bravuris im nije ni par. Kad ću uzimat nove gume na alu felge idu sve 4 te marke i modela. Potrošnja je u granicama normale. Napravio sam s njima oko 30 000km

Sava Eskimo S3 (185/65R14 i na MK1 165/70R13) - na Audiu sam imao navedenu gumu nekih 15 000km i prezadovoljan sam bio. Vodio sam je kroz cijelu godinu i držala se i na suhom i na mokrom, a na snijegu da ne pričam. Jedina mana je bila ta da se brzo trošila i to prilično. Sad su ovu zimu stavljene sve 4 nove na MK1, ali kao da nije više to :S Nekako su plastičnije od ovih koje sam prije imao.

Imao sam ja i Nokian M+S gume, bile su dobre samo što su nakon 3 godine i 20 000km dobile bubrege po sebi. Isprobao sam još i dost guma od Toyo, Michelina pa i Good Year-a, ali ne sjećam se više koji su to modeli bili, ali uglavnom ne pamtim ih po lošem.

Posted (edited)

evo namontirao i isprobao Continental contipremium2 195/65/15 :

guma je jako jako udobna

drzanje na suhom veoma dobro

danas isprobana na mokrom isto extra

ja ostao zadivljen gumama, s ovima se sigurno kajati necete ako ih uzmete

Edited by Hari_kocka
Posted

imam skoro nove te neke barum bravuris, kad sam se pocea voziti na njima pomislih hebate nisu ni lose ove kineske gume ne znam sto ih svi blate, sve dok nije pala prva kisa... uskoro cu uzeti nove a ove cu zapaliti...eto mislim da vam je sve jasno oko guma. po suhom manje-više sve drže, a oni koji misle i hvale neke žnj gume nisu uopce mjerodavni jer malo ko od nas vozi auto do krajnjih mogućnosti da bi moga uopce komentirati gume..

Posted

i mene ceka kupnja novih guma 205 55 16....nekak mi je zapela za oko goodyear optigrip pa ak ima mozda neko kakvo iskustvo o toj gumi bio bi zahvalan??? :vozi

Posted

gdje misliš kupovat,razmisli da odeš do SLO u Dobovu kod Furlana,gume su stvarno prejeftine,a treba do tam oko 40min

Posted
i mene ceka kupnja novih guma 205 55 16....nekak mi je zapela za oko goodyear optigrip pa ak ima mozda neko kakvo iskustvo o toj gumi bio bi zahvalan??? :vozi

nemam optigrip, al ti imam efficientgrip... gume su za svaku pohvalu, suho, drže ko lude, a danas sam se uvjerio i po mokrome da su savršene... i naravno, odi u sloveniju po gume...

Posted
gdje misliš kupovat,razmisli da odeš do SLO u Dobovu kod Furlana,gume su stvarno prejeftine,a treba do tam oko 40min

i mislim iti u slo.....puno jeftinije je kod lašića i furlana neko kod nas.....

Posted

Gdje se mogu nabavit gume YOKOHAMA PARADA SPEC.II ? dimenzija 225/35/19

Te gume sam imao na petici GTI,i nemam nikakvih zamjerki! nije vazno jeli suho ili je kisa,drzi ko luda!

mekanija je,pa se malo brze trosi pri agresivnijoj voznji.

sad trenutno vozim na Goodyear Eagle F1 Asymetric.. Isto jako dobra guma po mokrome..

:respekt

Posted

i ja tražim 205 55 16 al kod mene jedino cijena trnutno igra ulogu. Mislim da ću uzet uniroyal rainsport2 ili rainexpert za cca 65 eur po komadu u slo ili čak još neku jači jeftinjaru ala matador ili barum..

Inače baš sam pročital par testova Gy optigrip i po testovima rastura. imal sam doma na drugom autu Hydragrip koja je bila odlična tak da vjerujem da je ova još bolja jer je novi model...

Posted

i meni cimstignu felge idem po rainexpert u 185 60 r 14 dimenziji... nekih 40€ po komadu su kada vrate porez!!!

Posted

Imam Uniroyar RainSport2 195/50-15,godinu dana i prešao sam 10000km.

Guma za 10! Na suhom izvrsna,na mokrom još bolja.Što se tiče dužine trajanja,gume su mekane, za 10000 su se poderalae oko 40%.Auto vozim normalno,a i brzo,ali gume nikad ne palim.

Kupujem ih ponovo. :respekt

Posted

@marin-82

ima li testovi 195/50 R15???

Imam Uniroyar RainSport2 195/50-15,godinu dana i prešao sam 10000km.

Guma za 10! Na suhom izvrsna,na mokrom još bolja.Što se tiče dužine trajanja,gume su mekane, za 10000 su se poderalae oko 40%.Auto vozim normalno,a i brzo,ali gume nikad ne palim.

Kupujem ih ponovo. :respekt

Ispravno glasi Uniroyal. Poderale su ti zato stalno peglaš volan.

Posted

@marin-82

ima li testovi 195/50 R15???

Ispravno glasi Uniroyal. Poderale su ti zato stalno peglaš volan.

[/quote

Stamparska greska.Ne mislis valjda da ne znam ispravan naziv gume? :rolleyes:

Poderale su se normalno.Guma je mekana i cinimi se da ne moze preko 25000km.To ne smatram nekom manom,jer mekoca donosi i kvalitetne vozne osobine.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-2.htm

Pri biranju guma,naletio sam i na neki link sa testom upravo ovih dimenzija i to sa prevodom na jedan od nasih jezika.

Bile su visoko plasirane,i jos cijena od 65 eura :bravo

• Create New...