Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.vagcom.hr/

Okvirno oko 3600 kuna.

Kabel dolazi bez ikakvoga software.a i onda se licenca kupuje online kad se kabel spoji na laptop(iz razloga kopiranja).

Licenca se moze koristiti neograniceno i na 100 razlicitih laptopa s tim da se seli samo kabel i važna napomena je da clonovi ne rade sa original licencom.

Posted (edited)

http://www.vagcom.hr/

Okvirno oko 3600 kuna.

Kabel dolazi bez ikakvoga software.a i onda se licenca kupuje online kad se kabel spoji na laptop(iz razloga kopiranja).

Licenca se moze koristiti neograniceno i na 100 razlicitih laptopa s tim da se seli samo kabel i važna napomena je da clonovi ne rade sa original licencom.

Zrinko je počea odavno s prodajom....

ja sam meni i kolegi uvea iz slovenie...

Zrinko je bia radia i na prijevodu.... neznan jel to zaživilo...

Edited by ruscic
Posted

Znam za dvijicu i jedan trazi 500€, a drugi 450€.

To je za licencirane original kablove..

• 3 weeks later...
Posted

Koji kabel je onda trenutno najisplativije kupiti? Najvažnije mi je da mogu pogasiti lampice i očitati greške, no bilo bi super da ima još i neke druge opcije kodiranja. Uglavnom hobby upotreba ali i da mogu malo eksperimentirati s kodiranjem.

Da gledam VCDS 12.12 kakvi sad tu i kolega s foruma prodaje ili nesto drugo?

Nije problem ako ga moram preko virtualke pokretati i slično.

Posted

ovo i mene zanima

koji je dobar za kupiti ili sa e baya ili kod nas sa njuškala zanima me nešto ono za osobne potrebe no comercial use ono da možeš neke osnovne stvari

sad ću staviti jedan link s njuškala šta mi se čini dobrim (neznam jel se smije, ako ne nek moderatori obrišu ovaj dio)

evo nešto ovako

http://www.njuskalo.hr/ostala-autooprema/autodijagnostika-vw-seat-skoda-audi-hr-oglas-11135263

http://www.njuskalo.hr/ostala-autooprema/vag-com-dijagnostika-vw-audi-skoda-seat-hr-jeziku-oglas-4193448

(iako je ovaj drugi oglas vjerojatno navlakuša zatvarnje servisa je moš mislit)

Posted

Ovi s njuskala su puno preskupi i ne valjaju jer su starije verzije a isto su kinezi. Ja imam kineza 11.11.3 koji radi a cini mi se da i ovi sa 12.12 rade isto.

Posted

svaka verzija softwara, a ponekad diže i firmwire u vcds-u, ima neki upgrade.

na ross techu imate pojašnjen svaki update.

meni je orginal sad na 12.12.2 radin golf 7 bez problema...

Posted

da sa kinezima smijes koristiti samo verziju s kojom su dosle jer u slijedecoj verziji software-a vcds blokira te starije kopije kablove a zna ih i unistiti jer im flasha firmware.

Posted

Znaci najbolje je onda kupiti tog 12.12 i izbjegavati skidanje novije verzije? Pomoću njega je moguće i kodirati i brisati greške?

Posted

Da, i uz to je pametno u firewallu zabraniti pristup aplikaciji na net.

Na aliexpress ima 12.12 za cca 100kn + besplatna postarina. Da ja sad sebi kupujem (ali ne treba, 11.11.3 mi je dovoljan za sada), riskirao bi i uzeo bi taj. Necu ovdje stavljati link ali mogu poslati na PM.

Naravno, onaj koji ima 3000+ KN, savjetujem da kupi original (meni u planu jednog dana). Sada imaju WiFi/USB verziju (unlimited VIN) za 500$ i to mi je velika zelja :)

Posted

Original je definitivno najbolja opcija, ali to tek malo kasnije :)

Dostava s aliexpressa traje oko mjesec dana, a meni bi trebalo u roku tjedan dva da si neke greške poništim, tako da ću pokušati neki s njuškala najvjerojatnije onda.

Posted

Imam ja jedno pitanje neznam jer tu prikladno da napisem. Najme spoim se sa provjerenim kablom i kompom koji radi na drugim autima ali nemogu doci do procesora za engine veli nesto da se nemre spoit neznam tocno. Ali do ABS-a mogu doci sad vele kao da je negdje prekid u komunikaciji izmedju OBD2 conectora i procesora

Pa kako da ja to rijesim dali je neko imao slican problem. Trebam li raskopat pol armature da dojdem do kablova i vidim da nije negdje zica u prekidu ili je jednostavno nekaj riknulo u procesoru od motora ??? koji pin je na konektoru za procesor motora.

Trebo bi pregledat parametre po senzorima na motoru jer nema konstantnu snagu kod ubrzanja i zna zatrznut oko 2ooo, ali nemrem nista kad se nemrem spoit na procesor motora.

Posted

Original je definitivno najbolja opcija, ali to tek malo kasnije :)

Dostava s aliexpressa traje oko mjesec dana, a meni bi trebalo u roku tjedan dva da si neke greške poništim, tako da ću pokušati neki s njuškala najvjerojatnije onda.

Ako ti se da do Zg ja ti ponistim greske.

• 7 months later...
Posted

Evo da se nadovežem da ne otvaram novu temu..naime treba mi pomoc..naletio sam na vag-com, ali neznam ni koja je verzija ni nista..ubacim u komp ali imam win 8 pa mi vjerovatno zbog toga ne radi pa nemogu ni provjerit..e sad mene zanima dal mogu preko neta skinut neku noviju verziju a da podrzava win8 i oce li mi ovaj kabel radit sa tom verzijom ili treba novi kabel..laik sam pa bez ljutnje na glupa pitanja :lol2
(inace treba mi za passata 2006 godiste)

20150226_182216_zpssloyf4al.jpg

20150226_192923_zpsszcgn0uz.jpg20150226_192941_zpsntycvldk.jpg

Posted (edited)

Bas nitko nezna? :unsure:

nemoj skidat novije verzije jer će ti se kabel zaključati..radije na virtualku nasnimi xp ili win7 i isprobaj

ali mislim da ti taj kabel neće raditi na tom tvojem passatu

ako trebaš kabel, javim se na PM pa se dogovorimo :)

Edited by bozic.hrvoje
Posted

Nece sigurno radit. Taj kabel je kl interface a tebi triba can. Nadji od 607 verzije pa nadalje.

Posted

nemoj skidat novije verzije jer će ti se kabel zaključati..radije na virtualku nasnimi xp ili win7 i isprobaj

ali mislim da ti taj kabel neće raditi na tom tvojem passatu

ako trebaš kabel, javim se na PM pa se dogovorimo :)

Hvala na savjetu..a cuj nije mi hitnoca za kabel ali ubrzo cu uzimat pa cemo se cut ako ne uleti nesto u međuvremenu :palci

Nece sigurno radit. Taj kabel je kl interface a tebi triba can. Nadji od 607 verzije pa nadalje.

E hvala puno. B)

• 4 weeks later...
Posted

Trebao bi da mi netko napise koji kabel mi je sad najbolje uzet i da ce mi radit na autima do 2011.. Ne trebam za novije jer imam golfa 2007 i leona 2010.. windows xp na laptopu kojem bi zabranio pristup internetu.. Moze i link od kud da na rucim na privat ako se ne smije tu stavit.. Hvala..

Posted

Trebao bi da mi netko napise koji kabel mi je sad najbolje uzet i da ce mi radit na autima do 2011.. Ne trebam za novije jer imam golfa 2007 i leona 2010.. windows xp na laptopu kojem bi zabranio pristup internetu.. Moze i link od kud da na rucim na privat ako se ne smije tu stavit.. Hvala..

Vcds 12.12 si uzmi na ebayu

• Create New...