Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Nakon sto mi je dragi brat napravio totalku na mom bivsem golfu mk2 1.6 d, dosa je red da se krene skupljat lova za novo vozilo, nudilo mi se svega i svacega, ali nakon dosta trazenja po oglasnicima jedna ponuda me primamila!

Rijec je o sadasnjem vozilu, golfu mk3 GTI 2.0 8v koju sam kupio od susjeda i znam koliko se pazilo na auto i kako je odrzavano!

Evo par podataka o golfu:

-1996. godiste

-motor 2.0 8v

-Atestiran direktni Landi Renzo plin

-oprema: klima, šiber, abs, airbag, grijanje siceva,profilirana sjedala,elektricni podizaci, centralno, maglenke, putno racunalo, alu felge

Nakon kupnje prvo sam ga temeljito oprao, te odveo na kemijsko ciscenje unutrasnjosti, potom su sjele krace opruge...

Imam dosta planova u glavi glede uredivanja golfa, ali polako, prvo sta bi volija stavit su bolje felge i gewinde, a za ostalo je lako...

Evo par slicica, kolega drake i ja smo ga danas poslikali:

4c866423.jpg

789fa09d.jpg

d3d5f583.jpg

487ad192.jpg

1faf1de2.jpg

f5c949af.jpg

bf3ca867.jpg

58ad5be5.jpg

83edd211.jpg

Unutrasnjost

b855495d.jpg

91704052.jpg

-KOMENTARI-

• 4 months later...
Posted

Nesto se radilo zadnjih dana pa je doslo vrime da i ja osvjezim malo zaboravljeni topic...

Za pocetak evo meni najdrazi update: GTI-EDITION kompletna unutrasnjost sa zutim koncem, stvarno rijetkost na ovim podrucjima... :grrr

Ovaj crni edition je bio donator, jedan kraj drugog u fazi prebacivanja...

59bc58d5.jpg

Lijepo je vidjeti ovu hrpu tkanine i zutog konca... :bravo

0dadc111.jpg

Zatim je uslijedilo dubinsko pranje i sminkanje...

i sve montirano u moju tricu, malo je rec da sam prezadovoljan rezultatom!

evo par slika da vidite kako sve to skupa izgleda :palacg

35d02f5c.jpg

14110f21.jpg

27450519.jpg

cc3e35bf.jpg

a82d0277.jpg

Ugradeno i daljinsko zakljucavanje...

134d78c1.jpg

4069ad9c.jpg

Zalipljene crvene GTI trakice preko svih lajsni, iako u originalu ide samo na branik, meni osobno je ovako ljepse...

Zatim sam igrom slucaja naletio na original crne zmigave od GTI-TDI, al jbg covjek je imao sam lijevu stranu original,a desnu sam obojao, jednog dana ce se i to skompletirat jer nastojim na auto stavljati samo OEM dijelove i ne udaljavati se previse od stock look-a..

41c5c8b9.jpg

5f49011d.jpg

dde5df91.jpg

-KOMENTARI-

• 1 month later...
Posted

evo i malo novosti:

obojane čeljusti u crveno

145b426d.jpg

kupljene nove momo distance od 20mm za zadnje kotace

60095bc8.jpg

ee00559b.jpg

evo kako to izgleda sa distancama

b42d6141.jpg

kupljene felge bbs rs jubi 7x16 sve 4 u dosta losijem stanju

2227d09c.jpg

zatim su felge otisle kod kolege ivana vxr-a na dodatno uređenje.

ispjeskarena srca sa sitnom granulacijom

d0c21c6c.jpg

pa primer za metal

2a68b2a2.jpg

pa je bacen šprickit

d0af43a6.jpg

pa sam se odlucio na poliranje vijaka

prije

a04906d0.jpg

poslije

11e5b812.jpg

felge gotove ja prezadovoljan sve pohvale ivanu vxr-u na dobro urađenom poslu.

3c7af806.jpg

df339b47.jpg

konacno smontirane i ljepo se uklopile

bd3db348.jpg

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....31375&st=20

• 4 months later...
Posted
evo i malo novosti:

obojane čeljusti u crveno

145b426d.jpg

kupljene nove momo distance od 20mm za zadnje kotace

60095bc8.jpg

ee00559b.jpg

evo kako to izgleda sa distancama

b42d6141.jpg

kupljene felge bbs rs jubi 7x16 sve 4 u dosta losijem stanju

2227d09c.jpg

zatim su felge otisle kod kolege ivana vxr-a na dodatno uređenje.

ispjeskarena srca sa sitnom granulacijom

d0c21c6c.jpg

pa primer za metal

2a68b2a2.jpg

pa je bacen šprickit

d0af43a6.jpg

pa sam se odlucio na poliranje vijaka

prije

a04906d0.jpg

poslije

11e5b812.jpg

felge gotove ja prezadovoljan sve pohvale ivanu vxr-u na dobro urađenom poslu.

3c7af806.jpg

df339b47.jpg

konacno smontirane i ljepo se uklopile

bd3db348.jpg

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....31375&st=20

nakon duge stanke i prikupljanja nesto novaca red je dosao da se projekt malo nastavi.

pa krenimo redom:

narucene posebne unikatne tablice

dsc01840.jpg

zatim je dosao red da se auto malo spusti,i nakon dugo razmisljanja i raznih misljenja ipak sam se odlucio za lowtec gewinde model h9.3 sa stelanjem tvrdoće u kolege scorpiona

66666.jpg

pa smo lagano krenuli s montazom

88888888.jpg

naime zahvalio bi se kolegi ivi gti 16v koji je ustupio garazu i sto je montirao to sve.

55555.jpg

evo kako to izgleda na autu

44444.jpg

ja prezadovoljan s odrađenim poslom,auto se sad predobro ponasa na cesti i stvarno mogu rec da je udobnije nego ikad pa evo malo slika kako to sad izgleda

1.jpg

22222.jpg

33333.jpg

• 2 months later...
Posted

evo i malo novosti:

kupljena maska bez znaka i obojana u boju auta,nabavljeni hella farovi look mkIV

fotografija005.jpg

zatim je dosao na red da se krov konacno rijesi, jer je se totalno raspao i doslovce poceo na glavu padat.

htio sam da se sve tapicira da bude u kombinaciji, al je bilo nemoguce radi kopci

sta se za keder hvataju.onda sam odlucio da se krov tapicira, a stupovi i plastike

obojaju u crno.na kraju je ispalo kao original.iako bih volio da sam nabavio sve

originalne stupove al je to malo nemoguce jer ih i nema bas a nisam mogao cekat vise.

evo kako to sve skupa izgleda

fotografija008-small.jpg

fotografija006-small.jpg

fotografija009-small.jpg

fotografija010-small.jpg

i evo jedna za kraj kako auto trenutno izgleda

fotografija001-small.jpg

Komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;#entry487291

• 5 months later...
Posted

evo i malo i ne baš lijepih novosti:naime prije mjesec i pol sam imao bliski susret sa citroenom c4 u kojoj sam izvukao tanji kraj.vozac citroena c4 je bio u alkoholiziranom stanju i oduzeo mi je prednost namjeravajuci se polukruzno okrenuti na glavnoj cesti i eto ga bum.na gti-u je razbijena hauba,desni blatobran,rubnjak,mulda,desni far,vezni lim,šina branika,maska,branik,ralica,kutija fil.zraka,otisao maf senzor,nosači motora,kiler,kiler klime,maglenke,žmigavci,katadiopteri,vrata pobjegla ....a bolje pitaj sta nije. pa evo par slikica:

dsc01706.jpg

dsc01707.jpgdsc01708.jpg

dsc01709.jpg

dsc01710.jpg

tablica na sigurnom pocinku

dsc01711.jpg

trenutno se čeka lova od osiguranja da se gti pocme konacno radit,i dok se to ceka ulete mi neki dan jedne zgodne felge pa sam ih kupio.naime riječ je o keskin kt1 sve 4 su 9x16 naprid et 15,a nazad et25+distance12mm.felge su kompletno urađene i rubovi ispolirani tako da su spremne za montazu.i jedan mali detalj koji je prominut je to da su maknuti keskin čepovi i stavljeni porshe čepovi....evo malo slika:

dsc01718.jpg

dsc01712.jpg

dsc01713.jpg

dsc01715.jpg

pa sam onako malo iz dosade bezveze malo naslonio keskin da vidim kako bi to figuralo:

dsc01716.jpg

dsc01717.jpg

to je to za sada javim se kad pocmu detaljni radovi.

Komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;?do=findComment&comment=487291

• 2 weeks later...
Posted

evo napokon montirane felge,malo sam imao borbe naprijed,jer su felge zapinjale za klišta.tako da sam morao malo skratit klišta,nije bas da mi je to bilo drago al nije bilo druge.pa evo par slikica kako to sve stoji:

dsc01791.jpg

dsc01792.jpg

dsc01790.jpg

dsc01789.jpg

auto ceka bolje dane i skoro kompletno pituravanje u istu boju,o svemu detaljnije javim kad počmu radovi.

• 7 months later...
Posted

evo da se i ja maknem sa mrtve točke i krenem dalje.nakon 6mjeseci rada na gti-u dosa je kraj radovima i auto je gotovo ima 2 mjeseca,pali i vozi.auto je kompletno opituran, zaštićen pod i puno toga.pa krenimo nekim redom:

prvo sam auto komplet rastavio iznutra i odvezao ga limaru i odmah je na red došlo vađenje motora,prominuta mulda i opituran motorni prostor

23.jpg

zatim je na red dolo rastavljanje limarije i počela se radit limarija i pripremat auto za lakiranje

6.jpg

zatim su izvučene rupice po autu izvucene,pokitane i premazane

22.jpg

zatim su vraćeni vezni lim,farovi,blatobrani,branici da vidimo kako to sve stoji na autu ja prezadovoljan pomalo vec.auto zagewindano u pod i prošireni blatobrani.

21.jpg

bačena zaštita po podu i ispod blatobrana,sve premazano zaštitom

18.jpg

kad je to sve sanirano,iduci korak je bio šprickit i brušenje ponovo

19.jpg

55555555555555555.jpg

zatim je gti otisao kod lakirera na pituravanje i evo par slika kad je došao sa pituravanja

15.jpg

17.jpg

16.jpg

zatim smo počeli sa sastavljanjem pa evo par slika

14.jpg

i evo nakon 6 mjeseci i moj golf je ugledao svijetlo dana napokon i onda su se čekali neki zanimljivi dijelovi sa ebay-a da možemo dalje sastavljat gti-a.

13.jpg

i eto ga dočekali i pošiljku sa ebay-a pa se uvatili sastavljat.nisam mogao dočekat a da ne iprobam odma kako mu stoje novi hella origigi color magic stopovi i odmah montirali nazad lajsnu poviše tablice i znak u crnom izdanju vratili nazad.i stavili zadnji branik i zadnji kraj riješen.

12.jpg

vozilo upalilo i vratio ga kući da ga mogu dalje sastavljat i temeljno očistit

11.jpg

10.jpg

9.jpg

napravljeno dubinsko čišćenje i unutrašnjost se vraća na svoje mjesto uredna i čista.

8.jpg

7.jpg

24.jpg

nakon nedostatka novaca i jos ponekih dijelova sta fale projekt je morao bit prekinut i gti čeka bolje dane ispred kuće.stavljene malo felge da vidim kako figura sad kad je više manje kompletiran.

2.jpg

iduce je bilo regat ga i stavit zimski setup i jos neke sitnice pa stavim jos slika

Komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....mp;?do=findComment&comment=487291

Posted

evo malo slobodnoga vremena pa da stavim jos koju sliku.u 11 mjesec legla plaća i nema se šta cekat nego gti-a odvest na tehnicki.stavljeni naprijed in-pro crni farovi s lećom i angel eyes-om al nema šanse da upalim taj (los angeles).pošto se prednja tablica iskrivila od prometne otisao sam u mup hr naručit nove tablice odnosno iste kao i prije.više manje sve je na vozilu osim desne maglenke i desnog katadioptera koje cu morat kupit naknadno.pa eto kako je u u nas u dalmaciji u 11 misec bilo lijepo vrijeme steta a ne bacit đir na 9-kama prije zimskoga setupa.i kad sam opet poceo vozit gti-a nitko sretniji od mene.da napomenem visina vozila je prilagođena za zimu pa je malo odignut al na proljeće u pod zakucajem.

1.jpg

5.jpg

3.jpg

444444444444444444444444.jpg

• 2 months later...
Posted

evo da stavim koju sliku od zime,nesto me mob zeza pa nemogu da stavim bas nesto slika. za zimski setup stavljene bbs felge 15-ke,protect gume dimenzije 195/50-15. stavljen grudnjak za hauba koji ce stat na autu samo preko zime. imam jos puno detalja stavit pa cu se vise potruditi to predstaviti sljedeći put. ovako vozilo trenutno izgleda:

gtiiiiiiii.jpg

Komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....31375&st=60

• 3 months later...
Posted

evo da i ja osvjezim malo topic.na autu se nije bas nista posebno radilo,stavljeni povezivaci muldi i lifteri ispod haube.evo kako vozilo trenutno izgleda na ljetnom setupu i malo nize.

golf-1.jpg

golf-2.jpg

golf-3.jpg

golf-4.jpg

golf-5.jpg

golf-6.jpg

zalipija malo naljepnica cisto onako da vidim kako figura

golf7.jpg

kupljeni tapeti volsburg edition zuti da se uklope uz unutrasnjost

golf-8.jpg

komentari:

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....31375&st=60

• 5 months later...
Posted

da podignem malo ovaj topic iz mrtvih.dakle nakon toliko ulozenog novca i vremena

jednog dana me je puklo da auto ide na prodaju i da mi triba vece vozilo.

u pocetku je bila cijena malo veca al je auto imalo sve i svasta,i onda jednog dana

pala je odluka posto nema zainteresiranih kupaca da cu ga raprodat u dijelove

i dovest u prvobitno stanje:

za pocetak je skinut grudnjak s haube,skinuti farovi i kupljeni jednokomorni farovi,nakon kratkog vremena skinute i felge

i stavljene 15-ke,izvađena unutrasnjost i stavljeni profilirani sicevi s crnim oplatama,u kratkom vremenu skinute i gewinde

i stavljene oem opruge i amontizeri.

bibi2.jpg

bibi.jpg

bib3.jpg

sic5.jpg

sic6.jpg

vrata.jpg

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...