MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 (edited) Eto,da i ja predstavim svoje novo vozilo....Mislim,nije baš da je novima i on već nekih 12 godina,no ipak je neki pomak što se samog auta tiče i voznih osobina.....Jedino što nikad neće imati dušu ko moja bivša Duja......Zato,daj bože Jack pot na lotu,pa da uzmam opet jednu,koja bi bila samo za "k meši" i "v gosti"......... Ovak....radi se o MK 4,sa motorom 1.8 20v,ili 92kw/125ks.....Neznam još previše o tim motorima,no kolega mi je rekao da je bolja opcija od 1.6 16v jer da bolje ide,a isto troši......Pa usput mi neko može reći neka iskustva,na kojima bi bio jako zahvalan.....Auto je 1998 godište,kupljen u HR,sa prijeđenih 180 000 kilometara,no posjeduje i servisnu knjižicu do zadnjeg kilometra.....S tim da u njoj ima i podatak da je prodan tek u veljači 1999.....Uglavnom,vidi se što je sve mijenjano na autu tih godina.....Oprema je COMFORTLINE što čak piše i u servisnoj,a to je onda podrazumijevalo sljedeće: klima sva 4 podizača stakla retrovizori na struju sa automatskim sklapanjem trokraki kožni volan podesiv po visini i dubini dva zračna jastuka ABS električni šiber(mada mi malo čudno što ima i klimu i šiber) kvake i lajsne u boji vozila profilirana sjedala središnji naslon za ruku centralno s daljinskim i alarmom I vjerojatno još štošta,ali mi sad ne pada na pamet dok ovo pišem,he,he.....Još je kratko kod mene...... Pa eto i koje slikice.... Tu je slikan na prvom pranju,jer je taman bilo neko šugavo vrijeme,pa bio ko prasac.....A i na žalost,vjerojatno su bile i neke felgice na njemu,ali ja ga uzeo sa zimskim gumama i čeličanama,pa se sad odma i traže neke felge za ljetnji set up.....(ponude dobrodošle) sa zadnje se strane vidi da se neko malo zaigrao,pa je skinuo zanji brisač i znak,ali ja ću to natrag staviti gore,jer mi je nekak glupo bez toga....Onda je još izrezan donji dio lipa za izlaz auspuha koji je sasvim dobro napravljen....Čak su i lijepi rub napravili na tom dijelu gdje je rezano..... Auto posjeduje i kuku koja meni baš i nije potrebna,ali nek se nađe,jer nije baš previše vidljiva,pa je nema smisla skidati.....mada,ko zna.... I da,skoro zaboravio.....Auto je spušten H&R oprugama....Ne znam točno koliko,ali mi se sviđa jer nije ekstremno,mada i ovak moram paziti na izbočine..... Evo malo i unutrašnjosti..... Slike bile na brzinu slikane,pa nisam baš sve detaljno poslikao,ali kak će se nešto raditi,tak će i detalji biti vidljivi..... Jedna motora...... I to bi uglavnom bilo zasad to,što se predstavljanja tiče,a o ostalim stvarima ćete biti obavještavani redovito,jer sad nije ni vrijeme za neke zahvate,a i blagajna se malo ispraznila,he,he......S tim da svi savjeti i kritike unaprijed dobrodošle....I naravno,usmjeravanje.... I link za komentare..... http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=33451 Edited January 7, 2010 by MEDOVŽ1.8GTDUJA
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 (edited) Eto,malo se neke sitnice dovode u red.....Budući da su na autu profilirana sjedala,a svi znate da se na vozačevom lijeve grbe vole potrošiti,ili barem platno poderati,pa je tak bilo i na mojem.....No otišao ja u Sesvete ko dečki iz Matuš design-a,koji su mi to sredili da izgleda bolje nego original....Zamijenili donju spužvu koja se malo omekšala od silnog ulaženja i sjedenja,zamijenili komplet platno na tim bočnim grbama,pogodili plavi konac ko da je oriđiđi i sad to izgleda ovak: Svaka im čast.....A nije ni skupo,s obzirom da me odma primili,i za sat i pol završili.....Sad ima samo još treba temeljito čišćenje...... Kako sam najavio,vraćen zadnji brisač gore.....Mada me sad malo zajebava nešto s tekućinom....Motorić radi,ali tekućina ne dolazi do zadnjeg stakla.... I stavljena mala alu antenica..... Toliko za sada..... I da,usput da pitam....Kak da pričvrstim najbolje znak na haubu?Jer rupa nema a ne znam koje će ljepilo najbolje držati......Mada bi ja najradije neki manji,ovaj je ka s kamiona skinut,he,he.... Edited January 24, 2010 by MEDOVŽ1.8GTDUJA
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 (edited) Eto nekih novina....Nabavile se neke felgice....AEZ sa 5 krakova,u super stanju,i dosta dobrog dizajna.....Jedino što mi izgleda da će biti malo premale za četvorkicu,jer su 15 cola,tak da je guma gore prava kamionska,he,he(mislim na visinu)205/60.....Nisam ih još isprobao jer su gore ljetne guma,a i vani je zima do jaja,pa mi se neda šrafiti,ali možda neko ima nešto slično već u glavi,pa da prokomentira.....Evo slike.... Zasad će one čekati proljeće,no postavit ću ih i u topc s gumama i felgama,pa možda ko ponudi kakve zanimljive 16tice sa solidnim gumama u zamjenu......I uz dogovor,naravno...Do idućeg javljanja Edited February 13, 2010 by MEDOVŽ1.8GTDUJA
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Nije me dugo bilo,jer kak dolazi lijepo vrijeme,tak je i posla sve više.....A i imao dosta toga sastrane za odraditi,tak da nisam ni stigao previše raditi na autu....Stavljene samo one felge koje prije predstavio,budući da se niko nije javio za kupnju ili zamjenu,pa sjele na auto,tek tolko da ne derem zimske gume,pošto su ljetne na ovim felgama......Pa da vidite i to.....Još niti ne izgleda tak prestrašno.....Možda zato jer nema velike rupe do blatobrana budući da je auto spušten sportsim oprugama....Procijenite.... I da.....Vraćen znak na haubu,te stavljena naljepnica......Tak da me bezveze ne opsjedaju,he,he....Sve im piše gore......Šala.....Nebi baš tak jako strugalo,he,he..... U međuvremenu napravljen veliki servis:Ulje,sviječice,svi filteri,kočnice uređene,zupčasti remen,vodena pumpa,zatezač....Uglavnom sve što se trebalo mijenjati,se mijenjalo.....Tak da servisna knjiga i dalje živi.....Sad je auto ko curica.....Bez straha bilo kud s njim.... .....Pa,do idučeg javljanja....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Evo nekih sitnih izmjena,tj,samo povećanja za jedan col,he,he....Pošto nisam bio baš zadovoljan izgledom s onim fegama,tražio,tražio i naletio najedne koje su mi se učinile sasvim ok,pa ih odlučio uzeti i staviti na auto....Meni sad to potpuno drugačije izgleda.....Sad auto izgleda moćnije....I mislim da dalje od ovih 16 neću ići...Gume su 205/55 pa je to sve skupa sasvim lijepo popunilo rupe kotača....A udobnost je potpuno ista....Ne osjeti se razlika.... Pa da vidite kak to izgleda..... Do javljanja....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Evo mene nakon dugo vremena.....Uglavnom,auto služi sasvim solidno,da pokucam,nije bilo nikakvih problema s njim,osim što mi je malo zaštekala jedna zadnja čeljust,ali i to je riješeno....No,tu i fali možda malo onog gušta,da se svako malo bude pod haubom,he,he....No,i mene je bolo u oči što i sve druge....Loša "gumena" zaštita ručki.....Pa sam i ja odlučio to malo urediti,budući da pokupio ideju tu,od jednog člana....Pošmirglao tu gumenu zaštitu,s čim sam se hvala bogu dobro naživcirao,pa onda polakirao sa srebrnim lakom,da bi na kraju stavio bezbojni....I sasvim solidno je ispalo....Malo je tvrđe za osjetiti pod rukom,i možda se nekom neće svidjeti,pa čak i izgledati malo kičasto,no budući da mi je središnji greben srebrni,meni je izledalo dobro rješenje.....Pa procjenite sami.... Do javljanja.....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Budući da me nije bilo neko vrijeme zbog spriječenosti,samo da se javim jednom zanimljivom fotkom,da malo prekinem tu svoju šutnju.....Trenutno se nalazim u Afganistanu,gdej 99 % prevladavaju Japanska i neka nazovi Kineska vozil,dok onaj jedan posto otpada na vozila ostatka svijeta,he,he.....No,ali nebi taj svijet bio svijet,da se u tih jedan posto ne nalazi i vw......i to golf.....trica......I to je jedini kojeg sam vidio u svom 6 mjesečnom boravku ovdje.....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Eto,da se i ja javim nakon dugo,dugo vremena.....Budući da me neko vrijeme nije bilo doma,pa nije bilo ni prilike nešto raditi na autu,već je isključivo služio kao prijevozno sredstvo.....Uz naravno,redovite stvari kojese moraju raditi,mislim na servise i sl....no ajde,neke od novina na njemu bile,ratkape,što ih našao vrlo povoljno,i to začudo,oriđiđi sa VW logom,nove zimnjače,i sad na kraju,što se upravo jučer montiralo,drge zadnje lampe,koje nabavio od kolege s foruma.....Pa da vidite kak to sad izgleda....Meni je bolje nego prije sa onim starim,mada bolje stoje na nekom tamnijem autu.....ovome bi više pasalo bijeli clear glass.....pa prosudite....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Budući da mislim da će se zadržati ovakvo vrijem,bez snježnih oborina,vratio natrag gore ljetni set-up,pa poslikao koju slikicu,jer mi odma lampe bolje stoje uz alu felge.....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 Evo i mene nakon dugog vremena........da nebi pomislili da je auto "umro",he,he......nije,nije....još je uvijek tu,živ i zdrav.......a i malo se radilo nešto.......za početak,malo se uredile alu felge,tj,ofarbala se sredina u crno........i mogu reći da mi se puno,puno više sviđaju ovako.....mada,razmišljam da ih cijele stavim u crno,nekako mi bolje opako izgleda......pa se onda ponovno stavio auspuh sa malim nastavkom,promijenila se prednja ralica,jer je stara bila skroz oguljena a i pukla na par mjesta,i naravno,redovito mijenjala potrošna roba......pa da vidite malo kak to izgleda.......a glavne izmjene slijede malo kasnije.....
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 (edited) Nadalje.....uspio doći u osjed skoro nove kompletne unutrašnjosti,tj,siceva,grebena oko ručne,police gepeka,ladice i tapecirunga vratiju,pa sam morao zamijeniti koliko mi se dopali......možda nekome boja neće sjesti,no meni se odma auto čini nekako otmjeniji,he,he.....a i sjedala su hebeno dobra.....čvrsta,tvrda koliko trebaju biti,dobro drže,totalno drugačiji osjećaj.....također profilirana,no definitivno izraženije......sa Highline modela iz 2003.godine.......uglavnom,procijenite sami........i da,stari će naravno biti na prodaju....... KOMENTARI "OF KORS"....http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=33451 Edited June 26, 2013 by MEDOVŽ1.8GTDUJA
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 (edited) evo i mene nakon nekog vremena.....na autu nikakvih posebnih zahvata osim redovne izmjene potrošnog materijala......no,ipak se zamijenilo nešto što me dugo bockalo u oči...... .....promijenjeni konačni bočni žmigavci koji bili obični,naranđasti......u kristal-prozirne...... ...............naravno,pomoćni majstor odma želi da se to prezentira....... ujedno,tu se vidi da je auto trenutno na zimskom setu,pa koristim priliku da obavjestim članove da slobodno ponude nekakve oriđiđi ratkape 15 cola,budući da se mojima počastio netko na parkiralištu...... Edited January 14, 2014 by MEDOVŽ1.8GTDUJA
MEDOVŽ1.8GTDUJA Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 lock na temu...........auto promijenio vlasnika.....
Recommended Posts