Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Evo u planu mi je kupiti pola..tocnije dati tricu pod racun za pola 9N ili 9N3..uglavnom cini mi se ok autic,koji ne trosi bas puno za solidne pare.zanima me koliko sam u pravu..zanima jel ima nekih veci kvarova,kakvi su motori,koliko trosi,jesu dijelovi skupi,jel se isplati kupovati takav autic ?

Posted

Moj - 1.9 SDI 9N 2005g

185000 km, nikada nekih većih kvarova osim konstantne zamijene žarulja. Pošto je službeni auto i vozim se dosta po makadamu (gradilištu) jako dobro se drži, ne troši kapi ulja, potrošnja od 4,5-6,3l zavisi od uvijeta.

Samo redoviti servisi i to je to, naravno zavisi o prijašnjem vlasniku kako ga je pazio

Posted

Moj isto, 1.9 SDI 9N 2003g

99 tisuća km

Prednji desni ležaj i prednja desna opruga mijenjana, Malo problema oko brisača jer su škare zapekle ali to je uobičajeno kod Pola

Bio mi se malo motor bunio kada sam natankao malo lošije gorivo, S pumpe (Ina, OMV) nikada problema

Netroši ništa ulja, u proteklih 7 godina samo sam 2x mijenjao žarulje prednjih kratkih svijetala, drugo ništa

Posted (edited)

kolega mi je rekoa da taj 1.9 sdi nejde s mjesta..kaze da kada krece da mora nabiti dosta gasa??

Edited by Eddie
Posted

Polo 1,2 12V, AZQ, 65 konja, 2002. godina, ima 94000 km

Nije pretjerano živahan, normalne vožnje 5-6 litara, ako ga ganjaš zna potrošiti do 9 litara.

Navikni se na rikavanje bobina, kad jedna rikne najbolje da ih mijenjaš sve 3 i nemaš više problema.

Jednom zamijenjen prekidač za stop svjetla, jedno vrijeme se čulo neko zveckanje kod motora koje je stalo samo od sebe... i to je to.

Ovjes super, nema lufta, ništa ne tuče ili cvili, na 80000 km zamijenjene stabilizator gumice radi preventive

Posted
kolega mi je rekoa da taj 1.9 sdi nejde s mjesta..kaze da kada krece da mora nabiti dosta gasa??

To su "one" priče o SDI-u...To uopće nije istina, SDI u tom autu ide čisto solidno za normalnu vožnju jer sam vozio taj auto nekoliko puta. Rekao bih čak da ide jednako ko i TD od 75ks

Posted (edited)

:lol2 nekaj sam zabrijal sorry :D :D :D

vozio sam pola 6n2 sa sdi motorom i nisam se mogao začuditi da more biti tak jako živahan :)

Edited by wildD
Posted

Ima susjed SDI-a 2002. Napravio oko 300 000 km

Koliko je meni poznato zezale su ga žarulje od kratkog(učestalo pregaranje), homokinetičke je mjenjao i drugo ništa.

A stvarno gaze taj auto, 4 vozača ih je u kući.

Motor za nezahtjevnog vozača solidno vuče(vozio nekoliko puta) i tu priča staje.

Jedino što mu od prvog dana papa litru i pol ulja na 10 000 km, ali kako onda tako i danas, ni kapi više.

E sad jel to usamljen slučaj ili ne nebih se usudio komentirat.

Svakako izdržljiv auto.

Posted

Polo 9N3 1,4TDI 2008god, 40tkm,

sa autom prezadovoljan. Dosta dobro ide, mali autić od problema centralno zna nekad zajebavat inače sve 5.

Posted

Polo 9n3 1.6 16V, 2008 god, oko 38k km, prebrtvljena getriba pod garancijom (malo je slinila, nebi se ni skuzilo da nema plastike ispod), nakon toga prebrtvljen unutarnji zglob poluosovine jer je bacao ulje, moguce da je dobio po p kad je getriba skidana... I to je to. :) Toci i vozi auto.

Imam i sportski (-15) ovjes i tu nema isto nikakvih problema nakon skoro 40k km.

Posted

Polo 9N 1.4 16v 74kw 120.000 2003.god

Raspao se katalizator, stavljen zamijenski cca 600kn

Upalila se lampica ABS-a prijavila neispravnu pumpu na kraju ipak samo osigurač cca15kn

Zamijenjene bobine u garanciji i letva volana

Auto troši od 5.5(otvorena cesta i pažljivo s gasom) do 9(grad kratke relacije).

Zasada izuzetno zadovoljan s autom, jedina mala mana je što nevoli autoput zbog relativno visokog broja okretaja već pri 130-140.

Možda će ti i ovo koliko toliko pomoć godišnji porez koji se plaća do 10god starosti auta 400kn. :palacd

Posted

Evo da i ja napisem o 1.9 tDI 74 kw, 2002 god. Imam ga vec 4. god i presao sam s njim 60 000 km. Sad ima 130 000. S motorom nikakvih problema, potrosnja ulja oko litra na 15000 km, goriva oko 6,5. Veci zahvat koji sam radi su promjena selena ali mislim da im je to mana jer sam ih i mjenjao na sdi-u sa puno manje km. Od sitnica pregaranje žarulja i škripava unutrašnjost..........

Posted

Još bi dodao na ovo da su im bolest, seleni prednjih vilica! Ali to se rješava ugradnjom punijih(kvalitetnijih) od seat ibize cupre! :palacg Cjena nije velika!

Posted

Nekad prije sam vidio na oglasu takav autic sa 1,9 TDI 130 konja sva tri slova crveno, postoji takav serijski ili?

Posted
Nekad prije sam vidio na oglasu takav autic sa 1,9 TDI 130 konja sva tri slova crveno, postoji takav serijski ili?

ima dva crvena, trece je entko stavio

ima kod mene u gradu, crni,130 ks, bež unutrasnjost

odvjetnik vozi

Posted

Evo da se i ja priključim zadovoljnim korisnicima Pola 9N.

Moja preporuka za kupnju.

Moj je 2004g , TDI sa 100ks , trenutno imam 80.000km , kod mene je od prvog dana i nemam bitnijih prigovora.

Učestalo pregaranje žarulje (promjenio 4kom u 20.000km) sam riješio tako da sam stavio xenon i sad je mir već dugo vremena.

Mana su im seleni koje sam ja zamjenio sa punima od Cupre na 72.000km.

Dosta su loši i serijski prednji amortizeri koji su kod mene već nakon 65.000km pokazali manje od 40% tako da su zamjenjeni (dosta idu u prilog i ceste ravne nam Slavonije) , potrošnja ulja je u početku veća , poslije 30.000km se stabilizira pa potroši cca 0,5 na 15.000km (ovisi koliko si često na autocesti). Sve u svemu , vrlo dobra kupnja.

Polo je napravljan jako dobro , čvrsto i točno kako treba biti pravi njemac.

Kao i svaki , da se naći pokoji nedostatak ali svaki ih model ima.

Posted (edited)

Ja imam isto SDI-ja,sad će 200tkm oko motora nikakvih problema,za boljke sad nebi mogo reći ništa,svaki auto ima koju manu,ništa takvog zabrinjavajućeg,SDI je nepoderiv ja ga ganjam kolko ide,a ne troši puni,moja preporuka uzmi si 1.9 TDI 101ks,isto odličan motor,ili ako se ne voziš puno onda 1.4 benzinca,uglavnom ta dva motora gledaj,1.2 izbjegavaj jako,bolje uzeti SDI-ja

2Šlogi:jesi ti namontirao one opruge???

Edited by tihca
  • Create New...