Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

vidim ovaj motor koliko sam upoznat ima 1.8 90ks? bar sam dosad svaku tricu s 1.8 vidio da ima 90ks ovo mi je skroz nova informacija, jel to tocno postoji taj model?

Posted

potrosnja?

imam ga u cabriju,

trosi kao da vozis abf sa 150ks...

13-15l po gradu. bez nateravanja jer ima 75!!ks

i 10-11 van grada

takav motor da bi cijelu njemacku sa zemljom trebalo sravnit zbog ideje :D

Posted

Pokazoa se izdrzljivim kao i svi motori tih fgodina... betz problema moze prec 300+km (kao i onaj 90ks)

Trosi kao i 90ks motor mada je tad tu bio zbog "ekonomičnosti"

8v i to je to...

Posted (edited)

motor kojemu nema kraja kao i 1.6, (trosi ko benzinac opcenito Mislio sam ako ga gazis),mrx ti to zna ima taj motor

Edited by VWlaho
Posted

Ima lik taj motor u trici, 5 kuća od mene. Umjeren, na posao i nazad cca 35 km u jednom smjeru i kaže da mu

ne troši više od 8l.

E sad ako on laže lažem i ja, makar mi kao neka lagana normala bolje zvuči 9, al eto.

Pitat ću ga opet, možda se čovjek predomislio.

Posted

kupio sam taj auto od mrx-a. da, po gradu mi zna potrosit 11-12 to sam provjerio.. po otvorenom vjerujem da je oko 9-10. tu je negdje sa starim 1.6 iz duje.

Posted

Aha.. ti si se usrećio :)

Do Splita i natrag... siguran sam da normalne voznje moze trosit i 7l al s jako laganom nogom te bez nekih razvlačenja....

Meni je polić 1.6tdi 2010 Dbk ST Ši and back... potrosnja 7+l :) s finom voznjom (AC 140+ km/h) a taj benzinac bi onda trosio i 10 :)

Posted
Aha.. ti si se usrećio :)

Do Splita i natrag... siguran sam da normalne voznje moze trosit i 7l al s jako laganom nogom te bez nekih razvlačenja....

Meni je polić 1.6tdi 2010 Dbk ST Ši and back... potrosnja 7+l :) s finom voznjom (AC 140+ km/h) a taj benzinac bi onda trosio i 10 :)

Relacija Dubrovnik-Makarska normalna vožnja 8 litara, na povratku u Dubrovnik potrošnja 12 litara (bilo gužve na cesti).

a po gradu najviše popiju startevi od semafora do semafora.

• 2 weeks later...
Posted

ja imam u golfu 1.8 90ks i da se spustiti na 9l bez grča, a oče pocuclati i 13,14l isto tak. sve ovisi kak se španaš.

pričamo o gradskoj vožnji

Posted

na tom 75ks se neda gasom regulirati potrosnja jer konstantno po gradu trosi 13 - 15l, a vani po otvorenoj 10-11l.. i da motor je servisiran, sve novo od senzora i svjecica, frtajler komplet novi sa komponentama novim i govno trosi i trosi :D

• 1 month later...
Posted

Dali netko tocno zna razliku izmedju 75ks i 90ks,tj. sta mi sve treba da bi moj od 75 postao 90ks.

Posted
na tom 75ks se neda gasom regulirati potrosnja jer konstantno po gradu trosi 13 - 15l, a vani po otvorenoj 10-11l.. i da motor je servisiran, sve novo od senzora i svjecica, frtajler komplet novi sa komponentama novim i govno trosi i trosi :D

zvuci puno, ja sam par dana vozio sa golfom dostavu u picerij i potrosim 100kn goriva na kojih 130-max 140km. a vozit dostavu s autom u dubrovniku je pun gas :rotfl stalno pali gasi ovo ono. i to sad kad je 95 9,33kn

• 3 weeks later...
Posted
Dali netko tocno zna razliku izmedju 75ks i 90ks,tj. sta mi sve treba da bi moj od 75 postao 90ks.

bump

jel ima itko odgovor na ovu razliku izmedju 1.8 motora sa 55 i 66kw?

Posted
bump

jel ima itko odgovor na ovu razliku izmedju 1.8 motora sa 55 i 66kw?

Razlike su poprilične :rolleyes: Kompjuter, bregasta, klipovi, ispušna grana...

Posted
Razlike su poprilične :rolleyes: Kompjuter, bregasta, klipovi, ispušna grana...

godine proizvodnje?

jel se mozda ovaj od 55kw proizvodio prije tog 66kw pa je kao novij il su se oba prodavala u isto vrijeme.

Posted
godine proizvodnje?

jel se mozda ovaj od 55kw proizvodio prije tog 66kw pa je kao novij il su se oba prodavala u isto vrijeme.

Oba su se proizvodila paralelno, samo su upadala u različitu kategoriju osiguranja, što je Njemcima bitno :) , i to je jedini razlog zašto su dva modela istog motora :palacg .

• Create New...