Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Trebalo je na mjeru napraviti brtvu koja se spaja na usis zraka iz motornog prostora, točnije iza firewala:

DSC_0762.jpg

Šablona:

DSC_0763.jpg

Izrezan armaflex:

DSC_0764.jpg

Zaljepljen na svoje mjesto:

DSC_0765.jpg

Na ovu klapnu sam stavio malo mekšu samoljepljivu spužvu jer nije potrebno po cijeloj površini nego samo da brtvi na krajevima:

DSC_0766.jpg

Sve se vraća na mjesto nazad:

DSC_0767.jpg

Stavljene nove brtve na krajeve kilera, ove bijele trakice

Složen dio tunela di je klima:

DSC_0768.jpg

DSC_0769.jpg

I napokon sve skompletirano i ja, iscrpljen nakon 4 popodneva:

DSC_0771.jpg

Dalje idu radovi

Izbačena cijela izolacija sa prednjeg kraja unutrašnjosti:

DSC_0774.jpg

Razlog:

Raspadnuta na podu ispod nogu, sve natopljeno antifrizom i smrdi za umrijet

Evo kako izgleda kad se sve makne:

DSC_0775.jpg

Na pregradu između kabine i motora ce ici damping ploče + 10 mm Armaflexa preko:

DSC_0776.jpg

DSC_0777.jpg

DSC_0779.jpg

Od Wurtha damping skup ko vrag, ali vrijedi te novce jer na dodit se osjeti da je kvaliteta.

Idem sad odmorit jer cu zaspat za tipkovnicom :palacg

Do sljedećeg datuma :mah

Comment

• 2 weeks later...
Posted

11.03.2013.

Eto mene nazad, prebolio temperaturu, odlučio složiti sve do kraja, preostaje samo krojenje izolacije i sklapanje.

Damping zaljepljen na godnju stijenu, zagrije se industrijskim fenom i postane kao žvakača, laganica za oblikovat u bilo koju udubinu ili izbočinu:

DSC_0784.jpg

DSC_0785.jpg

Na donji dio nisam ljepio, jer je tvornički vec postojao damping na kritičnim djelovima lima, a to su ravne plohe.

Ostatak ploča poslužit će za dampiranje vrata.

Vraćena original zaštita jer je bila u odličnom stanju, nije raspadnuta a za skrojit od armaflexa je bio pain in the ass. Bacio sam oko 2 m2 dok sam pokušavao i odustao.

DSC_0788.jpg

Za donji dio je već trebalo malo termonuklearne fizike pošto postoje svakakve rupice, izbočine i devijacije, pa je prvo krenulo sa šablonom.

DSC_0789.jpg

Po njoj skrojeno i zaljepljeno, perfektan pogodak :)

DSC_0790.jpg

Krenulo je dalje sa središnjim tunelom, ali kad sam skrojio armaflex, skužio sam da treba dosta tih rupica i čak pola toga izrezat da mi stanu oni tuneli što idu iza zadnjeg sica, tako da je vraćena original. (nema slike)

DSC_0791.jpg

Hans me iznenadio sa par patenata a ovaj mi je bio najdraži. Kad se složi tunel ventilacije, i kad se pospajaju sajle na kontrolnu ploču, ova 2 utora služe za:

DSC_0793.jpg

Olakšat posao prilikom montiranja da te sajle ne podivljaju i počnu šetati dok se vi borite sa nogama i rukama pogodit 4 rupe na firewallu :lol:

DSC_0792.jpg

I eto ga na mjestu, vadio sam ga još par puta jer uvijek nešto fali.

DSC_0798.jpg

Slike daljnjeg sklapanja nemam, jer je stvarno bilo dosadno stalno stat, pa slikat pa ovo pa ono.

Uglavnom po cijelom podu skrojena nova izolacija i vraćeno sve na mjesto. Naravno ne može proći a da nešto ne pukne. Tu uskoči epoxy dvokomponentna smola.

DSC_0786.jpg

DSC_0787.jpg

Odmašćenje kompletne plastike i armatura od raznoraznih sprejeva za kokpite, sad je lijepi mat finish. Hvala članu RIVW koji je prao sa nježnim rukicama :zivio

Doživljaji? ...

Definitivno prigušenje buke i ugodnije za vozit. Eventualno drugi put (nedao Bog nikad više) stavit par mirisnih borića u ventilaciju jer mi sve sad miriši po dimmeru i spreju za odmašćivanje kad upalim grijanje :)

Usput provučena instalacija za el. retrovizore i korekciju snopa svjetla farova.

Do sljedećeg datuma :mah

Comment

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...