Bagi Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 (edited) Ponukan sve češćim spamanjem i nepotrebnim otvaranjem novih tema pišem ovo. Već sam nešto slično napisao u jednom odgovoru u temi s pitanjem o rasponu rupa i ne bih sad htio uvrijediti nekog, ali u zadnje vrijeme sam primjetio kako je ogroman broj postova s upitima o tako banalnim stvarima da je meni to za nevjerovati. Nije mi teško povjerovati da netko nešto ne zna. Hvala Bogu, zato postoji i forum i klub da se uzajamno pomažemo. Ali zaboga, pa koliko teško može biti ukucati "raspon rupa" u search i dobiti ovo: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....ite=raspon+rupa Mislim da zagađivanje foruma na ovakav način ne treba tolerirati, prvenstveno zbog lijenosti, a potom zbog "štednje" prostora na serveru, ili u krajnjem slučaju zbog osnovne kulture. Svi članovi koji se registriraju dužni su se upoznati s pravilima ponašanja na forumu, a i s pravilima o otvaranju novih thread-ova i slično. Moje mišljenje samo, ali me zaista počelo živcirati da kad otvorim forum i počnem čitati nove postove da je 70% njih smeće. Na nekim forumima je ( i ovdje je) zabranjeno otvarati nove teme sa istim sadržajem tj. pitanjima, temama i sl. koji već postoje, te se uvijek mole članovi da prije nego nešto postaju, objavljuju itd. provjere da li je takva tema svrsishodna, potrebna i da li je ono što pišemo, zapravo potrebno. Uvijek pročitajte ono što ste napisali, jer tada drukčije vidite ono što ste željeli reći, nego kad natipkate i odmah stisnete Post New Topic gumb. Stoga, još jednom molim sve nas, a osobito najmlađe članove po stažu da budu strpljivi i razumni, a admine da strogo sankcioniraju slične stvari. Edited October 19, 2011 by Bagi
tomek2203 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 slažem se sa tobom u potpunosti ALI da je tu CHAT bilo bi toga PUNO manje .... po meni jedna od bitnjih stavki foruma. !!!
Bagi Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 to nema veze s chat-om, kome je do chata, ima bezbroj mogućnosti.
tomek2203 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 a gle tu na forumu je dnevno online članova uvijek oko 50 pa sad ako ti nešto treba da ne otvaaš novu temu pitaš tamo i odgovor če uvijek biti brži .. govorim iz iskustva jer sam na mnogim forumima i zatvorenim trackerima . zato sam ovo i napisao ... a što se tiče pravila vjerujem da ih ne čita mnogo njih osobno ja ih nisam pročitao jer su svagdje ista više manje ..
mrki Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 slažem se sa tobom u potpunosti ALI da je tu CHAT bilo bi toga PUNO manje .... po meni jedna od bitnjih stavki foruma. !!! Bio je u neku ruku,i nije završio slavno http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=21712
Zrinedin Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nije stvar u moderatorima, jbg nemogu oni 24h visjeti na forumu. A opet nije ni lako nači nove koji će biti modetator, treba se nači neki koji zna to radit. Primjetio sam u zadnje vrijeme, kada netko otvori novi topic koji postoji brže se dobije odgovor nego na neku staru temu. Ja sam par puta pitao i nije mi dao niko odgovor, uvijek se trudim da ne otvorim novu temu koja postoji. Jbg kao da je problem 5 minuta tražit po search, očito nekima jest. Isto tako kada se otvori tema u vezi fotoshopa a lijepo ima tema fotoshop zamolbe, jeboga kao da je problem tamo pitati. I u vezi one teme koje postoje to bi bilo najbolje obrisati...
oglascado Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 'Novi' članovi ne čitaju pravila 'Stari' članovi ih se ne pridržavaju I tako u krug vwelcome to the internet
tihca Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 i ja sam rekao nekad da DELETE takvih tema a ne LOCK,ako je moguće
oglascado Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Stvar je u tome da kad obrišemo temu dobijemo 6 pm-ova na upit gdje je nestala i onda se otvore još 2 topica sa upitom gdje je nestala tema A da ja svakom šaljem pojedinačno pm-ove i upozoravam i obavještavam,NO WAY,nema tih para
Zrinedin Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Stvar je u tome da kad obrišemo temu dobijemo 6 pm-ova na upit gdje je nestala i onda se otvore još 2 topica sa upitom gdje je nestala tema A da ja svakom šaljem pojedinačno pm-ove i upozoravam i obavještavam,NO WAY,nema tih para Ma briši ih roko, stari članovi su uz tebe. A novi su negdje na devinim grbama..
Bagi Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 bagi, os moderirat? mislim da se predsjedniku ne bi svidjelo
Uvo Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nekuzin cemu cudjenje, slika svakog foruma je slika svakog drustva. Uzmi random tipove sa ulice i postavi im neka pitanja koja ti smatras da su banalna, 90% ih nece znat. Razlog tome je u vise stvari, od nezainteresiranosti preko lijenosti, pa sve do cisto "boli me K,iman automehanicara". Ista ti je stvar ode na forumu i na svim ostalim forumima. Meni osobno ne smetaju "glupa pitanja" od casual membera (iako smatran da ne postoji glupo pitanje vec samo glup odgovor), mene vise smeta kad osoba daje odgovor na temelju svoje ljubomore ili cisto da ispadne pametna,a i sam nezna o cemu prica i toga je svjestan, ali njegova "vrijednost" se ne mjeri u znanju i kopetentnosti vec u broju postova. Smatran da svatko ima pravo bit na forumu, da svatko moze postavljat pitanja koja god zeli ma koliko glupava bila, ali i da se svakome bez objasnjenja lockira topic bez objasnjenja ako takav topic vec postoji. I jos nesto, prosjek godina na svim auto forumima je jako nizak, znaci da je to pretezno mladez, a svi znamo kakva je danas kultura. Eto toliko odmene. PS: Na forumu ne postoje novi i stari memberi, vec samo dobri i "losi".
Vec Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 da se ljudima da procitat' pravila koja se nametnu odma' pri predstavljanju,ne bi bilo ovakvih topica - Kod otvaranja novih tema korisno je prvo provjeriti pretrazivanjem foruma postoji li vec otvorena takva tema. Isto tako, pazite da temu otvarate na prikladnom mjestu, tj. u prikladnom podforumu.
Lovro Vz Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 tema o rasponu rupa je moja, lijepo sam i kulturno zamolio brzu informaciju o rasponu rupa, to sam i dobio i lijepo i kulturno zahvalio i rekao može lock. Razlog zašto na taj način - pa zato jer sam bil jako ograničen s vremenom itrebalo je brzo djelovat, da ne trošim lovu nekome i kupiti felge sa zimskim gumama Ako nekog nešto nervira - neka ne čita, puno je više energije utrošil na pisanje ovog, da ne kažem "sranja" i odgovaranja u onom topicu. Kao i na svakom forumu - uvijek ima " napuhanih " al ima i onih koji su spremnih pomoći i uskočiti novom članu. Eto, hvala na gostoprimstvu
Bagi Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 - Kod otvaranja novih tema korisno je prvo provjeriti pretrazivanjem foruma postoji li vec otvorena takva tema. Isto tako, pazite da temu otvarate na prikladnom mjestu, tj. u prikladnom podforumu. - Pisite otvoreno, argumentiramo, i svrsishodno. Ne koristite pogrdne i proste rijeci ili one koje bi nekog mogle uvrijediti. - Ne prepucavajte se s drugim clanovima putem foruma. Ako imate nekome nesto osobno za reci, postoje ostali privatni oblici komunikacije (PM, e-mail, MSN, ICQ, ...)
Speedline Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 jebiga Bagi ni ti ne koristiš search http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....%84%C2%8Dlanovi
mrki Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 "I accept the forum rules" gumb pri svakom logiranju bi možda riješio dosta toga,postoji na dosta automobilističkih foruma...,kod nas možda ne bi šljakalo pošto smo balkan i jedino sikira u čelo ima trajan dojam pa ko si nije pročitao pravila nek si J gospođu M
MarioIV Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 tema o rasponu rupa je moja, lijepo sam i kulturno zamolio brzu informaciju o rasponu rupa, to sam i dobio i lijepo i kulturno zahvalio i rekao može lock. Razlog zašto na taj način - pa zato jer sam bil jako ograničen s vremenom itrebalo je brzo djelovat, da ne trošim lovu nekome i kupiti felge sa zimskim gumama Ako nekog nešto nervira - neka ne čita, puno je više energije utrošil na pisanje ovog, da ne kažem "sranja" i odgovaranja u onom topicu. Kao i na svakom forumu - uvijek ima " napuhanih " al ima i onih koji su spremnih pomoći i uskočiti novom članu. Eto, hvala na gostoprimstvu slazem se ali jos si brze mogao ukucati raspon rupa u search i informacija u minuti a ova ideja s chatom...to uopce ne treba komentirati pa nije forum svima"dodjem samo pitat ak meni sta treba"
srki Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 opet rasprava.. a vjerovatno ce sve ostati kao i prije jednostavno neke stvari nemozes pojedincima dokazati i to je to ..
Recommended Posts