Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Guest VW007
Posted

Koja je razlika ovjesa Spotline-a u odnosu na trend i confort? Navodno je auto 15 mm ni??i. Po??to je auto tvrđi predpostavljam da po na??im lo??im cestama ti seleni i kugle prije odu nego na klasičnom ovjesu i gumama 195/65/15.

Zanima me koji su elementi ovjesa Spotline-a različiti u odnosu na trend i confort i koliko su cijene tih dijelova skuplje u odnosu na klasiku.

Posted
Koja je razlika ovjesa Spotline-a u odnosu na trend i confort? Navodno je auto 15 mm ni??i. Po??to je auto tvrđi predpostavljam da po na??im lo??im cestama ti seleni i kugle prije odu nego na klasičnom ovjesu i gumama 195/65/15.

Zanima me koji su elementi ovjesa Spotline-a različiti u odnosu na trend i confort i koliko su cijene tih dijelova skuplje u odnosu na klasiku.

auto ti je ni??e za 15 mm i mrvicu mu je ovjes tvrđi al te??ko da se to da primjetiti.

vi??e će?? primjetit razliku zbog guma. ja na svom imam tvorničke 16" zimi stavljam 15" i to je onda luda kuća jer ih i u drugoj kida.

Po meni ta oprema Sportline se zove tako radi druge opreme kao ??to su sicevi, ko??ni volan i krom umetci.

Guest VW007
Posted
auto ti je ni??e za 15 mm i mrvicu mu je ovjes tvrđi al te??ko da se to da primjetiti.

vi??e će?? primjetit razliku zbog guma. ja na svom imam tvorničke 16" zimi stavljam 15" i to je onda luda kuća jer ih i u drugoj kida.

Po meni ta oprema Sportline se zove tako radi druge opreme kao ??to su sicevi, ko??ni volan i krom umetci.

Nisam točno sku??io ovaj dio "...i to je onda luda kuća jer ih i u drugoj kida.".

Oče?? reći da auto bolje vuče ili da je velika razlika u udobnosti?

To ??to je ni??i 15mm je najvjerojatnije zbog ni??ih federa koji su vjerojatno i s time tvrđi.

Al dal su drugi elemetni ovjesa (vilice, seleni, krainici, amortizeri ...) onda isti kao i u trendu ili su i oni ojačani? :zivio

Guest Tatamataho
Posted

razbijas glavu glupostima tipa koliko je koji dio skuplji na odnosu na normalni koji nije sportline, sve ti je to isti drek. al recimo ja sam mijenjao oba zadnja lezaja i nisu ih imali na lageru jer su drugaciji u odnosu na normalni, mozda zato jer je 2.otdi ne znam. uglavnom to im je boljka peticama kazu da su masi odlazili ti lezajevi u garantnom roku.

Posted
Nisam točno sku??io ovaj dio "...i to je onda luda kuća jer ih i u drugoj kida.".

Oče?? reći da auto bolje vuče ili da je velika razlika u udobnosti?

To ??to je ni??i 15mm je najvjerojatnije zbog ni??ih federa koji su vjerojatno i s time tvrđi.

Al dal su drugi elemetni ovjesa (vilice, seleni, krainici, amortizeri ...) onda isti kao i u trendu ili su i oni ojačani? :zivio

ne ide auto ni?? br??e nego je ovjes pode??en za 16" pa kad stavi?? 15" na jačem gasu ??lajfa.

npr.na 16" kad je uključen asr mogu pro??lajfat 1 sec na startu dok mu na 15 i ne poma??e asr ba?? puno.

ja svog vozam po splitu a grad je pun j.... rupa i nije mu stvarno bar dosad bilo ??ta se tiče toga

2Tatamataho: mislim da je to bolna točka 2.0tdi. ima meni par prijatelja 2.0 i isto su ih minjali, samo ??ta jednom je to bilo vam garantnog roka

Guest Tatamataho
Posted (edited)
ne ide auto niš brže nego je ovjes podešen za 16" pa kad staviš 15" na jačem gasu šlajfa.

npr.na 16" kad je uključen asr mogu prošlajfat 1 sec na startu dok mu na 15 i ne pomaže asr baš puno.

ja svog vozam po splitu a grad je pun j.... rupa i nije mu stvarno bar dosad bilo šta se tiče toga

2Tatamataho: mislim da je to bolna točka 2.0tdi. ima meni par prijatelja 2.0 i isto su ih minjali, samo šta jednom je to bilo vam garantnog roka

ma daj kakve su to pizdarije s podesenim ovjesom na 16 :lol: ja imam serijski 17' pa kad stavim zimske 15 auto je tako rec neupravljiv :vozi nije ti to do podesenosti ovjesa nego je manja guma u pravilu vislja i uza, s time i losijih voznih svojstava :bleh

e vidis koje sma ja kurceve srece jos spusten auto i nisu ti lezajevi htjeli otici u garantnom roku nego sada da moram platiti :bag:

Edited by Tatamataho
Posted
ma daj kakve su to pizdarije s podesenim ovjesom na 16 :lol: ja imam serijski 17' pa kad stavim zimske 15 auto je tako rec neupravljiv :vozi nije ti to do podesenosti ovjesa nego je manja guma u pravilu vislja i uza, s time i losijih voznih svojstava :bleh

e vidis koje sma ja kurceve srece jos spusten auto i nisu ti lezajevi htjeli otici u garantnom roku nego sada da moram platiti :bag:

ovjes je pode??en u mene na 16 a u tebe na 17,moga si ti uzet i 18 tak bi ti ovjes bia pode??en na 18.

ako nije tako za??to comfortline sa 15 kad starta?? proradi mu asr ka i u mene na 16.

a za ovo drugo brate bolje se rodit bez njega nego bez sriće. a tako to bude čim garancija ode mora se ne??to pokvarit.

Guest vw petica
Posted

Po čemu zna?? kad ti odu zadnji le??ajevi???Po zujanju ili ???

Posted

ajd da pitam na koju foru svaki golf ima posebno podesen ovjes prema veličini kotača?

sportline ima serijski -15mm i 16", dok trendline i comfortline imaju običan ovjes sa 15" ili (doplata) 16" cola sa običnim podvozjem.

dok ako tvornički doplatite 17" cola na trend ili comf u tu cijenu je uključeno i -15mm jer nemože zasebno se naručit 17".

bio on trend ili comf na 15"-16" i goal ili pacific na 16" imaju isti ovjes , zar ne? :rolleyes:

ja sam se vozio u Trendlineu na 195/65/15 + običan ovjes i nekako mi je tvrd dosta, tak da neznam kakva je kombinacija -15mm + 16"-17"-18".

ako ti netreba nest previse , uzmi si sportline i 16" = dobitna kombinacija :)

Guest VW007
Posted
ajd da pitam na koju foru svaki golf ima posebno podesen ovjes prema veličini kotača?

sportline ima serijski -15mm i 16", dok trendline i comfortline imaju običan ovjes sa 15" ili (doplata) 16" cola sa običnim podvozjem.

dok ako tvornički doplatite 17" cola na trend ili comf u tu cijenu je uključeno i -15mm jer nemo??e zasebno se naručit 17".

bio on trend ili comf na 15"-16" i goal ili pacific na 16" imaju isti ovjes , zar ne? :rolleyes:

ja sam se vozio u Trendlineu na 195/65/15 + običan ovjes i nekako mi je tvrd dosta, tak da neznam kakva je kombinacija -15mm + 16"-17"-18".

ako ti netreba nest previse , uzmi si sportline i 16" = dobitna kombinacija :)

Nisam se vozio u Sportline-u, al zar ti hoće?? reći da ??to se udobnosti tiče da su Trend 15" i Sport 16" jednako udobni po na??im cestama i "prelascima preko tramvajskih pruga"?

I kaj hoćete reći da je ista cijena popravka ovjesa Trenda i Sporta ako se ne?? sjebe?

Mislim ak je tak onda ok, al nebi ba?? htio da imam situacije da mi ne?? otiđe pa kad dođem na popravak da mi vele onim glasom "vi imate Sportline" i onda te oderu po đepu.

Zato pitam kolko je recimo skuplja sanacija ovjesa na Trendu odnosno na Sportu, jer mo??da to prevagne za koji bi se odlučio.

Posted
Nisam se vozio u Sportline-u, al zar ti hoće?? reći da ??to se udobnosti tiče da su Trend 15" i Sport 16" jednako udobni po na??im cestama i "prelascima preko tramvajskih pruga"?

I kaj hoćete reći da je ista cijena popravka ovjesa Trenda i Sporta ako se ne?? sjebe?

Mislim ak je tak onda ok, al nebi ba?? htio da imam situacije da mi ne?? otiđe pa kad dođem na popravak da mi vele onim glasom "vi imate Sportline" i onda te oderu po đepu.

Zato pitam kolko je recimo skuplja sanacija ovjesa na Trendu odnosno na Sportu, jer mo??da to prevagne za koji bi se odlučio.

a vi u zg mo??ete i avion vozit pa će te osjetit tranvajske pruge. mi ih u splitu nemamo :bleh:bleh .

a brate kupuje?? novo auto a razbija?? glavu ??ta će?? ako ti ode ovjes,??ta će?? .............

ako tako razmi??lja?? onda nemoj ni kupovat auto.

? TA ĆE? AKO TI GA UKRADU :rotfl:rotfl .

nema tu neke razlike a i taj ovjes je napravila tvornica a ne neki lokalni majstor.

Posted

čuj ovdje se uglavnom brije na tuning i sport :fakjea pa sam u tom smislu mislio da je 16" i -15mm odlična kombinacija. (kompromis izmedu udobnosti i lezanja) :D

u auto bildu je bilo testiranje (preneseno u auto blic) MK5 sa 15", 16" i 17" cola kotačima i na kraju je 16" odnijela pobjedu.

što se tiče udobnosti , performansi i cijene. nemogu sad naći to ali mora biti na www.autobild.de (neznam bas njemacki previse) :bag:

ak neces sportline , preporučujem da pogledas Pacifica, dobis 16" sa običnim podvozjem , kasnije neke alu stavis.

jer za 160k kn dobis dobro opremljenog TDI 105ks.

• 3 weeks later...
Posted

Neznam tocno za razliku u modelima sportline itd i colazi felgi ali sam navodno cuo da recimo G4 sa 90ks iz '99 i recimo moj iz '03 130 konja imaju razlicit ovjes, podvozje ovo ono kao da je nesto ojacano. Jel me to neko samo smuljo ili ne neznam....a opet neka logika mi govori da bi mozda i moglo biti tako jer ipak 40 konja jaci auto.. :mellow:

Guest alenp
Posted

Na gumi 65 visine tesko da moze bit neudoban, da se radi od 50 ili nizoj gumi bi osjetio al ovako bas i neces.

Sve sigurno ti ima jaci/drukciji ovjes 90 i 130 KS

Jednako kao i SDI i 90 KS TDi imaju razilcit ovjes.

• Create New...