RI VW Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Evo dobio sam dopuštenje od vlasnika da podijelim sa vama, pa da vidite malo što se radi u Rijeci... Naime jedan limar je uzeo Karmann-a i krenuo u restauraciju. Čovjek to voli i radi auto za sebe. Staviti cu slike kako bude projekt napredovao. Auto je 90-ih godina restauriran i sa njim je dobio i nekoliko pehara i priznanja koje je bivši vlasnik osvojio ali eto godine su ucinile svoje i potrebno ga je opet restaurirati. Ima porscheov 2.0 motor, felge itd.. Evo malo slika a bit ce jos
Doktor Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Karmannica je guba. Motor koji je na slici je običan Type 1 motor iz bube/karmana/kombija sa aftermarket granom i dual quet loncima. Nemora biti da je serijske kubikaže, ali moraš ga rastaviti da bi vidio što točno imaš (da bi imao 2.0 motor, trebaš recimo 90,5 klipove upariti sa 78mm radilicom). Felge jesu od Porschea i to je za sad jedini dio koji sam primjetio da nije vw. Satovi su iz Type 3 aircooled vw-a - fastback/notchback/variant. Kad bude novih slikica, samo ih pukni ovamo.
R32 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 To je Alen dovezo iz USA ali ovo nije na slici motor koji je bio u njoj kad sam ja gledao
Doktor Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Nisam ni sumnjao da ima veze sa Alenom, pogotovo što je sa područja Rijeke...
RI VW Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Iskreno se ne kuzim previse u te zracno hlađene pa sam prenio rijeci vlasnika :-)
Doktor Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ma no frx, samo ti daj još slika,ima nas koji smo dugo u hobiju pa ćemo ti napisati što znamo...
vwrudi Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 ako bude rastavljao motor javi ja sam zainteresiran za ispusnu granu Alen dopeljao? Alen- Mudri tzv???
Gerbi Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Na Viškovu u Rijeci se vozi regana Ghia ove boje... S nekim crnim felgama...neke najnormalnije rege...
Beli Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 a ja sam dobio info da na viškovu ima tip koji uvozi iz amerike ghia-e i doveo ih je par komada u zadnje vrijeme, pa je lako moguće da je to ta gerbi.. navodno u usa plaćene 1500 dolara+shipping
Doktor Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) @ vwrudi: da, Alen - Mudri, Messiah... Karmannice možda jesu plačene 1500$ po komadu, ali to je daleko skuplji auto za restauraciju od bube. Ovaj izgleda u soldinom stanju i kao dobra baza za ozbiljan projekt, iako je "late model" sa čoškastim branicima i velikim zadnjim svjetlima. Edited July 5, 2012 by Doktor
Rallye VR6 Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Jednu kredenac plavu Ghiu smo gledali kod njega doma i auto je stvarno na okupu . Komotno se može kupiti i vozati dosta vremena prije restauracije.
Recommended Posts