Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted
ja sam svoga afn-a čipao na 260tkm, malo prije toga sam promjenio brtvu glave jer mi je počeo gubiti malo vode...

mapa je bila na 1,3bara, to je negdje oko 140+ks.

vozio sam ga svakodnevno, redovno sam ulje mjenjao svakih 8tkm, uvijek sam cekao da se digne temp. ulja na in 82-84 prije "stiskanja", prije toga sam ga vozio lagano i pažljivo do nekih 2000 o/min.

nikada nisam imao problema sa motorom, a prešao sam cca 70tkm sa tim čipom.

sada je kod prijatelja u autu, i njega služi bez problema već 20-ak tkm.

na motoru je još uvijek prva turbina, i prvi set kvačila! :palacg

Da se nadovežem na temu.. :) motor sad ima 358 000 .Znači 100 000 je prešao od čipovanja.

Nastavio sam ga voziti kako je se i vozio dok je prešao u moje ruke,sve isto,orig filter na svakih 8000.,mobil 1 10w-40 ,dok ne postigne radnu temperaturu šaltam ga na 2000 rpm i kad postigne radnu temperaturu odmah prvi put do 4000 da očisti turbinu.

Ja nisam sa tim motorom imao ni jedne greške.

Da,kvacilo je prvo i turbina također-tvornička ugradnja. :)

• 1 year later...
Posted

da iskoristim temu odmah,

u posljednje vrijeme mi turbo boosta do 2.2 bara, a inače je bilo 1-1, 1,3, motor je AFN, čipan je ( tj kupljen čipan) zna li netko razlog tome?

ne primjećujem da auto ide nesto bolje, možda se i varam, video stavim predvečer da se vidi

Posted

jel to moram skidat turbo i očistit ili mogu kako bi rekli propuhat?

jel to moram skidat turbo i očistit ili mogu kako bi rekli propuhat?

Edit: ne znam dali što god znaci no ne čuje se turbo surge zvuk

Posted

Ja bi ga prvo prikopčal na dijagnostiku, ali ipak mislim da bude morala dolje i na čiščenje

Daj provjeri ona crijeva tanka kaj idu na N75 i na onaj vakum na turbini, probaj rukom pomicat polugu da utvrdiš jel varijabla radi ili ne.

Posted (edited)

da javim...akutator pošpricao sa wd-om, i autoput brod istok-zapad 2 puta i unormalilo se

WD na ili u aktuatoru ti je koristio ko što vam ja u Brodu dignem vodostaj Save kad pljunem s mosta u nju...

Istok-zapad ti je rješilo problem,zasad...

:)

Edited by mrki
Posted

WD na ili u aktuatoru ti je koristio ko što vam ja u Brodu dignem vodostaj Save kad pljunem s mosta u nju...

Istok-zapad ti je rješilo problem,zasad...

:)

Bas tako! Ali samo privremeno rjesenje. Ili mrmuskolo ili skidanje turba je u bliskoj buducnosti.

• Create New...