Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Znaci,to je dosta tezak auto(napr.u usporedbi sa octaviom mk1 sa istim motorom) a i ovisi tko ima kakvu nogu na gasu.. To bi bilo 6.7l na 100km. Opet ok,a nije 10l,sto je puno previse,ako se normalno vozi..

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja prosjecna, prema mojoj exelici za passat b6 2.0tdi je 7,5 i to je grad zagreb i sveta nedelja, vecinom odlazak na posao i nazad. Passat b5 1.9tdi bi trebao nesto manje trositi oko 6.5 za takvu dionicu. 10l je puno za bilo gdje i bilo kakvu voznju u hr

Posted (edited)

Kak se kalibrira potrosnja na displayu? Meni laze podosta. Mjerim pune tankove i barem 1l manje pokazuje board.

Tak je i meni bilo, odes preko vcdsa u kodiranje sata mislim i onda tam ti pise formula za izracunavanje koda za odredjenu litrazu al moras znat kolko ti laze. onda izracunas brojku preko formule upises, stisnes do it! i rijeseno

Moj golf 4 1.9 tdi 66kw po ZG ispod 7l teško...

to je za serijski 66kw 1.9 normalna potrosnja po zg.

Kakvih 5l pa kod vas to malo skroz, bio bi zadovoljan sa barem 8l :zid

Toci do cepa, mjeri, toci opet, izracunaj i dobijes broj. zatim kalibriras a ako je jos uvijek previse trazis gresku.

Meni nikad nije spustio potrosnju ispod 4.9 na otvorenom, doduse nit penzija nit divlja voznja. i to metoda od cepa do cepa nista bord

Moze past debelo ispod toga al i to je relativno realno za tu voznju sto opisujes (zavisi od kw motora). zavisi jel mappan il nije. moj prije mape nije pado ispod 5 a sad litru do cak litru i sitno ispod prijasnje potrosnje. naravno mjereno.

Edited by RAZZOR
Posted

Ove potrosnje od 4.5 - 5 litara su ciste lazi i gluposti! Vi jbt ko da vozite na ler i samo nizbrdo..a sve ko neki gaseri, chipaju se auti, mijenjaju IC-i, cijevi i sl.

Te price mogu pusiti kojekakvi padobranci, ja nevjerujem u to..

Posted

Eo moj arl 150ks+ ne pada ispod 8litara.. Ne po BC nego po tocenju.. Pun rezervar i 100km napravljenih i opet do cepa i stalo 10litara..

I ja kad cujem tdi trosi 4.5-5 samo stavim smajlic.. Pa ni polo 1.4tdi ne uzme toliko,uzme vise

Posted (edited)

Moj variant 1.9 tdi 130ks prosjek gradska i prigradska vožnja (okolica Čakovca i Varaždina) oko 6.8 l/100km.

Ispod toga nejde nikako.

Jedino kad sam ove godine išao na more, onda sam uspio prosjek spustiti na oko 5,5 litara. Al vozio sam većinom oko 130-140 kmh po autocesti.

I da, po boardu i stvarna potrošnja se minimalno razlikuju, do 4dcl maksimalno zna fulati

Edited by Galaxy
Posted

Ja sam odmah fino napisao za g5 tdi kako mi trosi i to je realna potrosnja

Ove potrosnje od 4.5 - 5 litara su ciste lazi i gluposti! Vi jbt ko da vozite na ler i samo nizbrdo..a sve ko neki gaseri, chipaju se auti, mijenjaju IC-i, cijevi i sl.
Te price mogu pusiti kojekakvi padobranci, ja nevjerujem u to..

Tocno. Meni 8 litara u gradu uzima normalne voznje, a razzor gasira i opet je na 5.6

Posted

O tome pricam..ahaha,nema veze..znaci,ova moja potrosnja ispod 5l se odnosi na moj Cr motor,vecinom otvorene ceste,u nekim normalnim rezimima rada,ako ste pravilno procitali postove. Svaka cast svakome,ne volim kad netko insinuira da lazem..nek mi se javi,da se nadjemo,proc cemo 100km u mojem autu,moje voznje,pa cemo sve znat..ugl,jedan gubi okladu B-)

Posted (edited)

Moj sad već bivši Golf V 1.9 TDI BXE (koji se prodavao kod nas 2007-2008 god), na posao hladno paljenje 7-8.5 (ovisi o vanjskoj temperaturi), na -10 i više... po ljetu nekad koji deci ispod 7. Otvorene vožnje (do 100 km/h), znači normalna ubrzanja i tok prometa 4.8 - 5.2, ali ak' se voziš "normalnije" to je 5.5, još ako je i autocesta u igri ide prema 6.

E sad sestri kupio švabu 1.9 TDI 2006 god. BLS motor sa DPF filterom... em radi tiše, em troši manje. Nisam se puno vozio sa njim, ali jedu laganu vožnju od 60 km otvorene ceste bez problema 4.3 - 4.5. Za grad još nema relavantne podatke, ali ovak na prvu isto manje nego moj. Također imao se prilike susrest sa 1.9 TDI Bluemotion ista priča, troše dosta manje.

Edited by budLa
Posted

Passat b5 1.9 tdi 66kw-grad 6-6.5,

Otvorena - 5-6

Passat b5.5 1.9 tdi 96kw

Grad 7-9

Otvoreno-5.5-7

Passat b6 2.0tdi 4motion 103kw

Grad-8-10

Otvorena

6.5-8

Eto tako se kod mene kricala potrosnja na tri razlicita passata.

Posted (edited)

Passat 130 ks 6 brzina potrosnja zagorje zagreb je 5.8 ljeto i 6,2 litre zima do rezerve se napravi oko 900 km,zenin peugeot 110 ks ista relacija trosi od 4,7 do 5,1 nista tu vag nema prednosti naspram drugima i obrnuto,drugim rijecima danas manje vise svi auti u istim rezimima i snazi trose jako slicno krenuvsi od onih od 1996 do danas,nema tu neke razlike osim u ugladjenosti motora i eko norme

Edited by Erestor
Posted

Eo moj arl 150ks+ ne pada ispod 8litara.. Ne po BC nego po tocenju.. Pun rezervar i 100km napravljenih i opet do cepa i stalo 10litara..

I ja kad cujem tdi trosi 4.5-5 samo stavim smajlic.. Pa ni polo 1.4tdi ne uzme toliko,uzme vise

ja imam fabiu 1.4 tdi i tolko troši kolko si napisao neke normalne vožnje(s klimom)

kad sam vozil 130ks passata čipanog (od kuma) potrošnja je bila 6-6.5 normalna vožnja s par tiskanja/preticanja

Posted

Skoro svaki dan na posao u jednom smjeru radim 65km.. potrosnja mi je 4.8-5.2.. ne sparam ga previse ali ni ne divljam.. motor je 1.9 tdi + remap..

Posted

Izgleda da nas ima dosta koji "lazemo" da imamo prosjecnu potrosnju (normalne voznje) izmedju 4 do 6l..Kako koji.. Zanimljivo,zar ne? :-D

Posted

Treba napomenuti da o pravoj potrosnji moze pricati samo onaj tko mjeri preko tankova a ne preko board kompjutera. Svi board kompjuteri lazu, neki manje neki vise.

Posted

Od kad vozim dizlo hebe mi se za potrošnju, kaj god da mu radim nejde preko 8L, na 5L je bio samo jednom, prosjek je oko 6,5L, čemu se opterečivat sa 1L više manje.

Da auto je audi A6 1.9 + čips 140ks.

Posted

Da ima vas kojim pa gradu trosi 4 litre ali onda vi svoje selo nazivate grad. Jer nije isto voziti u nekom gradu kao sta je rijeka di je sve uzbrdo nizbrdo ili u zg di si vise na semaforu nego u voznji i u nekome gdje ima 2 i pol semafora i sve ravno. I vozis se 10 km u 5 ili 6 brzini i to je vama grad.

Meni grada moje voznje trosi 8-10 a kad pazim 7-8. Magistralom od rijeke do splita voznja okolo naokolo do makarske itd, cura i ja u autu s time da sam ga max pazio i sve po ogranicenju, 4.5 litre.

• Create New...