Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja sam u svojim postovima naveo tocno u kojim uvjetima vozim,vecinom otvorena,a i da sam provjerio metodom od cepa do cepa. A naravno da ne moze svima bit isto,ne zivimo svi na istom mjestu ni ne vozimo svi na isti nacin.. Mene samo smeta to sto sam iznio svoja osobna iskustva a neki odmah na noz-to su lazi,gluposti,itd.. Ako meni netko kaze da mu diesel trosi 9l,prvo cu ga pitat jel u gradu,ili zestoke voznje,mozda kvar necega,a necu mu rec da prica gluposti ili da laze a ne znam sve cinjenice. Moje skromno misljenje

Edited by D.M
  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evo jedan primjer.. Dok sam stanovo u Osijeku potrosnja nije nikad prelazila 6-6,5 litara isključivo gradske neke normalne voznje. Ali zato sada u ZG istim načinom vožnje gotovo nemoguće ispod 7 litara. Auto je golf 1.9tdi 66kw.

Nema se tu šta puno raspravljati, svi oni troše tu negdje.. ;) ;)

Posted

Radite preglupe usporedbe

Nijedan pd motor ne trosi manje od bosch pumpe tdi i nemaju veze jedan s drugim

Covjek pita za pasata pd motor a vi sva auta iz sela nabrojili i napisali prosjecne potrosnje :)

Konkretno moj pasat 130 ks prosjecne potrosnje 5,8-6,8 znaci uvijek je tu negdje potrosnja

A ako te jos nesto zanima u vezi cijene dijelova ,servisa itd .. Slobodno se javi na pm

Posted

Vozim Golfa V 1.9 TDI PD 77kw i nisam baš prezadovoljan potrošnjom..

Sa punim spremnikom do lampice rezerve prođem 700km što mi je malo,a vozim stvarno penzionerski te vozim prazan auto..

Što bi mogao biti uzrok tome?

Gume su ljetne 195/65 15..

Svi pričaju o potrošnji od 4.5-5.5l al ja to nikako nemogu postiči

Pročitao sam da bi uzrok tome mogao biti "prezasičenost"

Hvala!

Posted

Prije nekih 8g imao sam octaviu Ii 1.9 PD 77kw, sused radil ulicu dalje od mene kod doma sportova, praktički u isto vrijeme išli u Zg jutro 7h i vraćali se u 16h, lik se kune majkom da mu troši 5l, jbt ja svoju kad sam gladil perom po gasu nije išla ispod 7,5, uredno je srkala oko 8,5L, ok otvorena cesta ali u ovoj šemi da ga jebeš nije mogla ni na 6l a kamo li na 5.

Posted (edited)

I ja sam mislio da moj Passat 1.9 tdi pd 130 konja puno troši.

Pošto Imam prilike voziti i Polo 6R 1.6 tdi od 75 konja, taj mali troši oko 5.6 l, a moj Passat 6.8 l.

A teži je od Pola oko 300 i nešto kg, Passat ima 250 000 km (Polo 39 000), i na kraju krajeva Polo je skoro pa duplo slabiji po konjaži.

Tako da sveukupno gledajući, moj Passat ni ne troši previše, mada mi se to na prvu ruku učinilo, jer svi pričaju za te "tedeije" da troše 4-5 litara...

Edited by Galaxy
Posted (edited)

Moj sead Alehandro (1800kg plus cca 200kg) 116ks remap na 154...

po zg 7.4l nak...normal voznja.... Na ac 140/150 km/h trosi oko 7.5/8l

Otvorena cesta normalna voznja oko 5,5-6l Sve skupa unatrag 6mj prosjek je 6,5 l Mjereno po tankiranju te upisivano u aplikaciju "fuel log"...

Kastelanka znaci 100tka 2.5tdi (115ks) 6 gang do see-a i natrag prosjek 5,5 6l Tak da tdi moze malo trosit ako ga se normalno vozi bez naglih ubrzavanja kroz sve brzine..drzanjem u okretajina...voznjom na nož...

Edited by AUTOFREAK
Posted

Moj 1.6tdi 77kw trosi 4 do 5l max otvorene ceste,dok na Ac i u Zg je situacija drasticno drukcija,izmedju 6 i 8l,kako kad. Sva sreca,pa je to samo nekoliko puta na mjesec,pa mi je prosjek mali i stvarno ok. Sva mudrost je u tome gdje se nalazite,radite,znaci u kakvim uvjetima se auto koristi. Napr,da puno vozim Ac,na posao i sl,ovaj motor mi ne bi odg,jer bi trosio previse u odnosu na snagu koju pruza i opcenito dozivljaj u voznji,2.0 ili sl.bi bio bolji izbor,potrosnja bi bila tu negdje,al sa puno boljim perfomansama,a da zivim i radim u gradu,blizu grada ili sl,znaci 90% gradske,mislim da je benzinac bolje i jeftinije rjesenje,ista potrosnja(donekle)a manje odrzavanje i pocetni ulog kod kupnje.

• 2 years later...
Posted

Malo da osvjezim temu...passat 1.9 tdi 01 96kw automatic...1080km sa natankanih 60 litara. Mjereno ovaj mjesec.Svaki dan 60-ak km na posao i nazad po otvorenoj cesti. Nije lose za staru ragu...5.5l/100km.

• Create New...