Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Ahahaha kad budem u os mogu doc s par gedora da nabrzake rijesis sta trebas. Vecinom su setovi raspareni bas zbog toga sto se izglodaju. a tih t nastavaka imam jedno 3-4 komada savijena :D nabavio sam si pravu polugu :D

Samo reci sta ti treba pa kad budem u os.... (nemogu posudjivat jer sam par puta osto bez alata tako)

Posted

Auuuuuu. Sta ti radis kile. Nikad se alat ne reže i ne vari itd......Osim neki specijalni koji cesto koristis pa ajd. al sad zbog 5 sarafa da odrezem neki kljuc tipa unior ili hazet. neeeema šanse.

Posted

Jucer naso u vk u jednoj trgovini kljuceve o kojima je rjec, ima svih velicina, 25 kn komad pa eto ako kome treba mogu uslugu napravit i kupit

• 6 months later...
Posted

Set-imbusa-i-toreksa_slika_L_2671692.jpg

Ima li netko informaciju gdje bih mogao pronaći ovaj set imbusa i torx?

Prošao sam cijeli Bauhaus i Metro nekidan, Comet isto - ne mogu ni naručiti, i ništa, nigdje ga ne nalazim...

Bilo kakva informacija je dobrodošla? :palacg

• 4 months later...
Posted

Pozdrav.

Spremam se na izmjenu zupčastog remena na 1.6 16V BCB motoru. Koliko vidim šaraf koji drži remenicu plosnatog remena je 12-kutni.

Jel netko zna koji broj je gedora?

Inače, probao sam staviti običnu 6-kutnu gedoru. Ide br. 20 i sjeda bez lufta. Da li će se dati odšarafiti bez 12-kutne gedore? Korisiti ću zračni pištolj.

Posted (edited)

Pozdrav.

Spremam se na izmjenu zupčastog remena na 1.6 16V BCB motoru. Koliko vidim šaraf koji drži remenicu plosnatog remena je 12-kutni.

Inače, probao sam staviti običnu 6-kutnu gedoru. Ide br. 20 i sjeda bez lufta. Da li će se dati odšarafiti bez 12-kutne gedore? Korisiti ću zračni pištolj.

nemoj gedorom 20... uzmi radije okasti kljuc 19 i odvidaj

P:S: koliko ti se pametno upustati u taj posao samome, ako ne znas cime odvidati tu vidu?

Edited by GTi_G60
Posted

Znam ja čime ali ne znam točnu veličinu gedore. A ne želim kupovati cijelu garnituru. Ako koristim okasti 19 puno je teže. Treba i blokirati remenicu.

Posted

ne mogu se sitit tocno jeli na njima 18 ili 19... 99% da je 19.
a jeli znas da imas 2 zupcasta remena? cisto da se ne iznenadis :)

Posted

za torx nastavke ko je iz os i okolice, na autopiji ima jedan sto prodaje set u crvenoj kutiji za 100kn (tamo gdje su pipe i ostalo)dosta su dobri, rastavljena dva auta i jos uvijek neosteceni nastavci ;)

Posted

Pozdrav.

12-kutna gedora 19,ali nemas potrebe odvijati taj saraf,samo ces napraviti problem. Odvij samo ona 4 sto drze remenicu mikrokaisa. i sretno

Posted

mislim da nema on te sarafe neg centralni ki 1.4 16v jer ovo je jako sličan motor (nije ki onaj 8v)

Taj zvjezdasti je 19ka a dal ce se odvit ovisi tko ju je prije stezao i jel koristio kakvu mazu. Inče vw kaže da se ona uvjek mjenja čim se odvije.

Steže se 9kila i 90stupnjeva... naulji dosjed vijka koji nalježe na remenicu ;)

Posted

Evo da potvrdim, ključ je 19 12-kutni. Remen sam zamijenio jučer. Naravno, kad sam odšarafio šaraf remenica zupčastog je zajedno s remenicom plosnatog remena ispala s radilice. Remenice su bile totalno slijepljene tako da je bio posla i za let-lampu. Motor sam ufazirao nazad i ugradio novi remen. Sve radi kako treba.

P.S. gedore sam naručio u Lincosu, cijeli set 10-32mm + račna = 298kn s dostavom.

• Create New...