Jump to content
VW Club Croatia

Anketa za vlasnike VW/VAG vozila i članove VWCC  

73 members have voted

1. 1. Koristite li servisne usluge ovla?tenih servisera?

• Koristim samo (ili većinom) usluge servisa iz mre?e ovla?tenih servisera i zadovoljan sam uslugom.
      9
    • Koristim samo (ili većinom) usluge servisa iz mre?e ovla?tenih servisera, ali nisam zadovoljan uslugom.
      4
    • Ne koristim usluge servisa iz mre?e ovla?tenih servisera.
      46

Recommended Posts

Posted

Molimo, izjasnite se po pitanju korištenja usluga servisa iz mreže ovlaštenih VW/VAG servisa, te kojim segmentom ste zadovoljni, kojim ne; a ako ne koristite te usluge, zašto.

Cijenimo Vaše mišljenje, hvala!

Ukoliko već niste, molimo da se izjasnite i u ostalim anketama:

Da kupujete novo vozilo, dali bi VW opet bio Vaš izbor?

Posted

Jednostavno nepovjerenje prema ljudima koji tu rade kod nas, da je to mozda u Njemackoj, mozda se tako nebi osjeca.

Primjer; filter goriva kod mene se mjenja svako 60kkm, no ja san odlucija svako 30kkm, te je to stavljeno pod napomenu pri redovnom servisu kad san ostavija auto. Naravno da san pogleda jel promjenjen da nebi bilo "moze ovaj jos, al cemo naplatit"

Strah me, nevirujem nikome (ovlastenim servisima) zalosno, al je tako...

Ja znan da se mnogi jako trude i paze na svoj kredibilitet, ali sjena je bacena na ovlastene odavno i trebat ce jako puno vrimena da se ljudima vrati povjerenje i ja prestanem stavljat skrivene oznake po filterima prije njihove izmjene.

Dosla je kriza, ljudi ostaju bez posla, para se nema, manje se kupuje i sad kad ne mogu sakom i kapom grabit pare na svakom kutu, rade puste akcije kako za kupovinu novih,tako i za servis starih vozila. Da ne pricam da nikad nitko nije zvao iz ovlastenog prije krize za raspitat se o zadovoljstvu i eventualnoj primjedbi kao sada. Sad svi zovu i rade ankete "Pitajmo ljude sta im smeta i sta bi volili da nam se vrate jer nemozemo vise must pare ka prije, al moramo sada zvucat odgovorno i da nas je zaista briga za klijenta"

To je moj osvrt kako ja vidim stvari.

E da, da jos napomenem, ja znam da 99% ljudi koji dovode svoje aute na servis i ne kuze se bas u aute, tj nisu vrhunski tehnicki potkovani, ali uvik postoji onih 1% ili manje ljudi koji uvik dozive neugodnost jer ocito znaju vise od servisera u ovlastenom. Znan da recenica zvuci prepotentno i neko ce kazat da je taj serviser skolovan i odobren od strane vw-a, al seren se ja na njegovu diplomu ako mi govori stvari koje nijedan normalan covik nebi govorija. Pa tako i banalnu stvar tipa "A to vam je tako, tako mora bit", a zna i sam da to nije normalno.

Ma iman ja jako puno primjedbi na razne tocke poslovanja, al stvarno mi se neda pisat i argumentirat... Petak je...

Posted

Ja ču samo ovo -- Neču da mi se djeca uče na mom autu .... A kao drugo Opekao sam se mnogo puta več u ovlaštenom jer su mi naplatili ono što mi nit nije bilo promijenjeno , nisu mi problem novci nego njihovo neznanje , nesposobnost , šlampavost ( ništa ne očiste kad mjenjaju recimo ulje , na takve sam stvari alergičan, njihov odgovor ma to se bude osušilo..) Samo negativna iskustava ..

Posted
skupo, nema se para, znam sam a sto neznam imam u susjedstvu par mehanicara i prijatelja koji znaju i voljni su pomoci

za one kojima je cijena argument - dali ste upoznati sa akcijama "4+", tj. povoljnim cijenama servisa za vozila starija od 4 godine, kao i na snižene cijene servisa izmjene ulja primjerice?

Posted (edited)

do sada nisam isao nikada, ali cu ici do proljeca na izmjenu kocnica(diskovi+plocice) jer ispadne isto kao kod mehanicara u supi a smatram da ovdje dobijem neki dio koji je originalna ugradnja ili koliko toliko kvalitetan. cisto malo da okusim kak to ide :D

bas zbog 4+akcije

Edited by type-r
Posted

Svoje aute naravno da ne vodim u ovlasteni, ali gofa 5 od stare vodim jer ona tako želi.

Mogu oni reci sta hoce ali nemozes mi za promjeniti ulje i novi filter na golfu 5 tdi naplatiti 1150 kn i kraj svake rasprave.

4l ulja castrol edge 5w40 je 70kn sta je 280 kn i filter je 50 kn i tu je kraj i to je 330 kn. Di je ostalih 800 kn? A hvala bogu znamo svi koliko treba vremena da se promjeni filter i ulje.

Al oni znaju da ti garancija ne vrijedi ako ne radis servis kod njih i da se tesko prodaju auti bez servisne knjizice. I zato jesu cijene takve.

A da ne govorim o tome sta se sve radi po ovlastenim sta znam iz prve ruke od stavljanja zamjenskih dijelova itd...

Posted

Akcija 4 + je samo.da te namame ides mjenjat nesto i onda ti oni kazi joooj gospodine seleni su vam slabi,treba vam jos ovo pa ono i tu ode loveee i loveee pogotovo ako se netko ne kuzi u mehaniku . Ok oem djelove kupit al ruke u servisu su zlatne po mojemu

Posted
za one kojima je cijena argument - dali ste upoznati sa akcijama "4+", tj. povoljnim cijenama servisa za vozila starija od 4 godine, kao i na snižene cijene servisa izmjene ulja primjerice?

znam za to, ali isto takvo ulje znam kupiti sam i promijeniti za manje novaca, vremena naravno imam na bacanje.....tako isto i za ostale djelove.....a i nezelim da netko radi na mom autu dok ja to mogu i znam sam

Posted
Akcija 4 + je samo.da te namame ides mjenjat nesto i onda ti oni kazi joooj gospodine seleni su vam slabi,treba vam jos ovo pa ono i tu ode loveee i loveee pogotovo ako se netko ne kuzi u mehaniku . Ok oem djelove kupit al ruke u servisu su zlatne po mojemu

ovo sto sam ja gledao su uglavnom ruke gratis, kako oni obracunavaju neznam i svejedno je.

zar ti moze promjeniti selene i ispostaviti racun ak ti ne zelis.

ovo za ulje isto podrzavam, zamjenim ga na pola dvorista za trecinu iznosa.

Posted

ovako vec nekoliko musterija koji su mijenjali ulje u ovlastenim servisima Auto Zubak da budem konkretan a dosli kod nas kasnije mijenjati ulje sami su rekli da kad zamijene ulje u ovlastenom servisu nakon 4500 km se pali lampica kvalitete ulja a dok ga mi mijenjamo u servisu (samo motul i repsol) lampica se pali tek nakon 11ooo km pa ti meni objasni kako??

Posted

Mislim vecinom sam uspostavio s ljudima odnos koji je ok jer znaju da se radi o osobi ( meni ) s velikim probemima kad je pristup prema mom vozilu pa se onda drukciji tretman primjeni ali ovako da cu negdje naletit kao novi..nema sanse.

Mene malo obeshrabruje cinjenica da oni mali segrti od 17 godina koji su se sa gedorom i kljucem sreli prije nepune 2-3 godine meni po autu ceprkaju i to.

I onda kad napomenem da imam nove novcate felge reparirane koje nemaju ni pikicu velicine spica od igle onda on to ne shvati ozbiljno i ne kuzi o cemu ja pricam..

Da ne govorim o tome kako mi sjeda u siceve i izlazi iz istih, lupanje vratima itd.

Posted

Vozio sam auto u ovlašteni dok je bio pod garancijom i nikad više.

Bilo je par glupih situacija gdje su me probali napraviti budalom pa sam završio sa servisima zauvijek.

Ali zato i dalje stavljam samo originalne dijelove na aute , koštaju par kn više , ali me veseli znak VW na kutiji.

Posted (edited)

Razocaran u potpunosti sto se tice ovlastenih servisa! Dok je bio pod garancijom vozio sam ga kod njih,sad mi ulje i filtere promijeni mestar Sopkov u Vinkovcima. Srecom drugih kvarova nisam imo,ali imam prijatelja Iva - Autofreaka i Daria,pa ih redovito gnjavim kad mi nesto treba objasnit i savjetovat sto se tice tehnickih pitanja.

Ovo nezadovoljstvo se uglavnom svodi na par ovlastenih servisa di sam dosad odlazio. Sramotan odnos prema nama strankam, tu prvenstveno mialim na podsmjehe i komentare kad ga pitas neko tehnicko/strucno pitanje,a on te pogleda i misli u sebi,koji *urac ovaj kreten sad hoce,sta pametuje!?

A ti kao kupac/stranka imas pravo informirat se..

Druga stvar je nevjerovatan bezobrazluk pojedinih servisa di ti malte ne servis naplacuju kao da si negdje na pijaci pa se pogadjamo oko tone jabuka na veliko. Danas je jedna cijena,sutra druga a kad dodjes osobno kod njih onda je ko ajde dogovorit cemo se.

Cast iznimkama,ali velika vecina tih majstora u servisima di sam ja bio,ne zna sta napravit i pogledat dok ne pristeka komp na njega. Ti mu pokusas objasnit simptome,a on u tebe gleda ko tele u sarena vrata!?

A da ne nabrajam ovo sto Sven kaze,lupanje vratima,segrti na praksi bi svi htjeli sjest za volan i sl. Ispred mojih ociju su mi rastavili onu plastiku na gepeku s unutarnje strane a one kopce su letjele na sve strane!? Kad sam oso trazit sefa servisa,onda su me krivo gledali..i tako,mogo bi do jutra nabrajat ali mi se neda pisat..*jebo me snijeg danas u Skotskoj pa umjesto da sam doma u krevetu,ja u hotelu u Frankfurtu gledam tv na njemackom i ne kuzim rijeci jedne! :D

A prijatelju Zeljko, za ovu 4+ akciju sam cuo i otic cu ovih dana malo se raspitat za veliki servis za golfa, ali cisto me strah odvest auto u jedan od ona 2 ovlastena u istocnoj Slavoniji.. Znas i sam zasto,sve sam ti isprico uzivo.

Ali najvjerovatnije cu taj servis odradit kod njih radi garancije i mobilnog jamstva. Valjda to jos uvijek nesto vrijedi..

Edited by vlaho 2901
Posted

Golfa vozimo u ovlašteni, najviše zbog mobilnog jamstva i servisne knjižice koja danas pri prodaji znači dosta puno, i čuvam sve račune pa mislim da ću tako ipak lakše uvjeriti ljude da kilometri nisu skidani pri eventualnoj prodaji jer servisna se još može nabaviti, ali svi računi s datumima i radnim nalozima da se sve poklapa, malo teže.. Vozimo ga k Zubaku u koprivnicu i zadovoljni smo, u 2 godine kolko ga imamo napravljena su 3 servisa i svi na akciji 4+ i cijena je dosta povoljna, za ulje i filter 600 i nešto sitno kuna.

Passata vozimo u neovlašteni jer je ipak malo prestar, a ni taj servis nije baš neka šupa nego dosta veliki servis u kojem rade majstori s po 20 godina iskustva i stvarno nema primjedbi, jer uvijek se trude biti pedantni i uvijek pregledaju cijeli auto na servisu i upute i na najsitnije nedostatke i imaju fer cijene..

Posted

.... ja ću samo reć da novije aute od 4 godine nisam, niti smo imali, u dvorištu .... pa dal to bio VW ili AUDI ili neki xx auto...

a za golf 1, 2 i 3... ne mislim ić u ovlašteni kad sve mogu napraviti na svoje ruke... kako je tako je...

znam par kolega koji su kupili novi auto...radi jamstva su plaćali u ovlaštenom prve servise po 1000 i 2000kn...a nadalje radili kod obližnjih servisera...najviše radi novca... a kao drugo i par pametovanja ih je odmaknulo od ovlaštenog...

za sve kaj sam stavio i kunu u ovlaštenom jest na dijelove... i to najviše za keca... a za ostale auto postoje intercars i sl...al ipak biram kvalitetnije dijelove kad je na ponudi...

Posted

NE ....zato kaj su tam večinom deca praktikanti i jedan ili dva voditelja kaj bi trebali znati kaj delaju...

imam svojeg mehaničara kaj ih sve jede za doručak kad je u pitanju slaganje VW tdi motora

Posted

ja kad sam se raspitivao za veliki servis na svom passatu 3bg 2001 96kw, poslao sam upit i dobio sam odgovor koji mi nije bio obečavajući, a na kraju krajeva dosta dijelova ne ulazi u cijenu velikog servisa što sam kasnije uvidio, tako da se ipak nisam odlučio za akciju 4+

Posted
jest, baš gledaš njemačke serije i to, mogu mislit... xxx tv rulz, hahaha :lol2

Prijatelju napokon doso kuci :bravo i vec danas bio u ovlastenom..hahahahaha... :lol2 :lol2 :lol2 iso dogovarat za veliki servis..ali samo zbog one akcije 4+..

• 2 weeks later...
Posted

auto vozim iskljucivo u ovlasteni servis i zadovoljan sam uslugom. poznajem vecinu

deckiju koji tamo rade i znaju kaj ocekujem od njih pa malo vise paze.

u pocetku mi se nije svidjalo to kaj nemogu biti pokraj auta, ali prilikom iduceg dolaska

sam rekao da ako hoce da auto ide u radionu, da idem i ja s njim i nije bilo problema,

to sto sam pokraj auta mi daje dodatnu dozu sigurnosti uz garanciju na dijelove i

ugradnju. uglavnom s moje strane palac gore za ovlasteni servis u mojoj okolici,

za ostale neznam jer nemam nikakva iskustva s njima.

• Create New...