The_wall Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 pozz, zanima me kakav je zvuk kad se stavi gljiva na taj motor, čuo sam kod td-a zvuk i ljepo se čuje, pa me zanima dal je isti kod običnog dizela... hvala.
The_wall Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 haha ma i predpostavio sam da se ne čuje ni približno isto jer je manji fi rupe i nema turbo... dolazi vrijeme tehničkog pa moram mjenjati filter zraka uz još neke stvari pa eto pitam da stavim odma gljivu onda, jer imam cijev od usisa izfuranu skroz naprijed na udar vjetra da mi se manje grije po ljeti pa sam mislio stavit gljivu... znaći promjena u zvuku skoro nikakva?
mrki Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 (edited) Gljiva na 1.6d?!? Ha?!Pa čovjek pita za zvuk,to je ok Bilo ih je hrpa ovdje koji su tvrdili da im 1.6D ide osjetno bolje s gljivom ............................................ Promjena zvuka će bit,ali ne kao na TD-u... Edited April 8, 2014 by mrki
The_wall Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 pa moguće čak i da bude išo nešto malo bolje jer meni ide nešto sitno već bolje samo ovak sa cijevi na udaru vjetra.
mrki Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Ko što kažem,bilo je puno izjava da im ide bolje ali to dosad bar koliko sam vidio niko nije uspio izmjeriti...Ako to želiš napravit napravi onda,samo se onda potrudi nekako odvojit gljivu što više od motornog prostora jer toplim zrakom ne dobijaš ništa a ujedno i da nema opasnosti od vode ako te pljusak ulovi negdje.
The_wall Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 da znam, inaće sad mi je cijev skroz nabijena naprijed na grillu i kao zaštitu sam stavio okolo nje onu mrežu protiv kukca što se stavlja na prozore u kući da ti nejdu u nutra... i lagano cijev pada prema dolje pa ako uđe voda iscurit će van. nije bilo problema s vožnjom po kiši za sad .... a sa gljivom bi isto napravio... možda bi ju koji centimetar udaljio od grilla. ali problem je što nema gljive fi50 .... večina ih je 70-80fi. pa me to malo muči. neznam ako stavim od skutera dal je to dobro...
MarkoTDI Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 Ko što kažem,bilo je puno izjava da im ide bolje ali to dosad bar koliko sam vidio niko nije uspio izmjeriti... u pravu si. u fordu su imali seriski filter auto je išao i htejli su dodat još koji konj više.stavili gljivu i zacudo pala konjaza za 5 konja.. hhh
Recommended Posts