Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima,

Nisam nasao sa searchem pa pitam, unaprijed se ispricavam ako sam pogrijesio.

Dakle, koliko je dobro/lose cipirati mk5 koji ima 260 000 km, dali mogu to odraditi ili bolje ne ?

Podigao bih ga na onih 137 ks.

Posted

Ako mu je riknut, riknut ce i ovak i onak

cca 140 ks je stage 1 kod vecine tunera. Misljenja sam da nemas straha.

Posted

Samo ne racunaj na tu konjazu.

Ipak je motor odradia svoje.

A ja bi na toj kilometrazi prvo odraia ciscenje egr. Bar to odradi.

Posted

Pa ovako, motor je jos uvijek zivahan i radi kako spada, ono sto mi je u planu, prvo promijeniti zamasnjak i dati pregledati getribu pa tu promijeniti ako je sto potrebno, nakon toga, isao bih na cipiranje i dizanje snage, samo da dobijem jos malo.

Ali kako ima toliko kilometara, a cuo sam razne price, htio sam se savjetovati sa iskusnijima sto i kako, te dali je uopce to u redu.

Ciscenje EGR-a ? sto je to ? :)

Posted

Samo ne racunaj na tu konjazu.

Ipak je motor odradia svoje.

A ja bi na toj kilometrazi prvo odraia ciscenje egr. Bar to odradi.

ako sve funkcionira, ja cak ne bi nista ni prckao. Ja se drzim one, ne diraj dok radi :D

po meni stanje moze na auto putu provjerit, pun gas peta i drz ga 10 min. ako ne ode u safe mode i ako se ne vratis na slep sluzbi, spreman je za chip :)

Posted

Znaci, to je bio moj sluzbeni auto, i znao sam ga i po pola sata drzat pun gas u petoj, nikad problema. Iako vjerujem da to i nije bas vjerodostojan nacin po kojem bi odlucio da je auto spreman za cipiranje :)

Ima li netko iskustva ili saznanja da ljudi s toliko km cipiraju ?

Posted (edited)

Kilometri na tdi-u nemaju previše veze....

Ak je ispravan nema brige, čipaj i deri.......

Edited by marin-82
Posted

Uljepsali ste mi dan s ovim pozitivnim odgovorima :)

Ima li gdje akcija kao sto je bila ona u citiusu gdje ti za 1000 kn odrade to ?

Posted

ma mislim da tamo uvijek mozes dobiti za te pare. Ako su pare problem onda ides kod citiusa. ;-)

Posted

Ja cu isto cipnuti audija 1.9 tdi iz 2003. Sa 130 na cca 160. Neznam koliko stvarnih km ima, ali vec je neko napiso, ako je zdrav kilometri nisu bitni.

Isto se samo premisljam gdje otici, sm ili citius...

Posted

mapiro kod citiusa sa nekih 230tkm sad sam na tih tvojih 260 preciznije 259 trenutno XD auto ide ko metak i to je to. dima ce malo pokazat ali to mora. potrosnja ulja 0,5-0,7 L na 15tkm znaci ni litra. tako da cipaj i vozi.

Posted

Jes da sam se radi drugih stvari zakačil sa Citiusom, ali to je nebitno, meni je čipal audija i eto 2g nikakvih problema, pređeno oko 60tkm, s time da mi je imao više km nego tvoj.

Ne dimi ko lokomotiva, baci dim ali to nije nešto i to samo kad ga nagazim, dok je katalizator bil gore skoro da razlike i nije bilo.

Potrošnja je čak nekaj i manja, ulje ne doljevam od izmjene do izmjene, istina ulje mi nije nikad prošlo 10tkm.

Ekipa ga dosta pljuje, eto ja sam zadovoljan al se pitam ako on radi kao loše kak onda naprave mapu ovi koji su dobri.

da se nisam zakačil sa njim i sljedečeg najesen bi odveo kod njega da ga mapira.

Posted

Mislim da je netko na forumu čipirao MK4 GTI TDI sa još i više km.

EDIT: http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/76316-golf-mk4-gti-tdi-150-slatki/

340+ tkm

Da ja sam svog cipo 340 tkm

Ako je motor ok nema mu sta bit

A on ako ce se razletit razletice se sa cipom ili bez njega

Nakon cipa preso sam 10 tkm potrosnja ulja 2 dcl nikakvih nuspojava niti bilo cega strasnog

Tako da.... samo mazi ;)

• 3 weeks later...
Posted

Vec kad pricas o ppregledu getribe (manualac ha)? onda kad ides u detalje moj savjet je da vec kad to ide dole da pregledas i ocistis usisne kanale u glavi i pratecu granu.. ali garez na ventilima za ocistit a da nenapravis stetu na motoru je jako zeznuto.... a konkretno bez skidanja ssamih ventila nema tu 100tnog ucinka....

Druga stavka je i sami cam-folower (izmjena) te kontrola brijegova na bregastoj (na oko vidis jel istrosena) a priče da zna camfolower zaribat i tako shebat bregasti mogu bit tocne al eto jedan slucaj u nedavno vrijeme mi je malo dao drugaciju diagnozu. Folower nije ribao (nema tragova) nego ga je pumpa probila... posto je ispao osigurac koji nateze feder na osovinicu pumpe i tako je osovinica probila folower koji je od jako tankog materijala.... i tako je to sve žujalo po brijegovima bregaste... ako imate srece brijegovi nisu u jednom komadu s bregastom neg se mogu nabitr na nju (ovaj axx to nije nazalost imao) onda je stet manja. Nova bregasta stiže s nabijenim brijegovima i ocito su to malo unaprijedili....

Ima tu jos i pcv ventil (najbolje eliminirat orginal i metnit bolja rjesenja) kao i ugradnja occ-a... a jos je tu sitnica i sitnica koje bi bilo preventivno oodraditi poput sviječca npr itd itd... jer ipak je rjec o duzoj explotaciji

Posted

ja neznam sto ste se uhvatili te kilometraze ?

Ja sam na AFN-u koji je imao kilometara 200tkm ( po satu ) a uzivo tko zna koliko cipao auto na 150 konja i to je vozilo bez i jedne greske. Dok god se sve odrzava nema tu sta otici.

Posted

sven poznato je da tsi tfsi kako god vole imat zastopane usisne kanale a ova kilometraza je bas fajn da sad to odradi i vrati u koliko toliko tvornicko stanje...

Neko ce rec da je do ulja al čista logika.. sve dok je iberlauf ustekan u usis tu se mjenjaju temperature para i stvara se vlaga i to sve fino u mixu s povratom isp plinova zaćađuje usis... Sve zbog ekologije offkors... zato eto npr scirocco r koji se moze rentat na nordschleife-u imaju occ i jos sitnica oko pcv ventila itd itd...

Posted (edited)

Cipan mk5 1.9tdi kod citiusa na stage2 cca 160ks vozim tako 50tkm sve ok nema nus pojava (kvacilo valeo jednomaseno isto stavljano kad i cip )

Edited by Ivan VW
  • Create New...