Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

PREDNJA TDI GRIL OZNAKA
Jedna sitnica meni vrlo lijepa, a stigao mi je još prošli mjesec, no nikako naći vremena za ugradnju. Vijke koje sam dobio uz znak zamijenio sam duljima za cca. 2 cm jer su ovi prekratki, a ugradnja baš nije išla glatko kako lik tvrdi Easy Installation hehe malo sutra. Ne dobije se neka shema kako se znak stavlja, pa zato slijedi niz pokušaja. Isprobao sam par položaja, sa original pločicom i jednom drugom koju sam napravio ali sam se ponovno vratio na original. No dobro, kvalitetan je, meni lijep i za sada sam zadovoljan kako stoji. Ako nekoga zanima može ga se pronaći na ebay.de ili AliExpressu. Zahvala kolegi Tomaš na linku koji mi je poslao, pa sam ga preko ebay.de naručio.

• TDI Grill Badge Emblem Decal Sticker Logo VW

Prednja TDI gril oznaka
kh8nagh9.jpg

h6ivj3up.jpg

yxwkl5b4.jpg

pmvued2t.jpg

zlasmemf.jpg

Na prednjoj gril masci
7vt9d5ko.jpg

ped9cpwj.jpg

c7igwkb6.jpg

93c44xs6.jpg

Link do komentara na temu

Edited by <TDI>
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

VW OEM stražnji visokotonci (1JO 035 411H)
Nešto što mi je stiglo još prije dva mjeseca ali nikako da napravim nekoliko fotki i stavim u temu. Ima dosta ponuda na ebayu ali uglavnom su to sve prednji pod kataloškim brojem (1J0 035 411F) ili nekim drugim jer ih ima dosta. Ovdje se radi o stražnjem kojeg je dosta teško nabavit. Samo na dva primjerka sam naišao na ebayu ali pošto mi lik koji ih je prodavao nije mogao dati točan podatak o mogućoj ugradnji, odustao sam od te kupovine i uzeo ovaj komplet koji mi više odgovara, a ujedno su već namješteni u ručke, pa mi je i ugradnja lakša. Radi se o paru D/L ručki za stražnja vrata sa ugrađenim VW OEM visokotoncima i mikroprekidačem, tako da ću vjerojatno zamijeniti samo ručke. Razlika između prednjih i stražnjih je u muško/ženskom ulazu, tako da prednji imaju muški, a stražnji ženski što je vidljivo po priloženim fotkama. Dosta mi je trebalo da skužim razliku između prednjih i stražnjih ali bez obzira na razliku ugradnja i prednjih, a i ostalih zvučnika koji se nude na ebayu su mogući bez nekog većeg problema. Kod mene samo nedostaje etiketa sa natpisom i karakteristikama koja je vidljiva na donjoj fotki i te sam htio uzet ali mi je lik rekao da su to prednji od R32, a pošto nisam bio siguran oko ugradnje odustao od kupovine. Zvučnike sam već isprobao kod kolege koji ima servis i ispitan je na uređaju. Sve radi besprijekorno kako mi je lik obećao. Sada imam sve spremno jedino još nedostaje 2DIN multimedija koja je u planu već idući mjesec.

Prednji visokotonci - (1J0 035 411F)
mhck55d4.jpg

4odunvn8.jpg

lq6fane3.jpg

jv9fn5jv.jpg

5ltcqwv2.jpg

jq59rni8.jpg

Stražnji visokotonci - (1JO 035 411H)
m7cch34s.jpg

fbyln92p.jpg

jbo4mdcj.jpg

77c5cjje.jpg

jrny7trj.jpg

ubgffccr.jpg

n4xfvj5g.jpg

eacg8bal.jpg

erbrwbab.jpg

7n8xb494.jpg

qfwdolhu.jpg

dib5eo7q.jpg

75vyz7je.jpg

ckdaxwwz.jpg

bywqnlao.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

STRAŽNJI LIJEVI BLATOBRAN
Prije pet dana završen je i treći kotač, odnosno kompletan stražnji dio. Moram priznat da me je to dosta iscrpilo, bilo je poprilično posla, a pošto sam se odlučio na bojanje cijelog stražnjeg mosta to se sve pomalo rasteglo ali ipak dovršio. Imam nešto fotki, pa ću ih stavljat nakon obrade i smanjivanja u Photoshopu CS6, jer da ih ostavljam u ovoj veličini bile bi nepotrebno prevelike i teže bi ih se skidalo kod pregledavanja teme, a kvaliteta ovim ionako nije narušena.

Prije skidanja
d5jhvukk.jpg

48py8cwk.jpg

breyh9s4.jpg

epojrufu.jpg

m8h2jnrm.jpg

kur6k3ke.jpg

2prcpvg2.jpg

jk7d92ni.jpg

5l3zhsep.jpg

onqqh8k6.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Skidanje stražnjeg lijevog kotača
Nešto više fotki jer sam kod stavljanja oplate kod stražnjeg desnog blatobrana mislio da ju nisam baš najbolje stavio, pa sam za svaki slučaj napravio nešto više da mogu usporediti ako mi zatreba. Ujedno je detaljno prikazano kako je bilo prije čišćenja i bojanja.

m4b4rgpn.jpg

4e6n7mu4.jpg

v3ljrc44.jpg

5plcs42q.jpg

c6yis82z.jpg

r9c3nsnk.jpg

y4qnmjms.jpg

gmx7bxal.jpg

8g3y2f35.jpg

wy3nhbqp.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Skidanje oplate stražnjeg lijevog blatobrana
Ovdje se lijepo vidi kako su se dva gumena čepa (N10226601) potpuno raspala. Drago mi je da sam na to naišao i da sam se odlučio na čišćenje. Da nisam krenuo u ovaj poduhvat za godinu dana bi još više propali, a ovako sam na vrijeme spriječio raspad čepova. Srećom da nije ništa ušlo u pragove što mi je bilo bitno, tako da sam ih skinuo i preventivno usisao kroz otvore. Stavio sam tanko crijevo u uski nastavak od usisivača i sa njime ušao koliko sam mogao. Čepove sam naručio u ovlaštenom ali sam dobio zamjenske (1K0899185) koji su nešto manji u promjeru i tanji u debljini. Nisu me baš oduševili, a pošto nisam htio miješat jer je gornji u dobrom stanju, skinuo sam originalne u odličnom stanju sa jednog Golfa 4 na otpadu. Kao na prednjem i stražnjem blatobranu i ovdje nije bilo puno smeća.

2aoab8fk.jpg

bnpfmpfj.jpg

gnrt2ycd.jpg

fo93xbvg.jpg

two9uj45.jpg

pr7cwgrc.jpg

oj4twomh.jpg

frw9oqch.jpg

h5j4xwm2.jpg

3tbc7k47.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Oplata stražnjeg lijevog blatobrana
Prljava kao i sve prethodne nakon skidanja, a poslije je slijedilo čišćenje sa vodom i Čarlijem. Na kraju sve to začinimo sa kokpit sprejem u jumbo pakiranju od 750ml, da se malo osvježi plastika.

Prije
7aut74ke.jpg

s82oq5hi.jpg

hq3xorv8.jpg

vmesi2ag.jpg

Poslije
my6hqyl5.jpg

dpgbuoxx.jpg

owpgifx8.jpg

kxneq94e.jpg

ab96pojf.jpg

zhajgu5b.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Vijci od alu felge (WHT002437)
Obojao sam ih kao i prethodne jer ih nisam htio ostaviti kakvi su bili. Iako se radi o tankom nanosu ljepše izgledaju. Vidio sam da se može kupiti metalni ili PVC prsteni za centriranje od Bimecca, pa ako netko ima iskustva sa njima da li to vrijedi stavljat ili je to samo za zamjenske alu felge neka napiše redak.

• Vijci za aluminijske felge, obični - (WHT002437)

Prije
wjllvvbr.jpg

Poslije
vwbm6w7p.jpg

mobu6lkn.jpg

arqka3qg.jpg

7x7jk9fh.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Stražnja lijeva alu felga (SL 1750 SPEEDLINE) - 195/65 R15
Pranje, priprema za bojanje, bojanje, sve već poznato. :) Nisam spomenuo da kada smo pokušali skinuti prvi kotač skoro odustali na tren jer je bio toliko stegnut da sam probao malo sa WD-40 podmazat, samo toliko da konusni rub vijka dobije namaz. Ipak smo morali uzeti cijev od metra i tek tada smo uspjeli jedan po jedan. Koristim križasti ključ tako da imam ipak dobar prihvat ali nije išao bez produžetka. Gume su mijenjane prije četiri godine pa mislim da je tada zadnji put kotač skidan i dobro zakucan pneumatskim ključem kao da se radi o TAM-iću. :D Jačina stezanja vijaka po knjizi vozila je 120Nm ali nisam siguran da se netko toga drži. Stezao sam ih ručno križastim ključem koliko sam mogao bez produžetka i nakon toga samo provjerio moment ključem da li je sve u redu. Ključem mogu do 150Nm stezati tako da još imam malu rezervu. Na njega sam stavio 17mm gedoru sa produžetkom i nije problem ako je malo jače stegnut ali ovo je bilo previše, pogotovo kada ti se dogodi da moraš mijenjati kotač na cesti, a sa onim malim ključem koji je u originalnom priboru mislim da nema šanse.

• VW OEM Alu felga (SL 1750 SPEEDLINE) - (1J0 601 025 AL)

Poslije skidanja
zfqt7awv.jpg

h3aiylif.jpg

2ak6rrvf.jpg

v5fqr6ma.jpg

hkq842z9.jpg

c9k27ftp.jpg

Poslije pranja
275jxql3.jpg

77cg68yl.jpg

allerbvj.jpg

u8x2pn4x.jpg

4nnerspp.jpg

ktlzmfnj.jpg

mq2sds8k.jpg

Poslije bojanja
5vre2vkb.jpg

efmzatzz.jpg

z8wbzdi5.jpg

aax2nurf.jpg

s9higui2.jpg

abva6yle.jpg

c2m3of4q.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Zamjena čepova na stražnjem lijevom blatobranu (N10226601)
Na red su došli i čepovi koje sam već spomenuo u prethodnom postu. Bili su katastrofa i na sam dodir su se mrvili. Krugove koji su ostali nakon skidanja sam ipak obojio jer se radi o limu premazanom tvorničkom temeljnom bojom. Pošto sam na rubovima uočio da nema boje, a kako ne bih htio da ispod toga počne korodirat ipak sam ih preventivno zaštitio. Ne škodi da ima još jedan sloj viška. Dok su čepovi bili skinuti malo sam zavirio unutar koliko se moglo i pregledao prostor unutar pragova. Sve uredno bez naznake hrđe, dobro premazano tvorničkim voskom koji je šprican unutar praga. Srećom da sam našao originalne gumene čepove koji mi se više sviđaju, pa sam sve dovršio i sanirao. Zaštitio sam ih bitumenom, a nakon toga premazao bojom da se prljavština ne lijepi na njih.

• Gumeni čepovi blatobrana - (N 102.266.01)

Priprema
oy9o9lzz.jpg

gc7dph2k.jpg

syrzcbtp.jpg

7pomi59m.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Stavljanje čepova (N 102.266.01)
Kao što sam gore naveo rub na kojem se vidjela temeljna nakon skidanja čepova, obojao sam ga i vratio OEM čepove nazad.

• Gumeni čepovi blatobrana - (N 102.266.01)

reg5pjze.jpg

izxgp2kb.jpg

sh3vlgn6.jpg

evhcgftu.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Čišćenje stražnjih lijevih kočionih kliješta
Nakon saniranja gumenih čepova krenuo sam na čišćenje kočionih kliješta da ih pripremim za bojanje. Za grubo čišćenje koristio sam ručnu mesinganu žičanu četku, a potom sam sa bušilicom i mekom žičanom rotirajućom četkom skinuo sve do čistog aluminija. Nevjerojatno kako se sve lijepo može sa njome očistiti, skoro 90% ako se malo pripazi. Sve ostalo sam radio sa setom nastavka za brusilicu 12/1 koja mi je očistila mjesta gdje ne mogu sa velikom rotirajućom. Na žalost nemam fotke nakon čišćenja sa malim setom jer sam zaboravio fotkat. Nije jednostavno kada kreneš radit svaki korak dokumentirat, ali mogu spomenuti da sam skoro sve skinuo sa tim malim setom. I ovaj set 3/1 ručnih četki su mi dobro došli tamo gdje ne možeš sa velikom četkom.

• Pokrovni lim disk kočnice, desni stražnji - (1J0 615 611D)

Set alata za čišćenje
jnccomlk.jpg

lvifrc7r.jpg

cqi49soh.jpg

iqd2rhxl.jpg

Čišćenje kočionih kliješta (skidanje oksidacije)
muchkuno.jpg

lx96xxwb.jpg

hb648azf.jpg

k3vxwm7q.jpg

bujw7s3f.jpg

j98bqbnu.jpg

hbh7772y.jpg

Priprema i bojanje zaštitnog lima stražnjih disk kočnica
mmocidk4.jpg

2ipwvy7g.jpg

2yls9geq.jpg

Poslije bojanja
jsjya5ya.jpg

54kkb68g.jpg

uvfup4qc.jpg

dmh7gz78.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

ATE Power diskovi i ATE keramičke obloge
Nakon čišćenja svih tih felgi i kočnica bilo bi dobro da nema sve te prašine i prljavštine od pločica. Ona se svugdje zavuče i teško ju je skinut, pogotovo nastrada primer unutarnje felge, a ako je lakirana (takvih je za sad malo) onda dobije i lak, do te mjere da ga je teško vratit u prijašnje stanje. O crnoj prašini da ne govorim, ima je posvuda, na felgi unutar i izvana na krakovima, do kočionih kliješta. Naišao sam na ATE Power diskove u kombinaciji sa keramičkim pločicama. Nešto sam pročitao da bi se sa tom kombinacijom smanjila prašina. Dobro zvuči, pa ako netko ima iskustva sa tim diskovima u kombinaciji sa ATE keramičkim pločicama molim za malu sugestiju. Koliko koštaju, kakve su u dnevnom korištenju i da li se isplati prelaziti na keramičke obloge.

ATE PowerDisc

zkwk6mhl.jpg

l4z54p3t.jpg

a4iqptvu.jpg

me8w26jx.jpg

pjq93oyt.jpg

c8nfjby6.jpg

sjkvsizd.jpg

eh3yqtth.jpg

rllayk3p.jpg

Konačan izgled
jzdhil9a.jpg

ATE CERAMIC Bremsbeläge bei PROFITEILE

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Bojanje dosjeda na stražnjem lijevom disku
Prije nekoliko tjedana kupio sam temperaturnu crnu mat boju od RenCo 400-500°C i Dupli-Color do 800°C. Pošto će auto još jedno vrijeme stajat, a slijedeće godine ih namjeravam promijenit, odlučio sam da obojim taj dio da ne oksidira spoj diska sa felgom, a ujedno i da isprobam da li ta boja može potrajat na tom dijelu. Na prednjoj strani diska gdje naliježe felga bila je nanesena tvornički srebrna boja koja je izdržala do danas, pa rekoh da probam. Nakon što sam rotirajućom četkom i nešto grubljim brusnim papirom otklonio hrđu, odmastio, nanio antikorozin da spriječi koroziju, nakon sušenja nanio sam kistom crnu temperaturnu mat RenCo 400-500°C boju da spriječim daljnju oksidaciju. Išao sam tankim slojem u dva prijelaza samo toliko da pokrije hrđu. Ako se RenCo ovdje pokaže dobrim, onda ću na novim diskovima obojati sa Dupli-Color koji je još više temperaturno otporan. Ako je tvornički premaz izdržao tako dugo onda bi mogao i ovaj, a ujedno i ljepše izgleda.

gnz8tvvb.jpg

wq82xbl7.jpg

gt65t3u9.jpg

tdjjvbtg.jpg

pyj57qy5.jpg

w59v2ikn.jpg

Bojanje stražnjeg nosača selen bloka, lijeva strana - (1J0 612 405)
Ovdje sam koristio crni sjajni sprej jer na ravne površine nije lijepo nanositi kistom, dobiješ one valove. Nakon što sam prešao finim brusnim papirom P600 i odmastio prešao sam u tri do četiri sloja da dobijem jači i glatki prijelaz.

inkgh8oq.jpg

6hxv38kk.jpg

zypqsp7r.jpg

6wmjha49.jpg

Bojanje stražnjeg lijevog dijela mosta
Prije bojanja skinuo sam i te kuglice koje su ostale od tvorničkog zavarivanja na nosaču, a zatim prešao finim brusnim papirom P600, te nakon toga cijelu površinu obrisao sa Seles odmašćivačem. Boju koju sam koristio pokazala se odličnom za ovaj, a i prijašnji posao na desnoj strani. Jako dugo se suši tako da cijelo vrijeme nakon namaza ima vremena da se jednoliko razlije, pa se na kraju dobiva odličan i dosta debeli nanos. Prezadovoljan kako je ispalo, melem za oči. :)

• HELIOS crni sjajni email lak - (RAL 9005)

rktxtaja.jpg

wtsvrafh.jpg

bx6g8khh.jpg

vb5qaesf.jpg

fqbkq8z2.jpg

dcyaoy3p.jpg

hr4ww4lm.jpg

44m3ukvf.jpg

uhifyk42.jpg

zkqgnua9.jpg

ybfqkprr.jpg

3xyrjx5a.jpg

5sgbsw6f.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Stražnji ispušni lonac
Dok sam čekao da se boja sasvim osuši kako bih mogao nastaviti sa radovima ili mi je bilo dosadno, ne sjećam se više, rekoh da malo taj lonac obrišem. Spužva i voda, a nakon toga obrisao sa krpom. Dosta se skinulo, a kada sam već krenuo ne bi mu škodilo da ga malo i ispoliram, pa sam prešao sa Purol polir pastom da mu vratim prijašnji izgled i sjaj koliko se dalo. Još se može dotjerat kasnije ako bude vremena i volje ali za sada je ovo poprilično dobro ispalo.

Prije
64df82lm.jpg

hyh5vf3l.jpg

wc4a6von.jpg

8qv5oorg.jpg

qcgdhwyl.jpg

Poslije
79rzttg4.jpg

jgcelomp.jpg

nr92ikuq.jpg

7l4w82f5.jpg

4n3vx339.jpg

xy8326ol.jpg

xoqb3v2t.jpg

4fi7bwpe.jpg

895z7l5d.jpg

f46w2jc6.jpg

bj2tya55.jpg

rvxh6v7s.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Završno bojanje stražnjeg mosta
Nakon što sam riješio vanjsko bojanje odlučio sam se i za unutarnje. Original boja je još u sasvim pristojnom stanju ali ima nešto točkica, pa mu neće škoditi par slojeva koliko sam prešao sa sprejem. Dosta nezgodno mjesto, pogotovo donji dio. Nakon što sam prešao most sa brusnim papirom i odmastio odmašćivačem, nanio sam četiri do pet, a možda i više slojeva, odnosno sve dok površina nije postala sjajna i glatka.

Prije
zkq2tfni.jpg

l8aey5bo.jpg

vnoy7ysz.jpg

2lexguue.jpg

Priprema
7m5lz2az.jpg

atw9tca6.jpg

djv4yrsm.jpg

ltsfty2x.jpg

2zmssafp.jpg

gmz4deif.jpg

Poslije bojanja
wptsub5n.jpg

86dyepvm.jpg

s8koh5ba.jpg

nqwssrcw.jpg

Konačni izgled
a7fqsq7i.jpg

cbmggbya.jpg

g8qkdbea.jpg

s9uyhuf6.jpg

tgw79b66.jpg

626i8fn9.jpg

aovtil3k.jpg

8xbi5k66.jpg

224qz6xf.jpg

lqqdpodl.jpg

h2bbies7.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Bojanje stražnjih lijevih kočionih kliješta
Meni najdraži posao jer puno nosi kada se stavi alu felga ali ni sve ove sitnice nisu loše jer one čine cjelinu i na kraju sve lijepo izgleda, a ujedno je to i zaštita za godine koje dolaze, preventivom protiv korozije. Postupak je isti kao i za prethodne tako da nema potrebe za ponavljanjem.

fn2pobjk.jpg

mv333r93.jpg

6iuyim9a.jpg

9fpoogs6.jpg

nmlqt984.jpg

m2587j74.jpg

3b8jinel.jpg

hc4uch7l.jpg

wgg79lfw.jpg

3rxp9n5y.jpg

62lqe9og.jpg

5ywj3eok.jpg

qvhkunx2.jpg

u7gxjivp.jpg

iz5fy4n9.jpg

f9xb7a4h.jpg

6afglrkk.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Stražnji lijevi blatobran prije stavljanja zaštitne oplate
Još jedan je završen, lijep osjećaj kad je nešto pri kraju da se konačno vidi rez i kako to izgleda kad se svi dijelovi vrate nazad na svoje mjesto.

wupr2rzh.jpg

khnf8lc5.jpg

4x45bw6y.jpg

we9x2qh9.jpg

29ze4f88.jpg

vhzb2o6q.jpg

rldqgsnu.jpg

Vraćanje oplate ispod blatobranatf4m2cai.jpg

ppmhaqfv.jpg

bc4kw5va.jpg

6yw7ol5z.jpg

as8il7fl.jpg

cnqvpbi2.jpg

2oyezllh.jpg

ok7il88f.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Konačni izgled stražnjeg lijevog kotača
Nakon dosta truda i vremena završio sam stražnjicu Golfa. :) Ostaje mi još sređivanje prednjeg lijevog kotača i blatobrana. Nadam se da će to uskoro uslijediti jer mi vrijeme ne ide baš na ruku ali srećom na prednjem dijelu nema toliko zezancija sa bojanjem kao što sam imao na stražnjem, pa vjerujem da će ići nešto brže.

eml6f5m2.jpg

znxa5mgd.jpg

w3a2v427.jpg

isit6nss.jpg

s6qehk8b.jpg

e2waziso.jpg

ny2xzobu.jpg

56fwilnd.jpg

lpnkfgrp.jpg

48en8xhb.jpg

56fwilnd.jpg

lpnkfgrp.jpg

48en8xhb.jpg

vhn6errm.jpg

33zp5yxr.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Nešto dijelova iz AutoZubak, Sesvete
Nekoliko sitnica koje sam naručio kod AutoZubaka u Sesvetama i podigao neki dan, a uz to sam dobio simpa vrećicu. :) Pošto naš lokalni više od dva mjeseca ne prima narudžbe niti servisira kako mi je rečeno, naručio sam onda kod Zubaka i nekako mi je lakše s njima jer su ljubazniji i voljni za sitnice potegnuti dok je sa našim lokalnim malo teže. Problem su mi bili ovi mali gumeni čepovi jer ih je teško naručit kada se na skici ne vidi pod kojim se brojem vode, a na tom mjestu ih ima tri, pa je enigma koji je. Sada imam sve čepove tako da je donji dio potpuno zamijenjen novim. Uz to mi je nedostajao vijak od rezervnog kotača što sam naknadno vidio i ono najvažnije brtvo za krovnu antenu koju ću zamijeniti čim prije.

Kataloški za narudžbu ako nekome zatrebaju:
1. Čepovi podvozja......(N90436101)..............................3,16 kn
2. Brtvo za antenu......(1J0035350)............................44,77 kn
3. Vijak rez. kotača......(1J0803899AC).......................50,02 kn

6otc7wer.jpg

b65j6iwl.jpg

28edsfwg.jpg

keanlkxd.jpg

9tw9rasu.jpg

xukkf7kc.jpg

iug2pfeq.jpg

5czxroqb.jpg

4n3r6ga2.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

PHILIPS CED-1800BT (WITH NAV) - 2DIN multimedija
Evo što mi je Djed Božićnjak donio ove godine. :) Još jedna sitnica ali za mene Creme de la creme koja je bila u planu ali se nisam nadao da će se i ostvariti. Radi se o 2DIN multimediji sa 6.2" ekranom na dodir koja je kupljena neki dan u Zagrebu kada sam pokupio i prethodne sitne dijelove u Zubaku. Nešto sam spomenuo u komentarima ali bih i ovdje volio stavit nešto materijala zbog onih koji nisu registrirani da mogu pogledat temu jer su komentari rezervirani samo za regane članove. Kao što  sam spomenuo prvo sam bio u potrazi za originalnim 2DIN MFD koji mi se sviđa jer se uklapa u interijer, dobrog radija, a sve što je original je original, međutim, odustao sam jer mi je nabavka dosta komplicirana i ne bih imao MP3 bez kemijanja  koji mi je bitan, pa do ostalih sitnica koje sam planirao. TEAC TE-268 mi je bio u planu poslije MFD-a, dobar i cjenovno po mogućnostima ali je ubrzo sve prodano. Nakon toga sam vidio akciju za Philips CED-1800BT (WITH NAV) koji je bio puno skuplji prije par mjeseci 3999,00 kn tako da ga tada nisam niti gledao, a sad je na akciji, pa ga nisam htio propustiti pogotovo što podržava i navigaciju. Sa lijeve i desne strane ramice su mu jednake debljine, pa me malo podsjeća na originalni MFD što mi se sviđa. Zgodno mi je da nije od neke glossy plastike nego je više mat, tako da se sve uklopilo u sam interijer. Za gotovinu 1900,00, a na obročno plaćanje 2199,00 kn što mi je i odgovaralo jer drugačije ne bih mogao niti pomisliti o kupovini. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kada ga ugradim i počnem koristit. Uz njega je kupljen i 2DIN kavez CONNECTS CT23UNO2 110mm (na kutiji je greška jer piše 100mm) sa PVC okvirom i univerzalni adapter za antenu CONNECTS CT27AA01.

PHILIPS CED-1800BT - (Manual)
PHILIPS CED-1800BT - (Gdrive Manual)

1. PHILIPS CED-1800BT (WITH NAV).........................2199,00 kn
2. 2-DIN KAVEZ CONNECTS CT23UNO2 110mm........299,00 kn
3. UNIVERZALNI ADAPTER CONNECTS CT27AA01........15,00 kn
UKUPNO:................................................................2513,00
kn

Fotka sa weba
4y8agwh6.jpg

PHILIPS CED-1800BT (WITH NAV)
c6xer3g7.jpg

3rcw54rt.jpg

g4mvui3v.jpg

mx57knxb.jpg

zdu8t98x.jpg

vnxpjhhd.jpg

7b685z3r.jpg

s72ja74c.jpg

5hlxbiwn.jpg

8si6ikt2.jpg

py2w22jm.jpg

2DIN KAVEZ CONNECTS CT23UNO2 110mm
ig2bxi4s.jpg

m7rr9a8b.jpg

9nsv23ju.jpg

maxstcej.jpg

2bruhieo.jpg

2DIN okvir za kavez CT24UV24 Universal Double DIN Trim 113mm
lyri2nth.jpg

9syrdx23.jpg

7yczwxpt.jpg

Univerzalni adapter CT27AA01
bj6qvuyy.jpg

i6vi43h4.jpg

Philips CED1800BT

PHILIPS CED1800BT

Philips CED1800BT Update and Sygic Drive 10

PhilipsCED1800BT

Edited by <TDI>
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

PREDNJI LIJEVI BLATOBRAN
Prije nekoliko tjedana počeo sam sa čišćenjem prednjeg lijevog blatobrana koji mi je još ostao. Nakon njega biti će riješeni svi kotači, pa bih nakon toga krenuo na neke sitnice koje već imam u planu, a sav materijal je već nabavljen i čeka ugradnju.

Prednji lijevi kotač prije skidanja
eaponejg.jpg

wxdd4vqd.jpg

tckwobaq.jpg

qnfv526d.jpg

5p8xrefu.jpg

5p8xrefu.jpg

r7t6zipe.jpg

ozqijfwi.jpg

8reb7h5s.jpg

fwd66b5w.jpg

huli3ec5.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Podizanje prednje lijeve strane
Na ovaj način sam podizao sva tri i sad ovaj kotač. Koristio sam Renaultovu dizalicu koja se odlično pokazala za podizanje, a uz nju imam i malu hidrauličnu, mada su drvene klocne i dobro podupiranje glavna osnova u ovom poslu. Pojačani dio praga nikad ne koristim za podizanje jer se oštećuje tvornički body premaz i onda slijedi korozija ako se na vrijeme ne sanira, tako da mi se ovo za sad pokazalo odlično.

sgjhw7pv.jpg

q5e2koit.jpg

rznovhz2.jpg

r3jwldau.jpg

3wdpbzcc.jpg

5pbxw2p9.jpg

avv3fpz4.jpg

Skidanje prednjeg lijevog kotača
pxgiaihm.jpg

arialekj.jpg

yvr4pqi2.jpg

kmd8pemm.jpg

n3kjozfm.jpg

jldh59r3.jpg

u3tkrzm4.jpg

okmgxaq4.jpg

qi93c9nd.jpg

qbeneruv.jpg

pmms5slo.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Kočiona kliješta i disk nakon skidanja
I ovdje kao i na svima do sada slijedi jedno dobro čišćenje i skidanje oksidacije sa žičanom četkom, strojno i ručno u kombinaciji. Oksidacije koje koliko vidim ne manjka, ima je podosta, tako da posla neće nedostajati.

ijn4v8s9.jpg

2xiyj4ll.jpg

btpbxy48.jpg

ixwdrntk.jpg

zbwlmmfw.jpg

chaxp7qc.jpg

jf8nbdnx.jpg

ryugaph5.jpg

Oplata prednjeg lijevog blatobrana - (1JO 809 961)
s6e62e9g.jpg

uil846z9.jpg

2rcbopw8.jpg

z92bkwfu.jpg

fkvbwlg8.jpg

9ngkdem8.jpg

7aaokh53.jpg

ncdyiecv.jpg

njrng7u8.jpg

evpbk67e.jpg

Vijci od prednje lijeve oplate - (T25)
ckd26ffd.jpg

ptyfvgg6.jpg

Edited by <TDI>
Posted (edited)

Prednji lijevi blatobran nakon skidanja oplate
Ovdje bih zamolio nekoga od kolega da mi savjetuju koju sirenu da kupim jer originalna je koma. Uzeo bih nešto što imam na duji, neku sa dvije horne ali pošto ne znam što G4 ima u ponudi ne znam što odabrat. Pa eto, mala zamolba za savjet oko kupovine iste.

c9efovhj.jpg

rghv79xa.jpg

apl39cd8.jpg

53xk4u8r.jpg

cv6u5cz8.jpg

9v8gw9p4.jpg

ljw2udea.jpg

xnmpczqq.jpg

rdniwiq8.jpg

wavqf69h.jpg

4rvj482f.jpg

atk53qeq.jpg