Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Ovak dns mi je pocela rast temp kad npr stisnem auto 3,4 ili po gradu, dode do 110 i onda se lagano smanji na 90 kad vozim lagano, znaci ovak gornje crijevo je skroz vruce a donje hladno hladno... Sad termostat ili vodena pumpa? Isto sam uocio da malo crijevo za povrat u posudu kad ga iscupam voda skroz slabo ide prakticki kaplje ako i to...

Posted

Kad je hladan skini crjevo i nek.motor.radi... daj malo gasa cca do 2300 i vidi dal ide mlaz vode kroz njega... naravno razina u posudi na max.. Ako ima fini mlaz onda pumpa radi... Termostat je na bloku (vrhu ) motora ispod plasticne racve... a sve to jenu blizini alternatora.

Racva / cjevcica je prisarafljena s 2 sarafa imbus 5 il gedor 10 s vanjske sttane sarafa... a cjevcica ima na sebi plasticne pipke za.koje se zakacii termostat s brtvom zbog lakse ugradnje.. cesto oni.puknu.kad se skida pipica...

Posted

Termostat sam mjenjao prije kojih 2 godine, jer se sa starim nije htio ugrijat, tj padala je temp.

Uzeo sam originalnog u zubaku, budem probao ovo dok se malo ohladi, ili sam mislio skinut termostat i probat bez njega vozit.

Posted

S orginalima se nesjecam da je bilo problema ;) Sto hladniji to bolje jer voda kako se vise grije vise se siri pa nekad zna i prevarit jer izlazi vani al ne zbog pumpe vec zbog temperature.

Posted

Probao sam mlaz kad dodam gasa krene voda, dalje kuham termostat i otvori se znaci i ovaj koji je bio na autu, sad cu probat drugi stavit i vidjet kak ce bit u vožnji,

Posted

Zabb sam napomenut da ima dosta kamenca cini mi se u sistemu, kod termostata kad sam prst u blok gurnuo doslovno se trga lagano prstom sitni komadići,a prije godinu i pol dvije su mi cistili kiler od ventilacije jer je bio zastopan pun smeca

Posted

Evo s drugim termostatom i crijevo ispod isto toplo,vruce i nije se digla temp. Jedino su crijeva malo napuhana...

Posted

Sad ne, sad se spusti milimetar ispod 90 i do 90 dode i to je to tak varira kad se zagrije izmedu 87 i 90, termostat otvara na 87 tak da je to to vjerovatno

Posted

BTT/BTO made in germany s gornje strane, a s donje c2 87° 1.186.87

i to je sve sta se vidi...

Ovaj kojeg sam stavio sad pise thomson mislim imao sam doma novi pa rekoh da probam i s njim je ok sad...

Posted

Vw audi znak

Nema, decko koji je radio u zubaku mi ga je bio donio ima vec 2 god vjerovatno otkad je stavljen

• Create New...