sintax- Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) Pozdrav, nedavno sam kupio VW POLO 1.9D, auto stvarno super ide, dobro vuče i pali kao mina, no moj problem je sljedeći. Kada ga palim ujutro kada je hladno krepa, moram ga palit sa gasom i držat barem 10-15 sekundi, i kada upali kao da mu ne radi jedan cilindar i jako trese. Grijači su novi i ispitani i sva 4 komada rade, kompresija je isto dobra. Kolega mi je rekao da se u autu nalazila Lucasova pumpa, a sada je od golfa 3, nekom je izgleda riknula ta pa je stavio od trojke gore. Dali je problem do čoka? ili se može nekak sredit automatski da ga ne moram palit sa gasom? Spreman sam platit koliko treba nekome da mi riješi ovaj problem, ili moram provlačit sajlu i radit ručni čok?Prije par dana sam promjenio remenicu alternatora, koja je zakovala što je dosta preporodilo auto. Napominjem da auto na 9500-1000 obrtaja radio ko singerica ne trese ništa.Pumpa izgleda ovako, kao na slici. Prva je sa interneta, druga je slikana iz auta.Molim dobre ljude da mi pomognu riješit ovaj problem. Hvala unaprijed. http://tinypic.com/view.php?pic=vcz9c2&s=8#.VIAZfTSG_4Yhttp://tinypic.com/view.php?pic=35be5ub&s=8#.VIAXtDSG_4Y Edited December 4, 2014 by sintax-
RI VW Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Auto trese na leru dok nedas gasa malo zbog toga sta imas dvomaseni zamasnjak, i otisao je vjerovatno. Bar je meni zato. A sta se tice paljenja, ja sam uvijek dao kontakt kad se pogase grijaci jos jednom i onda tek upalio...
sintax- Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 ako je otisao zamasnjak onda u k...., pa onda bolje da me nema
Tomislav Kt Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Trese vjerojatno jer jedan cilindar ne uhvati neko vrijeme. Bar je tak bilo meni na sdiu. I sumnjam da on ima dvomaseni zamasnjak koji bi tresao.
Zagigti Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Taj zamasnjak kosta vise nek na novijim autima ja sam na svojega stavio jednomaseni zamasnjak i set valeo.a kaj se tice pumpe lucasova pumpa ima cok na vakum a ova koja je na tvojem vjerojatno ima cok na sajlu i nije u funkcij
RI VW Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Trese vjerojatno jer jedan cilindar ne uhvati neko vrijeme. Bar je tak bilo meni na sdiu. I sumnjam da on ima dvomaseni zamasnjak koji bi tresao. Nisam ni ja mislio da mi zato trese dok nisam skinuo mjenjac pa vidio da je dvomaseni....
sintax- Posted December 4, 2014 Author Posted December 4, 2014 sutra idem kod lika jednog našao sam sajlu od golfa 3 za ručni čok, pa ćemo to složit i poštelat pumpu, pa vidit dali trese. Ovo sa dvomasenim zamašnjakom sam siguran da je ispravan, jer kvačilo ljepo radi i lagano se ubacuje u brzinu, prije bi rekao da je prošli vlasnik stavio novo to gore. jer auto ima 24500 km pa mi je teško vjerovat da je još originalni čitav.
Ivan Pandža Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Jeli ti auto trza kad ga vozi dok je jo hladno? ako je najvjerovatnije su ti dizne u banani
sintax- Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 ne trza on dok ga vozim, ide lijepo i ništ ne brunda niti trese, jedino kad stanem i usporim onda u leru trese, kad dode na radnu temperaturu, ne trese toliko jako, al opet vibracija ima dost.
RI VW Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Naviknes se, i meni je bilo katastrofa onda na kraju ti bude ko masaza
sintax- Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 opet kad imaš auto želiš da sve radi kak spada, nisam uspio pronaći sajlu od golfa, prekratka je. Ne znam, dali se može kome to otfurat da mi sredi tu pumpu da bude automatski čok? Preko grijača, i koliko bi me to koštalo?
sintax- Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 (edited) evo mene opet, nisam uspio riješit taj čok, jer nisam uspio naći odgovarajuću sajlu, kad se ugrije normalno radi, vibracije su postojane, a to tako mora, dizel je. Čuo sam da bi se dalo namjestit da ima elektronski čok, na neku šemu koju ja ne znam, dali vi znate? jer sajlu za tu pumpu (slike u prvom postu) ne mogu nigdje naci Edited January 4, 2015 by sintax-
Recommended Posts