Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

na polu, dok mi klima radi, sve je ok, ali kad je ugasim i drzim ventilaciju, osjeti se smrad...

mislio sam da nije do filtera, ali on je suh i cist...

di su mu kanali za odvod kondenzacije?

i jos jedno pitanje...

radio je na mjestu jedno 5 minuta, klima upaljena...

kad sam maknuo auto, pod je bio suh. sto se ne bi trebala ona kondenzacija ciditi doli?

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Probaj s sprejom za denzifekciju... najucinkovitije je da se nasprica sami isparivac unutra.... Odvod se zna zacepit il da kondezat izlazi nekud u kabinu.... Baci oko na odvod.... Na trziatu ima gro sprejeva... neki se samo aktiviraju u kabini a neki imaju cjevcicu s kojom dodjes do hladnjaka i isparivaca klime (u kabini) Filter mjenjaj svako god il 30tkm ovisi sta prije nastupi

Posted

Ja sam prije mjesec dana iz istog razloga s tom pjenom za dezinfekciju. Ima cijev koju kroz sve otvore guras unutra i pustas pjenu dok ne izađe van. Za 20 min miris ko na novom, a pjena 45 kn kosta

Posted

Isto sam i ja sa sprejem napravio. U sve otvore zavuko tu cjevcicu, nasprico i onda zatvorio sve prozore i stavio da zrak cirkulira unutar sistema nekih 20 minuta, na grijanju.. poslije toga sve super, apsolutno nikakvih mirisa.

Posted

Meni je u jednom ovlastenom to covjek radio i reko je da stavim na HI, na najvisu temp..kao kad je sto toplije, bolje ubija te bakterije i plijesan koja se skuplja u tim cijevima..

Pa eto..

Posted

Na grijanju?

A zna li itko di je odvod?

Koji odvod? Pjena nestane nakon 15-20 min kad odradi..mrvicu baci ventilacija van poslje

Posted (edited)

da i ja sad procitao da se na hladenje stavi..od spreja na deklaraciji piše..

i ventilator na najbrzu brzinu..

Edited by ljubobj
Posted

u zagorju Auto klasik ducan. ali ima tokić isto to mozda malo skuplje

Posted

Kad klima radi ventilacijaa u samom kutiji hladjenja drugacije putuje i zato treba palit klimu a i metnit recirkulaciju... naravno tad je dobro pospricat i sami vanjski ulaz zraka i izmjenit filter...

Ima wurth sprej sa dugom cjevčicom.... dosta je skuplji a dobro radi posao... Ima i valeo kao sonax spray koji se samo aktivira i ostavi u autu zatvor. prozora na klimi i recirkulaciji nekih 20ak min....

Posted

Odlicno,meni je rijec o ventu sa klimatronikom,di da to naspricam moze malo pojasnjenje,lp

Posted

zakljucak ovog videa je sljedeci;
Otvorite sve otvore za provjetravanje
pokrenuti motor
Uključite grijanje na max
tako ostaviti auto

Postavljaju se 2 pitanja;

1) ovdje se spominje grijanje a neki spominju hladjenje na max

2) pali li se A/C ili ne (autofreak spominje da da zbog samog "puta" zraka) te mislim da se svi slazu da je ukljucena recirkulacija zraka

• 4 months later...
Posted

i dalje me zanima da li netko zna gdje je odvod kondenzata na polu?

htio bih i to provjeriti jer mislim da je zastopan...

cak sam i malu kamericu stavljao kroz otvor od filtera klime, ali nisam uspio naci...

• 2 years later...
Posted (edited)

Dan nakon korištenja klime iz ventilacije smrdi da popizdiš, s upaljenom klimom je ok ali čim uključim obično onda je :fuj, kao da je netko u ventilaciju nalijao ocat. Inače nekoliko km prije cilja ugasim klimu i ostavim upaljenu ventilaciju da se raspuše ali ne pomaže baš. Onaj neki Sonaxov sprej sam kupio za dezinfekciju koji moraš ostaviti da odradi svoje kad je klima upaljena ali i to je banana jer očito se moraju direkt napasti otvori ventilacije. Promjenjen i filter kabine a i kroz zimu je povremeno klima radila.

Da li netko iz prve ruke može reći da mu je ovakva pjena pomogla?

Edited by viper84
Posted

Meni je proslo ljeto bilo okej,nekih 2 miseca je to drzalo bez smrada,nakon toga se malo osjeti da smrdi nista strasno....al evo ove godine mi se cini da cu opet morat pjenu unutra

• Create New...