Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

U servisu kažu po treći put da je to normalno i skidaju poluosovinu dolje i podmazuju s masti i da je to to!!!

na youtubeu snmka istog zvuka i priznato je u njemaškoj od vw servisa i piše kak sam prevel defekt diferencijala mjenjača

zvuk se čuje u svakoj brzini ali najviše na 75-90 kmh

Dajte malu pomoć i kontaktirajte me na 0989558025

Bilo kakva pomoć dobrodošla

u videu je zvuk isti koji i ja imam na svojem

https://youtu.be/aimeAu_SZa0

Edited by Vatrogasac86
  • 2 years later...
Posted

Evo nakon dugo vremena moram napisati da me jako puno u zadnjih dvije godine ljudi zvalo sa istim problem zujanaje u getribi i svima u ovlaštenim servisima govore da je to normalno. NIJE NORMALNO i zato ako vam je auto pod garancijom odvezite ga tamo i ne reuzimajte dok vam ne riješe stvar.

naime meni su prvi puta stavljali novi diferencijal i sve ostalo ali nakon par tisuća kilometara cc 3000km opet se stvar ponavlja,nekima prije nekima tek nakon 25 000 km.znači radi  se o tome da i ti novi diferencijali su isti kao i stari i imaju manu... ali naravno u ovlaštrenim servisima ima rijetko vrhunskih majstora više manje su to pekari i slastičari koji tam šarafe i da nemaju laptop ispred sebe nebi ni znali da je guma na autu prazna ukoliko tester ne izbaci tu grešku.ali čast izuzecima ima i jako dobrih koji znaju svoj posao.

naime moj problem su riješili tako da sam ja naletio na čovjeka koji neslužbeno slaže getribe za SVE ovlaštene servise u zegrebu kad naravno njihovi mehaničari nemaju pojma... ja sam dobio sve dijelove za getribu i stavio sam diferencijal od 2.0 tdi motora i od onda nemam nikakvih problema.

znači oni ne žele priznati grešku ali nemojte odustati,jer to se dešava i na golf 6 golf 7 škodama oktavijama i više manje svim wv vozilima.

toliko su u tim ovlaštenim servisima i ovdje je riječ o jednom velikom ako ne i najvećem  školovani da vas muljaju jer meni su govorili gospodine idemo si sjesti u isti takav auto istu godinu isti motor ko i vaš i idemo se provozati i čut ćete da je to normalno,na što sam im ja odgovorio OK ali nakon toga idemo se provzati u istom takvom autu isu godinu isti motor i ćut ćete na tom drugom da ništa ne zuji!!!! na što ih ja pitam kako je to moguće da se na nekima ne ćuje a na nekima ćuje,oni samo šute zaliveni i neznaju kaj bi rekli!!! mogao bih vam još pričati koliko su nekui i jebeju ljude ali i ovo vam je dosta.

hvala

Posted
On 1/28/2019 at 4:28 PM, <TDI> said:

Da li se smije znati tko ti je slagao mjenjač?

Kladim se da je Žac il kolege mu iz firme :)    Ugl servis prije da ce izmjenit kompl mjenjac nego samo diff... Znam iz osobnih iskustava

• 3 years later...
Posted
On 28. 01. 2019. at 16:07, Vatrogasac86 said:

Evo nakon dugo vremena moram napisati da me jako puno u zadnjih dvije godine ljudi zvalo sa istim problem zujanaje u getribi i svima u ovlaštenim servisima govore da je to normalno. NIJE NORMALNO i zato ako vam je auto pod garancijom odvezite ga tamo i ne reuzimajte dok vam ne riješe stvar.

naime meni su prvi puta stavljali novi diferencijal i sve ostalo ali nakon par tisuća kilometara cc 3000km opet se stvar ponavlja,nekima prije nekima tek nakon 25 000 km.znači radi  se o tome da i ti novi diferencijali su isti kao i stari i imaju manu... ali naravno u ovlaštrenim servisima ima rijetko vrhunskih majstora više manje su to pekari i slastičari koji tam šarafe i da nemaju laptop ispred sebe nebi ni znali da je guma na autu prazna ukoliko tester ne izbaci tu grešku.ali čast izuzecima ima i jako dobrih koji znaju svoj posao.

naime moj problem su riješili tako da sam ja naletio na čovjeka koji neslužbeno slaže getribe za SVE ovlaštene servise u zegrebu kad naravno njihovi mehaničari nemaju pojma... ja sam dobio sve dijelove za getribu i stavio sam diferencijal od 2.0 tdi motora i od onda nemam nikakvih problema.

znači oni ne žele priznati grešku ali nemojte odustati,jer to se dešava i na golf 6 golf 7 škodama oktavijama i više manje svim wv vozilima.

toliko su u tim ovlaštenim servisima i ovdje je riječ o jednom velikom ako ne i najvećem  školovani da vas muljaju jer meni su govorili gospodine idemo si sjesti u isti takav auto istu godinu isti motor ko i vaš i idemo se provozati i čut ćete da je to normalno,na što sam im ja odgovorio OK ali nakon toga idemo se provzati u istom takvom autu isu godinu isti motor i ćut ćete na tom drugom da ništa ne zuji!!!! na što ih ja pitam kako je to moguće da se na nekima ne ćuje a na nekima ćuje,oni samo šute zaliveni i neznaju kaj bi rekli!!! mogao bih vam još pričati koliko su nekui i jebeju ljude ali i ovo vam je dosta.

hvala

Daj napisi ko ti je to slozio i koliko love?

Izludi me taj jenebiii zvuk getribe

Posted

je sad će ti napisat aha :) Ugl javi se Žac-u.... rješi  ti on i miran si. Netko skine i posaljes mu mjenjac i on ga slozi...

• Like 1
Posted
35 minutes ago, AUTOFREAK said:

je sad će ti napisat aha :) Ugl javi se Žac-u.... rješi  ti on i miran si. Netko skine i posaljes mu mjenjac i on ga slozi...

Budem vidio

Neki kažu da se i ovako moze vozit auto da se nista nece desiti.

Kakvo je tvoje iskustvo?

Posted

a evo isto ki na forumu..... il zuji il neziji.... pa i u mk7 je ista stvar u nekoliko slucajeva..... Ako smeta popravis ako ne onda teraš dok ide ide....

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
a evo isto ki na forumu..... il zuji il neziji.... pa i u mk7 je ista stvar u nekoliko slucajeva..... Ako smeta popravis ako ne onda teraš dok ide ide....
A do kada ide?
73a483ee0425feeb30f340950254fef3.jpg

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

Posted
1 hour ago, polic na kvadrat said:

A do kada ide?
emoji2957.png73a483ee0425feeb30f340950254fef3.jpg

Di si nabavio tu sliku?

Znaci riješenje je stavit taj dio od 2.0 tdi

Posted

Sliku u Inbox dobio od majstora kad mi radio getribu
Žac ju je pretresa i rekao voziii jer popravak je skup tj novi diff jedino ako me smeta zujanje ali od izmjene ležaja ne zuji tj čuje se možda malo ali samo gas preko 120 i to je to
Ne treba biti perfekcionist to su već rage 10+ godina i jbg nije nov.

• Like 1
Posted (edited)
8 hours ago, polic na kvadrat said:

Sliku u Inbox dobio od majstora kad mi radio getribu emoji2957.png
Žac ju je pretresa i rekao voziii jer popravak je skup tj novi diff jedino ako me smeta zujanje ali od izmjene ležaja ne zuji tj čuje se možda malo ali samo gas preko 120 i to je to emoji23.png
Ne treba biti perfekcionist to su već rage 10+ godina i jbg nije nov.

Imas pravo hahaha

A uzet polovni diferencijal koji je dobar?

Evo novi dio 1000kn

https://www.skoda-parts.com/spare-part/02t409021ap-differential-repair-kit-germany-24749.html

A ovo je od 6 brzina mjenjaca tj 2.0 tdi

Istio je ali drugi kataloski broj

https://www.ebay.com/itm/304565195365

0AJ 311 198 A

Edited by ljubobj
Posted
Ja cu probat stavit u getribu ovakva dva aditiva da vidim hoce li biti kakve razlike

https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Auto---moto-Auto-dijelovi-i-dodaci/Aditiv-za-mjenjace-20-gr/p/P00DFSG#
Sad mu neće ništa pomoći, ja sam stavio baš te 2 tube i ništa ista stvar zuji... Ali kažem žac izmjenio jedan ležaj i sve 5 od tada samo kažem možda se malo čuje diff iskreno ni Neznam sada ali ne pomažu aditivi
ad7987293cb4807e882c879e52c1af7e.jpg

Posted
58 minutes ago, polic na kvadrat said:

Sad mu neće ništa pomoći, ja sam stavio baš te 2 tube i ništa ista stvar zuji... Ali kažem žac izmjenio jedan ležaj i sve 5 od tada samo kažem možda se malo čuje diff iskreno ni Neznam sada ali ne pomažu aditivi emoji2957.png
ad7987293cb4807e882c879e52c1af7e.jpg

E hvala sto si mi rekao onda necu bacati novce na aditive

Nego koliko ti je zac uzeo za taj popravak? Mozes mi i na pm odgovorit

Hvala?

• 5 weeks later...
Posted

Ekipa danas sam saznao da nisu iste getribe na"istim" autima

Golf 6 1.6 tdi 77kw sa start stop sustavom i isti auto bez start stopa. 

Zna neko u cemu je razlika???!!!

Napomenuo bi da izgeda ovi sa start stop sustavom ne zuje getribe.

Molim potvrdu nekoga ko se vise razumije

• Like 1
  • Create New...