Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pozz, neznam kamo bi stavio ovo pa cu pokusat tu.. trebao bi malu pomoc.. ovako, limar i lakirer mi je prije 1 godinu sredivo auto znaci kompletna limarija i lakiranje i ja nisam bio pored ubiti nisam znao sta radi.. ja sam mu kupio sav svoj materijal i sve.. da skratim pricu, covjek me je prevario tako da tamo di je mjenjo pragove, rubnjake i blatobrane sve ljepo i uredno napravio al ostatak auta vrata, haube, branici, krov itd to uopce nije pobrusio staru boju nit nist samo je prelakirao po staroj boji, e a u meduvremenu meni se pocela skidat nova boja prilikom pranja il sad u zimsikim uvjetima prilikom skidanja snjega boja pocela otpadat, pa me sada zanima na koji nacin bi ja sad mogao skinut boju i novu i staru sa njega a da nije brusenje i muka oko toga? Ako neko ima kakav savjet il zna nekog lakirera koji bi samo obojao auto sa svim mojim materijalom i koja bi bila cijena uz to da bi ja skinuo svu boju sa njega.. hvala na pomoci

Posted

Tako nekako sam si mislio.. a ovog lika idem trazit onda mi jos par ljudi kaze da je i njih tako zeznuo.. a lika nigdje NEMA!

Posted

Pa morao si mu auto odnijeti negdje, nije valjda da je dolazio po auto i furao ga na skriveno mjesto i radio po tvom autu?

Nazalost jos jedna prica o prevarantnom limaru. Kao i fuseraj sa bitumenom prek hrde pa ti izbije za 1-2 god

Posted

Pa ja sam njemu auto odvezo u radionu al ta radiona vise ne radi.. uzalud trazim okolo a nigdje ga nema a nit cujen da vise radi to

Posted

Kada daješ nekome takav posao, osnovno pravilo raspitaj se kako radi i da li su ostali bili zadovoljni njegovim radom. Prije toga naravno dogovorit sve kako i što želiš da se napravi, pa i posjetiti ga dok radi na tvom autu da vidiš da li se drži dogovorenog. Sličan slučaj je imao i jedan lik sa Alfa klub foruma, tako da nisi ni prvi ni zadnji, nažalost to ti ništa neće pomoći ali školu si skupo platio. plakati ili pucati?

Posted

Jesam ju platio na zalost.. i sada ju skupo placam al na zalost tako je kako je.. ucis dok si ziv

Posted

Teško da ćeš sada izvuć nešto od lika koji te je ovako zavaljo, a po priči nisi jedini koji je kod njega tako završio. Nađi nekoga pouzdanog lakirera i dogovori se oko posla ali pripazi koga biraš i kako se dogovarate, povedi nekoga frenda na dogovor da imaš svjedoka, ne daj Bože opet iste priče.

Ne znam koliko bi pomogla građanska tužba i da li imaš uopće volje jer i za to treba imati osnove i živaca sve izgurat do kraja a može i biti upitna naknada štete ako nema od čega vratiti. Rekao bih da bi se takvi poslovi trebali sklapati ugovorom ali kod nas je to rijetka praksa.

Posted

ma za tužbe ja nemam nikako vremena a i neda mi se na to trošit pare..

ovog puta msm sada kad ču ič lakirat auto jovo nanovo sam ču očito to radit jer teško da budem več taj auto dao nekome u ruke a da mi netko kao što sam u prvom postu napisao ide to radit nema šanse.. nije to Bog zna kolko novaca ošlo nego mi je najviše žao boje...

Posted

Pazi s njima ako sam pripremas auto za bojanje poslije ako se nesto dogodi sa bojom ili lakom nece ti opet nista priznat jer nisu oni pripremali auto...ne priznaju ni kad pripremaju a pogotovo ovako...volio bi nac postenog limara i sam za svoj auto :(

Posted

Ja dobra limara jos nisam upoznao. Na Mercedesu mi nabubrila boja na par mjesta (hrdja ispod) i odvezem velehvaljenom limaru da to sredi. Trajalo je citavih mjesec dana izbilo opet i isto izgleda. Na reklamaciju ne trebam ni pomisljat.

Posted (edited)

I ja san prosa samo takvu torturu s limarom. Ima vec od otoga. Na golfu trojki dogovorimo zamjenu pragova,nekoliko cepova na podu da rijesi,oba blatobrana i zadnji rubnjaci. Ja nabavim pragove,rubnjake i blatobrane nove a on za to prominiti naplati 4500kn + lakireru 2500kn za farbanje pragova,2 blatobrana i 2 zadnja boka. Lakiranje odradjeno savrseno a limariju mislim da bi bolje sam napravija. Auto i dalje nemoze lipo na dizalicu jer triba paziti di ces staviti da ne zgnjecis prag jer unutarnji koji je bija trul je samo zamaskira umisto napravija kako triba. Luftovi ajme. Macka moze proci izmedju blatobrana i vrata,na 80 na sat u autu puse kada se na motoru vozin i tako. I ja nazad na reklamciju a on kaze prijatelju to je stari golf 3 sto bi ti. Pa mamu ti jebem kad si uzea 4500kn za ruke nije bija staro golf? I poija vuk magare. Inace limar na jako dobrom glasu. I isa na preporuku. Ostali mi trazili za isti posao 2000kn za ruke al ajde racunam kad vec radim neka bude kako triba i eto. Srecom sad imam jako dobrog prijatelja autolimara i lakirera i radi za svaku preporuku.

Edited by marko-zd
Posted

Ja dobra limara jos nisam upoznao. Na Mercedesu mi nabubrila boja na par mjesta (hrdja ispod) i odvezem velehvaljenom limaru da to sredi. Trajalo je citavih mjesec dana izbilo opet i isto izgleda. Na reklamaciju ne trebam ni pomisljat.

Rješenje je izrezati van oštecen lim i zavariti novi po potrebi zamjeniti djelove orginalnim

I ja san prosa samo takvu torturu s limarom. Ima vec od otoga. Na golfu trojki dogovorimo zamjenu pragova,nekoliko cepova na podu da rijesi,oba blatobrana i zadnji rubnjaci. Ja nabavim pragove,rubnjake i blatobrane nove a on za to prominiti naplati 4500kn + lakireru 2500kn za farbanje pragova,2 blatobrana i 2 zadnja boka. Lakiranje odradjeno savrseno a limariju mislim da bi bolje sam napravija. Auto i dalje nemoze lipo na dizalicu jer triba paziti di ces staviti da ne zgnjecis prag jer unutarnji koji je bija trul je samo zamaskira umisto napravija kako triba. Luftovi ajme. Macka moze proci izmedju blatobrana i vrata,na 80 na sat u autu puse kada se na motoru vozin i tako. I ja nazad na reklamciju a on kaze prijatelju to je stari golf 3 sto bi ti. Pa mamu ti jebem kad si uzea 4500kn za ruke nije bija staro golf? I poija vuk magare. Inace limar na jako dobrom glasu. I isa na preporuku. Ostali mi trazili za isti posao 2000kn za ruke al ajde racunam kad vec radim neka bude kako triba i eto. Srecom sad imam jako dobrog prijatelja autolimara i lakirera i radi za svaku preporuku.

pola posla napravljeno

ili se niste razumjeli

Posted

Ma ne krovu uz onaj krak sto imaju karavani. I na gepeku uz sofersajbu. Tako da tu od rezanja nema nista

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

Posted

Kako mislis pola posla? Ja san doveza auto u radionu i reka sto triba. On pogleda i pita oces da ja ili ti djelove nabavimo. Ja nabavija jer san ima rabat i to je to. On ima lakirera kojem vozi aute i to je to. Ostavija auto i dosa po njega za 15 dana i izbroja 6500kn. I jos ga misec dana vata da mi vrati plasticne rubnjake i pragove nazad na auto jer je bija u guzvi.

Posted

Ma ne krovu uz onaj krak sto imaju karavani. I na gepeku uz sofersajbu. Tako da tu od rezanja nema nista

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

ma može se izrezati

Kako mislis pola posla? Ja san doveza auto u radionu i reka sto triba. On pogleda i pita oces da ja ili ti djelove nabavimo. Ja nabavija jer san ima rabat i to je to. On ima lakirera kojem vozi aute i to je to. Ostavija auto i dosa po njega za 15 dana i izbroja 6500kn. I jos ga misec dana vata da mi vrati plasticne rubnjake i pragove nazad na auto jer je bija u guzvi.

garancija na prohrđavanje pragova rubnjaka i svega ostalog ide samo ukoliko je orginalni dio

zamjena rubnjaka je 1000 kuna praga 1500

cjena se može reci okvirna jer kad se skine dole se vidi pravo stanje

dali treba mjenjati unutarnji dio....

majstor je napravio pola posla i posrao se

kad je skinuo pragove trebao te nazvati da vidiš stanje izunutra i da se dogovorite

pa da odabereš ukoliko oceš to sta je napravio i sta inas sad ili pravi posao

Posted (edited)

Reka je on odma da ce raditi unutarnje pragove al samo je zamaza kobiton al eto... Nista to jos nije prohrdjalo iako je proslo 5god od tada al nije napravija sto je dogovoreno. Znaci ja san doveza i reka napravi to i to i da se auto normalno digne na dizalicu na prag al eto... Sad cemo biti pametniji. Ovaj put ce prijatelj raditi sve po p.s pa cemo viditi kako ce biti.

A cep na podu tribate viditi kako je rjesija. Otpila kocku oko cepa i POP NITNAMA zakova limu priko rupe i namaza slikonom

Edited by marko-zd
Posted (edited)

E toooo Markane neces vjerovat da je i meni to moj limar rekao kad sam dosao radi reklamacije kaze pa to je stari golf isto sam pomislio sto i ti...kad si naplatio par tisuca kuna onda nije bio stari golf...sere mi se od takvih izjava

I takodjer ista stvar sa varenjem pragova...s tim da ih nije mjenjao nego pokrpao i farbanje prednje i zadnje haube(zatvaran znak i brisac sto je naravno popucao kit nakon god dana) i farbanje lijevih vrata od praga do lajsne obadvoja lijeva vrata 5000 kuna

I ja dodjem za puknut kit na zadnjoj haubi kaze to ti je od muzike u autu hahahha doslo mi da ga zgazim...

Edited by said
Posted

ahahaha,tako je i meni STRUCNJAK unistio dvojku.. veoma tesko nac dobrog limara.. s tim da sam bez pogovora platio koliko je rekao,znam da ima posla tu,isto isao na preporuku.. auto za par mjeseci probila hrdja..ja pozelenio..pa k njemu.. svasta nesto. isto kao,staro auto..pa da je nov,vjerojatno ne bi trebalo radit lim.. da,da,poznata prica.. ugl,skidam kapu svima koji posteno odrade posao za svoje novce,al da ih je tesko naci,je.

Posted

Kada se sve ovo pročita, dođeš do zaključka da bi bilo bolje sam raditi nego dati nekom tzv. "stručnom" majstoru.

Posted (edited)

Ja sam dao ovlaštenom jer znam da dobro rade ( ljudi sve marke voze kod njih ) i imas garanciju na rad.

Nisu ni oni bezgrešni ali kod njih servisiram pa mi je eventualno reklamaciju lakše riješit.

Edited by kostolomac_cro
Posted

Ma to je OK ako je vozilo novije ali sto sa trulom dujom ili tricom, da li bi htjeli uzet i koliko bi to kod njih sve kostalo.

Posted

Bome voze i takve, na jednoj što je bila kod njih ''lopatom'' je trebalo kit skidat, a pragova nije ni bilo od truleži, mulde propale...živa koma...

To je sve do održavanja, ljudi samo voze i voze...dok im auto ne postane ''kremenko stajl'' sa rupom pod nogama. :D

Posted

I ne peru preko zime a soli samo tako po cesti. :)

Treba napraviti upit i usporediti sa ostalima sto traze a kada vidis kako ljudi plate pa dobiju figu od posla, pa ponovno radis jedno te isto onda je ovo po meni bolja opcija, imas garanciju i mozes reklamirati, sto kod ovih mozes samo sanjati.

• Create New...