Peksy Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 Ovako ekipa.....iman udare na cca 60-70kmh.....Ne dolaze toliko do izrazaja dok je motor pod opterecenjrm,al nizbrdo,u leru sa stisnutim kumplugom udari su ajme....pogledao sam kineticke i nemaju luft neki ni nista....e sad dali zamajac moze radit te udare sa stisnutim kumplugom i u leru i najvise na 60-70kmh.... A udari su takvi koda je guma kriva,npr 4-5 puta imam udar i onda prestane par sec i opet pocme
Peksy Posted February 4, 2017 Author Posted February 4, 2017 Gleda sam samo vozacev kineticki,jucer sam pogledao i ovaj drugi i los je.. .tkd uzea sam oba kineticka unutatnja,spona je jedna imala lufta onda sam uzea i obe spone i fixni set kumpluga
<TDI> Posted February 4, 2017 Posted February 4, 2017 Ajd, ovo je bio rješiv kvar za razliku od onog problema sa kočnicama.
ksasa Posted February 5, 2017 Posted February 5, 2017 imao slican problem sa kocnicom na 4orci i problem je bilo kratko plasticno vakum crijevo koje je spojeno na servo od kocnica. dobilo laganu pukotinu na jednoj strani. par slojeva izolirke i tako vozio 2 godine bez problema dok nisam auto prodao.
Peksy Posted February 5, 2017 Author Posted February 5, 2017 Al nebi trebala postat tvrda ako je problem s vakumom?
ksasa Posted February 5, 2017 Posted February 5, 2017 ne, mora biti sto tvrdje. zato je i ovo vise plasticno. ako stavis neko mekano vakum ce ti ga skupiti. nisam ni ja znao pa kupio komad nekog mekseg i nije radilo kako treba. originalno omotao izolirkom, vratio nazad i sve ok.
Peksy Posted February 9, 2017 Author Posted February 9, 2017 Prominjena oba kineticka,udari i dalje tu.......rijesenja tresnja kod ubrzavanja.. Rijesena*
Peksy Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 Sve zivo pregledano,jedina stvar ostao zamajac...zamjena iduci tjedan
<TDI> Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 Provjeri usput i nosače motora da nije do njih, pa ako mijenjaš zamašnjak promijeni i nosač ako je sumnjiv.
Peksy Posted February 10, 2017 Author Posted February 10, 2017 Sva 3 nova....Pregledao diff u getribi(odlican) prominija ulje,i onda kad smo vidili koliko zamajac klapa sokirali se hahaha
<TDI> Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 Aha, a ništa, onda van s njim. Koliko km imaš na tahu?
<TDI> Posted February 10, 2017 Posted February 10, 2017 Javi se kada staviš novi zamašnjak, da se pohvališ kako sada mirno radi.
Recommended Posts