Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Znaš kako se kaže, tri put mjeri, jednom reži. :)Lijepo izgleda i dodatak je čista petica. HP je baš napravio velik posao oko ovog i obradovao mnoge vlasnike gore navedenih satova koji podržavaju ovaj kod, sad još one sitnice koje je najavio ali polako i ovo je prva liga.

• Like 1
Posted

Dodatak je prva liga nema što. Pratimo dalja dešavanja, pa čim bude ide proba.

Ostaje mi samo da iskopam staklo od km sata da je u ekstra stanju, ovo kod mene je dosta loše.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Posted

Nema što, ovo radi ko urica. :)

Da, prednja platika kod većine je jedna velika katastrofa, možeš samo stati u dugački red i plakat. Zato ja cendram za svojim jer je ekstra sačuvan, ali je nažalost Bosch, pa nema druge nego da se s njim pozdravim i adio, a neku doradu na VDO ne bih radio, pa ću za sad stavit ono što imam.

Posted

Moj fabrički je isto bio u extra stanju kad sam ga kupio i bio je 1J5 sa sivim prstenovima. Kad sam tek auto kupio, pokušao da odvojim staklo od plastike i polomim ga. Valjda izleti neka tabla u dobrom stanju.

Posted (edited)

I meni je plastika bila losa i ja sam je jos upropastio kada sam rastavljao sat zbog needle sweepa. Uspio sam plastiku ispolirati i dosta dobro je ispalo. Tesko je naci plastiku da nije izgrebana a pogotovo za auto od 20 i kusur godina tako da mislim da je poliranje jedino rijesenje :)

Sad ne znam jel moguc taj full sweep na mk6 meni samo se dize brzinomjer i obrtomjer kao sto je tebi bilo na starom satu @mur3633 ?

Edited by VW_GTD23
Posted
On 17. 01. 2025. at 10:25, mur3633 said:

Moj fabrički je isto bio u extra stanju kad sam ga kupio i bio je 1J5 sa sivim prstenovima. Kad sam tek auto kupio, pokušao da odvojim staklo od plastike i polomim ga. Valjda izleti neka tabla u dobrom stanju.

Što si ga onda uopće dirao ako je bilo u dobrom stanju, jel' to ona, "Znatiželja je ubila mačku" ili?

Posted

Bilo prašine iznutra tačno u dijelu gdje dođu ona dva dugmeta za podešavanje sata i reseta km, htio da očistim i ćao.

Posted

To prednje zaštitno staklo na satu je jako osjetljivo i puca ko repa na neki jači pritisak. Ja sam ih u međuvremenu onako ovlaš očistio 6. komada, 4 su moja, a ona dva sam vratio jer je jedan bio bez FIS-a (3B0 920 809C) VDO V03, i sa greškom na malom LCD-u. Iako si sad baš razmišljam taj je imao hrpu LE dioda, da sam ga ostavio mogao sam ga za dijelove koristit i skidat po potrebi, što nije isključeno da ga iz tog razloga ponovno uzmem, pogotovo sad kad imam SMD lemilicu. Onaj drugi je bio IMMO2 sa pokvarenim polu FIS-om ali sve sam očistio bez nekih problema i na njima sam se učio. U temi ću opisati postupak da sad ovdje ne pišem, uglavnom nema sile i sve se radi vrlo pažljivo, urarski nježno.

VW PASSAT Variant (05/2003) 3BG
TAHO: (3B0 920 809C) VDO V03 - no FIS
Code 09.00 = ROM ID 00 B1

VWK503MH
Km: 294.089
SKC: 01859

7ui5a54e.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Mislim da može za VDO, za Bosch bi trebalo isprobat. Treba samo nekoliko bitova izmijenit u EEPROM fileu da se dobije prikaz u donjem dijelu ekrana i onda je vidljivo u kojoj se poziciji ručica nalazi.

• Like 1
Posted

Svaki full fis, pa čak i polu fis se mogu prebacit iz ručnog u automatik mjenjač. Mislim da se mora samo promijenit coding u can gatewayu i postavit da je automatik. Nema veze ako je bosch ili vdo.

Na ručnom mjenjaču naravno ne može prikazivat brzine jer nema nikakvog senzora na mjenjaču iz kojeg bi se tako nešto izvuklo. To možeš samo s 3dcolormfd-om, njemu u konfiguraciji moraš postavit omjere za svaku brzinu pa on iz okretaja i trenutne brzine izračuna u kojoj si brzini.

• Like 1
  • 5 months later...
Posted (edited)

Nešto što sam snimio još prošle godine, kad je i prvi test napravljen sa stolnom instalacijom ali nikad vremena da stavim ovaj duži na YT gdje se vidi cijeli video, pa evo, onda da i njega stavim uz baš prigodni DaFank C64 Remix.

VW PASSAT Variant 3BG (05/2003)
TAHO: (3B0 920 829A) - VDO V03 (polu FIS)
Code 09.00 = ROM ID 00 AE
VWK503MH
Km: 381.373
SKC: 05754

Aktivirane opcije:
- Promjena jezika: Engleski
- Servisni interval (SRI)
- Distance to empty (MTE)
- Needle Sweep
- VWK503MH Led FulSweep Patch by Hayperek Piotrowski
- Cruise Control (LED only in active state)

• VW PASSAT 3BG CLUSTER (3B0 920 829A) - TEST Needle/LED Full Sweep/MFA FIS (Long) 2

Edited by <TDI>
  • Like 1
  • Create New...