Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Gdje si ti naao poticaj od 50000kn u Njemačkoj. Ajde podijeli da i ja uzmem novi auto kada sam već u Njemačkoj.

Gledaj kod nas bi bio baka i vozio Tourega, ako se pojavis u golfu ili nedaj bože polu onda ti se birtija smije i jo ti možda i plate piće... U Hrvatskoj je normalno da ili zaguzis u dugovima ili u kreditima da vozis super auto iznad svojih mogućnosti, a nekada čak i potreba. Ovo nitko ne može osporiti. Ako dio auta se pokvari koji je jako skup većina će ga maknuti to je i dalje skupo ali jeftinije i super. javna je tajna da je dizel za autoput i dugačke relacije a da je za ostalo, pa i za to benzinac. I da Hrvati su takav narod to je benzinac to troi 32l na 5m samo ako ga pogleda a dizela sipa sam gorivo u rezervoar.

Meni kada sam prole godine uzeo Aurisa hibrida hrpa naih ljudi pitala zato nisam za te novce uzeo Audija ili BMW starog godinu ili 2. Imao bi auto...

A sa druge strane njemačka je očistila svoj zrak. Ba sam u četvrtak bio u Frankfurtu i mogu reći puno čiće nego prole godine u slično doba. Prole godine sam proveo 3 mjeseca u skoro centru Frankfurta. Ako netko zna jako blizu Palmengarten. Sada sam bio opet u tom krugu i ugodnije je, ali smog se i dalje vidi. Eko autobilima se želi maknuti zagađenje iz bogatih država i prebaciti u jeftinije gdje to vie nije moj problem. Barem u slijedećih par godina.

Posted

Ma svejedno.. hrvatska je cista zemlja. Morali bi imati 20 milijuna auta da se nesto onecisti a ima mislim kolko milijun i pol? A njemacka ima 55 milijuna auta.. to je 40 puta vise od hr.

Guraju nam njemacke norme a standard 4x losiji.. kud to vodi? Opet na tramvaj i bus?

Ili aveo 800 ccm benzinac?

Posted

Upravo to, tramvaj ili bus. Ja ne kužim taj misao idem autom a imam odličan i možda jeftiniji javni prijevoz. Recimo u Frankfurtu se rade vozim javnim prijevozom. Mannheim isto tako. U Londonu nebi sjeo za volan nikada. Ne to je kriva strana. Zadnji put kada sam bio autom u Frankfurtu, tjedna u srijedu sat i pol do Frankfurta i onda 30min traži parking. Užas. U Mannheimu ista stvar. Javni prijevoz je tako koncipiran da je brži i jeftiniji. U Londonu u garaži sat parkiranja 11+ funti. Karta za bus 1.5 funte i Max 3 dnevno naplate a vozis se koliko hoće. Javni prijevoz na zapadu je način kako treba ići. Auto je kada ne može javni prijevozom.

Mislim da bi puno naih ljudi trebalo isprobati u tramvaj i bus gdje funkcionira i pokuati do dovesti u Hrvatsku.

Posted

Razina kvalitete javnog prijevoza izmedju zg i nekog zapadnog grada je nemjerljiva. Osim novih tramvaja i buseva, sve je isto ko prije 50 godina.. iste trase, cak puno sporije jer se preplecu pruge i prometnice sa autima, biciklistima i pjesacima. Sve u isti đumbus. Ako u spici ides sa istoka na zapad ili sjever - jug, sat i pol ti ne gine. U najboljem slucaju. Tramvaji dugo stoje u guzvi. Sve stoji.. kompletan promet.

podzemna da. To je javni prijevoz.. u stuttgartu prosli cijeli grad, sve trase za 3 sata.. da obidjes sve tramvajske trase u zg trebalo bi ti 3 dana..

Javni prijevoz u zg je teska bijeda..

Posted (edited)

jel mjenjao neko taj dpf? nakon kolko tisuca km on rikne? jel ima kakva alternativa da ga se ne makne, a da se ne daje kako tu pisete po 12 tisuca kn?

Edited by D1N0
Posted

Na polu 6r 1.6 tdi 90 ks s kojim radim u autoskoli je orginal jos dpf. Cisti ga svakih cca 500km a cijev auspuha bez trunke crnoga. Sad ima 289000 km

Posted

Na polu 6r 1.6 tdi 90 ks s kojim radim u autoskoli je orginal jos dpf. Cisti ga svakih cca 500km a cijev auspuha bez trunke crnoga. Sad ima 289000 km

Naravno da šljaka još kada auto ne gasiš cijeli dan poblem je kratka relacija i pali gasi stalno a motor hladan...

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

• 2 weeks later...
Posted (edited)

sve tocno sto pise, neki dan bio kamionom na redovnom i kartica sve pise od pocetka do kraja, s tim da redovni na kamionu je od nekih 1.5 sat traje. triputa je isao karticu provjeravati prije nego zakljuci

i jos mi je kolega rekao da od 1.12 2019 spajaju se na obd.

Edited by jooka
Posted

Dobro sta to znaci, jel spajaju obd i gledaju greske ili rade eko-test? Sta onda sa vadenjem DPF-a?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Dobro sta to znaci, jel spajaju obd i gledaju greske ili rade eko-test? Sta onda sa vadenjem DPF-a?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko sam skuzio gledaju greke ali mislim da neće gledati dpf egr i to ti ja znam drugo. Zasada
Posted

0fcf395faa3f52250e0e44e4eb58e322.jpg

Danas mi je odradio regeneraciju pa sam se malo duze vozio i to je odradio po gradu, kroz gradsku guzvu.

Jesu ovi podatci ok?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• Create New...