Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted (edited)

Otisla mi je vanjska manzetna na poluosovini ona do tocka ,jedan savjet mi treba koja je najkvalitetnija manzetna i na koliko se steze onaj saraf na glavcini tocka. 

1K0498203A-9067-1-800.jpg

Edited by GTI-VR6-R32
Posted

Najkvalitetnija je originalna, aftermarket sigurno ima ali ih ne bi uzimao. Manžete je najbolje u paru zamijeniti, meni je otišla jedna unutarnja pa sam obje uzeo u ovlaštenom, dok su vanjske još originalne. Zatezanje ne znam pošto je servis odradio demontažu poluosovina i montažu.

Kataloški: 1J0498201E  (manžeta)

Posted
6 hours ago, mur3633 said:

GKN-Lobro su najkvalitetnije manžetne na tržištu i ujedno se koriste i u originalu.

On 27. 10. 2015. at 20:34, boy005 said:

Nakon uspjesne kupovine po preporuci, GKN Lobro manzete - slijedi razocarenje - nisu izdrzale ni 5tkm, odnosno 7mjeseci i obje su se rascvjetale.

th_1_1.png

Tražim VW meštra u Zagrebu pa da to rijesim.

:zivio

Posted

I moje OEM unutarnje manžete su već 5+ godina od izmjene i drže se, a prednje vanjske nikad mijenjane, kad će, ne zna se.

Posted

Prije tehničkog uvijek odradim pregled kompletnog auta ispod koliko mogu, očistim, podmažem vijke od turbine i auspuha sa bakrenom masti da ako ikad nešto bude da nemam problema sa puknućem vijka kod skidanja, najgori scenarij, a kanal za takve stvari majka. Ujedno obrišem sve dolje kad imam izmjenu ulja pa i sve manžete namažem glicerinom, ubacio to u vlastiti program održavanja da ih ne zapustim i uglavnom su čiste. Mali ulog u smjeru vlastitog održavanja i za sada učinka koliko vidim ima.

Posted

To uopće nije upitno, svemu dođe kraj pa i dijelovima koji se svakodnevno troše. No ako se imalo pripazi i uvede koliko toliko održavanje moguće je da potraju duže. Meni ovo nije teško, nekom je to bez veze, a ja to uz gušt u kanalu odradim uz sve ostalo što sam nabrojio.

Posted

jeste skuplja dosta od zamjenske,ali miran sam iducih 10 godina

2 hours ago, <TDI> said:

I moje OEM unutarnje manžete su već 5+ godina od izmjene i drže se, a prednje vanjske nikad mijenjane, kad će, ne zna se.

Moje prednje vanjske suu evo izdrzale ravno 19 godina nikad nisu mjenjanje svo do sada,pa vjerujem da ce i tvoje toliko trajati

• Create New...