Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Pozdrav Svima,

radi se o Passatu B8, 2.0 TDI 190ks, DFCA, čini mi se da je EGR otišao u vječna lovišta, što preporučate?

1. Zamjena Original
2. Zamjena sa zamjenskim (VDO, NRF,...)
3. Blokiranje EGR-a?

Ako se odlučima na blokiranje EGR-a, što sa hladnjakom? Da li ga ostaviti da i dalje antifriz ide kroz njega, ili ga premostiti?

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Posted
1 hour ago, Ivan1902 said:

Pozdrav Svima,

radi se o Passatu B8, 2.0 TDI 190ks, DFCA, čini mi se da je EGR otišao u vječna lovišta, što preporučate?

1. Zamjena Original
2. Zamjena sa zamjenskim (VDO, NRF,...)
3. Blokiranje EGR-a?

Ako se odlučima na blokiranje EGR-a, što sa hladnjakom? Da li ga ostaviti da i dalje antifriz ide kroz njega, ili ga premostiti?

Onako cisto informativno, koji su ti simptomi i na koliko si km?

Posted (edited)

Antifriz moras ostavit jer u protivnom ce se hladnjak pregrijavat......    Tu je egr cak i dobro rjesen.... isp plinovi prolaze kroz dpf pa tek onda u egr.

Koji je odgovor na pitanje kako i dali će bit učinkovita regeneracija....

Edited by AUTOFREAK
Posted

Dakle, problem se manifestirao na način da se pojavila check engine lampica, i lampica zavojnice, auto nije vukao... kada su pročitane greške, ispalo je da je riječ o EGR-u. Dogovorio sam gašenje EGR-a, i on je sada ugašen u ECU... Nakon gašenja, auto se najnormalnije ponaša, čak sam imao i regeneraciju koja je najnormalnije završila...

Znam da DFCA ima čisti EGR, nije kao kod prijašnjih motora, jer ovdje EGR ide poslije DPF-a, i u usis ulaze ispusni plinovi bez čađe...
@AUTOFREAK

Što misliš o zamjenskom EGR-u? Jel znaš možda tko proizvodi original?

Posted

Po onom sto sam ja cuo, na ea288 oni cak i nisu toliki problem. ea189 serija je poznata da su rikavali cesto. Po nekoj teoriji velikih brojeva.

Posted

Rikavali su jer bi se u jednom trenutku napunili čađom, ovdje je odlična stvar, što je EGR poslije DPF-a, i zapravo, kroz njega prolaze plinovi bez čađe... I zapravo, EA288 ima dva EGR-a...

Posted

Zanimljiva tema. Isto me zanima što je u ovoj situaciji pametno napraviti. Moj za sad ok B8 CRLB 2.0 tdi 110kw. Brijem si da je sve isto kao i na ovom DFCA osim naravno slabije mašine?

• 2 years later...
Posted

Poz

Nedavno sam uzeo Audi a4 b8 2.0tdi 105kw 

primjetio sam da je neko blindirao cijevi od antifriza sto ulaze u hladnjak egr?

Sta može da bude tu problem ?

zasto je to tako uradjeno?

IMG-1564.jpgIMG-1563.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Maknuli su njegovo hlađenje..... e sad... il zbog toga sto je tu gubio antifriz il iz neznanja blindali vodu a ne ispuh - protok. Tu treba ubacit pločicu odmah nakon turba tj ulaz u taj hladnjak.... Ovako moze bit svega kad probiju saće u njemu

• 2 weeks later...
Posted

Ubacio sam pločicu nakon turba,tj na povrat,ali sam stavio i pločicu na egr pa sad mi baca grešku od egr ventila P0401 00

Auto ujutru kad upalim fino radi,tek nakon vožnje od nekih 2-3 kilometra,i ponovno paljenje radi kao da mu je auspuh probusen ili jedna dizna ne valja i tako radi nekih 20 sekundi i onda se ustabili rad motora

• Create New...