Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/14/21 in all areas

  1. 1 point
    Uglavnom nebitno je za one koji nešto znaju. Što se tiče testa baš sam se referirao na tog rusa da je to jedini test sa kojim se nešto pokazuje. Što se tiče globalizacije to je meni potpuno jasno jer stalnio kupujem razne dijelove drugačijih proizvođača i sve to znam. Tako sam jednom prilikom tražio "najbolji" najskuplji termostat za svoj auto to je bio (Wahler) i kupio ga kod tebe. Unutra sam dobio Vernet koji je imao samo zbrušen natpis carlostat by vernet a isti takav u Vernetovoj kutiji košta točno duplo manje od Wahlera. To što sam ga kupio kod tebe ne znači da si me zajebo jer ni ti nisi znao. Ali ja znam. Jer sam iste slučajeve imao kod drugih trgovaca. Da li su zato trgovci krivi? Ako mene pitaš ne jer se isto bavim trgovinom pa znam o čemu pričaš a drugo za dijelove naveo sam ti već da mi je to sve poznato. Ali ako pitaš sve ostale kriv si. Uvijek je netko drugi kriv. Pogotovo danas kad je većina dobila interenet i misle kad na netu nešto pročitaju i vide da su najpametniji. Daleko od toga da ima puno dobrih stvari. Ali u praksi je to sasvim nešto drugo. Pa tako i to ... kad kupiš savu i debicu pa misliš da si sa savom nešto bolje prošao a u principu isti drek drugo pakovanje. Drugo to što pričaš za Mann filtere nisam baš siguran ali sam siguran da Bosch ne radi sve svoje filtere jer većinu radi Mann odnosno bivši Unico filter iz BIH koje je kupio Mann. Bosch radi nešto, većinom spin on filtera koji se radie u africi. U americi je prije za njih radio champion a danas pitaj boga tko. Što se tiče Hengsta to je valjda jedini brand koji po meni ne vrijedi te novce. Premium cijena a filter kvalitetom midrange kategorije. UFI puno bolji izbor.
  2. 1 point
    Da, znam za to! Isto tako ta se oznaka mijenjala u 03N115562B i kroz kutije su se izmjenjivali HENGST filteri i MAHLE filteri. Barem koliko sam ja vidio kroz svoje kutije. No, to je samo dokaz da svi oni nemaju više sve one izlazne kontrole i da jednostavno i oni griješe. Ali kad gledam i kroz sve ostale originalne kutije, sve te kutije su vrlo slabe ili pak pakiranja su nedovoljno zaštićena pa se proizvodi unutar pakiranja, koje kroz sve silne transporte i dalje izgleda kao da je tek izašlo iz tvornice, zbog nezaštićenih oštrih predmeta, dolazi do oštećenja proizvoda (zbog kretanja unutar prevelike kutije) pa to onda nekada zna frustrirati, ali činjenica je da se na svemu štedi, jer sve košta. Samo primjer robe koju šaljem kurirskom službom. Neki trošak paketa do 3kg je 38,00 ili 40,00 Kn. I ja uredno naplatim tih 40,00 Kn koliko meni naplati GLS, ali tu još imamo kutiju, selotejp, nekada i špaga te papir, celofan, oni "kikirikiji" od stiropora i što je još ostalo, aha, da, radnik koji to sve radi. Kada se sve to zbroji i kada znaš da to nekoga košta i da to sve treba netko platiti, činjenica je da onda i ti veliki na velikom broju nečega, a koji se mjeri u milijunima komada, samo 1,00 € razlike čini veliku uštedu, pogotovo u ovim neizvjesnim vremenima, a i istini za volju, sve je manje kvalitetnih i savjesnih radnika koji vode brigu o tome da sve bude kako treba.
  3. 1 point
    Za sada ovaj ATE Super DOT 5.1 se nisam susreo i upravo sam poslao upit za cijenu pakiranja od 1L. Što se tiče ATE SL i ATE SL.6 je stvar u tome da se SL mijenja svake godine, a SL.6 svake dvije godine i SL.6 je točnije Class6 kočiona tekućina za vozila sa ABS, ASR, EBD itd, dok SL nije, nego je za starije tipove vozila. To za izmjenu i piše na svakoj od kanitica sa crvenim slovima. Obično taj 5.1 nisam do sada prodavao baš iz razloga jer nigdje nije naveden u specifikacijama proizvođača vozila te ne znam kakve su mu karakteristike u praksi (što se tiče ovoga ATE-a), dok npr od nekih drugih proizvođača se mi rekli da je agresivnije i uglavnom se koristi za trke gdje se onda i komponente mijenjaju češće nego li je to u redovnom korištenju vozila. Sve u svemu, tehnologija napreduje, ali sad je pitanje koliko je sve to kompatibilno u praksi.
  4. 1 point
    Imam 3 OEM uljna filtera koje sam uzeo prošle godine, napravio zalihu ko hrčak, znači ostajem i dalje na OEM/MANN.
  5. 1 point
    Uzasno mi ide na zivce sto u naslovu teme stoji ulje umjesto tekucina. Moze to netko prepraviti kako bi moj zivcani mozgic bio miran?