Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/29/21 in all areas

  1. 1 point
    Da li neko ima pri ruci dpf ili izvadjenu turbinu ili zna koje su dimenzije "turbo flange v band " Motor 2.0 tdi CR i 1.6 TDI Zelim da napravim downpipe ali ne znam koja je dimenzija dijela sto spaja turbo i downpipe ( znate onaj prsten) ( Nemam trenutno izvadjen turbo ili dpf da mogu izmjeriti)
  2. 1 point
    Pozdrav, mjenjao bih ulje u mjenjacu pa ako netko zna koje ulje ide u rucni mjenjac na Golf 7, 1.4 TSI i koja kolicina ? Hvala !
  3. 1 point
    Jel mu ECU bacio gresku kada je izgorio? Ja koga god znam ostavlja taj senzor a DTC OFF se samo radi ako ima jos nekih dodatnih problema u instalaciji ili elektronici. A i dosta njih ugasi i lambda sondu kada radi DPF OFF. I nije to toliki problem izvaditi ali hocu ako mi neko bude zavirivao odozdo da sve izgleda kao da nista nije cackano. Mada i motor skroz promjeni zvuk kada se izvadi DPF to veooma lako primjeti onaj ko radi sa time Vljda necu biti tolike srece... DPF mi je ispravan i radi bez ikakvih problema jos otkad je auto kupljeno. Auto necu prodavati pa tako mislim da cu morati uraditi DPF OFF kad tad sigurno!
  4. 1 point
    Radi se o identičnim uljima... Ja ih kombiniram kako mi koje dođe pod ruku!
  5. 1 point
    Ručni mjenjač? Originalno ulje je VAG G052527A2, litra je oko 700kn, zamjena je Fuchs TITAN SINTOFLUID FE75W, litra je cca oko 70kn. Moraš kupiti 3l, u mjenjač ide od 2.1-2.3l... Trebaju ti i dva čepa N10037105, možeš vratiti i originalne ako su ok... Prvo se odvrće gornji vijak, pa onda donji iz kojeg curi ulje... To ti je ravno pola sata posla!
  6. 1 point
    Jesi li to uradio DPF OFF ? @polic na kvadrat Mada vecina njih kada radi DPF OFF uopste ne radi nikakav downpipe, samo izbije saci iz DPF-a i navari ga ponovo Makar tada ce na tehnickom vidjeti da ima DPF-a hahah
  7. 1 point
    Imam Promjer cijevi unutar ovog šešira je 55mm Promjer ovog šešira je 7,57mm Ova unutarnja cijev od 55mm izlazi iz ovog šešira 6,4mm Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk
  8. 1 point
    Pa svakako da je PAO baza kvalitetnija. Ali danas imaš na izbor puno više ulja sa "sintetičkom" i potpuno sintetičkom bazom. xxW30 ulja su LL ulja zato moraju imat PAO bazu zbog marketinškog intervala od 30K kojeg trebaju izdržat. Ako mijenjaš na recimo 10K onda ti to ne igra toliko veliku ulogu. Jer takav interval će izdržat svaka "sintetika". Gradacija xxW30 je kako je kolega već spomenuo propisana uz tu specifikaciju zbog CO2. Odnosno economy ulja su rijeđa stvaraju manji otopor u motoru što rezultira nešto manjom potoršnjom goriva (1-2%) što utječe na konačni CO2. Možda se to ne čini puno ali proizvođaču je to jako bitno jer svaki gr/km puno znači, što je manji CO2 to je mu je auto konkuretniji na tržištu jer je manja penalizacija/trošarina. Zato danas svaki auto ima SS u serijskoj opremi. Sve se to uzima u obzir kod izračuna CO2. Cijela auto industrija je okrenuta ekologiji i euro normama te se sve podređuje tome. Osnova motora je ostala ista kao i funkcija ulja u motoru.