Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/19/22 in all areas

  1. 2 points
    Našao sam ga sada, otišao u neželjenu poštu pa sam to sada ispravio. Uglavnom, to je to što se tiče ponude pa onda neću tamo odgovarati. Čujemo se za dalje. LP
  2. 1 point
    Ekipa na koliko se Nm stezu seleni na golf 6? Ona tri sarafa? Hvala
  3. 1 point
    Andelko poslao sam ti upit mailom sa brojem sasije mog autu. Posto si ovdje napisao vec cijene odma u startu vidim da si mi i po 200kn povoljniji od svih ducana tu kod mene u bj. Ono sto moram je danas 100 posto utvrdit da mi lezaj cvili kod skretanja u lijevo ( cujem cviljenje iz desnog kotaca) ono sto mi se cini da je bio udaren na toj strani posto vidim da je amortizer selen i neke sitnice mjenjane. Ostalo je original 2010 godina kao i auto. Pa se svakako javim da narucim lezaj kad utvrdim sta cvili.
  4. 1 point
    Kao netko tko je 30 godina u ležajevima, i kao netko tko prati tko je kakav i što je što, reći ću ovako. Taj ležaj koji ima prirubnicu s 3 rupe (kao što se vidi na slici, onaj trokutasti dio) krenuo je od Golfa 5 i nastavio na Golfu 6 i uvijek su ga radili japanski proizvođači za original pakiranje i u tvorničkoj ugradnji. Najprije na počecima je bio NSK koji se vrlo teško mogao kupiti izvan VAG pakiranja kao posebno u NSK kutiji, ali se mogao kupiti kroz FAG, SKF i SNR te još neke druge firme koji su pakirači, ne proizvođači kao ova 3 navedena. Kasnije se NSK povukao ili je izgubio natječaj te je ušao japanski NTN, a koji je od prije nekoliko godina kupio francuski SNR te se danas ta kompanija zove NTN-SNR i naravno da se u pakiranju SNR-a kupuje taj NTN koji se nalazi i u original VAG pakiranju i to po povoljnoj cijeni. SKF i FAG (kao perjanice proizvođača ležajeva) su pakirali NTN (prije i NSK) u svoje kutije, ali od prije koju godinu SKF ima svoj SKF ležaj u svojoj kutiji, ali FAG slabije prodajem pa nisam vidio što je unutra, ali svakako je ili NTN ili FAG, nema treće opcije kod njih. E sad, što se tiče KRAFT-a i FEBI-ja. KRAFT je tipa Maxgear ili KAMOKA ili FEBI/SWAG (to dvoje je jedna te ista firma, jedni te isti proivodi, samo je ambalaža druge boje i nomenklatura proizvoda). FEBI/SWAG je onako, li-la, ovisi što pakiraju, jer nekada imaju original proizvod, a češće neku svoju kinesku proizvodnju (nebitno što piše Made in Germany, to nije proizvedeno u Njemačkoj). Dakle, to ne bih uzimao kao nešto kvalitetno i osobno to ne bih preporučio. Na kraju svega, kod mene cijene za ova 3 renomirana proizvođača su sljedeće: (cijene su sa PDV-om i na njih ne ide dodatni popust, jer su cijene već snižene. Ne radim kao ostali sa visokim popustim samo radi velikih očiju) NTN-SNR - R154.61 = 500,00 Kn (ima za odmah) SKF VKBA6556 = 535,00 Kn (rok: 1-2 radna dana) FAG 713610990 = 590,00 Kn (rok: 1-2 radna dana) (iz ovoga se vidi zašto je FAG najmanje prodavan) GSP 9336004 = 360,00 Kn/1kom (ima za odmah) No međutim, ako bi se gledala neka kao jeftinija opcija, onda je to GSP, a koji je 100% čisti Kinez, ali i koji radi za EU proizvođače, čak i renomirane rekao bih, jer osim što proizvode ležajeve kotača, proizvode i poluosovine, homokinetičke zglobove te isto tako i elemente ovjesa te su se do sada pokazali vrlo konkretni i korektni, kako u kvaliteti izrade, tako i pakiranja. I za kraj da se nadovežem na ovo što se kupuje sa Ebaya. Ako je ta cijena od 460,00 Kn prihvatljiva, jasno mi je i zašto, jer se kod velikih firmi (CIAK, Tokić itd) ta glavčina od FEBI-ja/WSAG-a) prodaje po cijeni od preko 700,00 Kn (na koji se dobije nekakav popust), ali i kod nas se može proći povoljnije, samo treba znati gdje tražiti i pitati ;-) Ako ima još bilo kakvih dodatnih pitanja, stojim na raspolaganju. (najbolje direktno na email od firme ili na telefon, jer rijetko sam ovdje, iako vidim da bih trebao biti češće).