alextdi

Član
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About alextdi

  • Rank
    SDI
  • Birthday 01/22/1980

Profilne informacije

  • Ime
    Aleksandar
  • Vozilo
    VW Golf VI 1.6 TDI
  • Web
    http://
  • Interests
    Auti, glazba, razmjena iskustava
  1. To ti je 100% ovaj tzv. zamašnjak bimasa (ili kako neki zovu aktivni zamajac). Probaj ići u vw servis da ti reprogramiraju auto. Meni je na 6 tdi isto tako vibriralo pogotovo kada bi krenu na uzbrdici, s obzirom da je pod garancijom sam išao u vw servis i tamo su mi ga reprogramirali (tako su mi rekli) i stvarno više nemam taj problem.
  2. Žao mi je da je VW izbacio takav motor pun grešaka i žao mi je da vi imate problema jer znam točno šta to znači budući da sam visio po servisima sa prijašnjim autima. Nje VW loš nego je ovaj motor loš. Čitao sam i na talijanskom forumu "Golfisti" i svi koji imaju taj motor imaju identične probleme. Kod njih je garancija dvije godine ili 100000km a ne kao kod nas četiri godine, tako da su svi od reda do sada nakon šta im je istekla garancija vratili aute u ovlašteni. Možda u VW budu u međuvremenu našli neko rješenje. Treba vjerovati
  3. Ista stvar i meni se je desila 2 puta. Prvi put sam taman bio blizu mog servisa pa su oni skinuli (50kn), a drugi put je kamenčić pao sam. Rekli su mi da auti nisu predviđeni za vožnju po makadamu. Mislim da je to neka mana tj. sigurno je neki oveći prostor između pa kamenčić lako uđe, šta mi se nikad prije nije desilo na niti jednom autu.
  4. alextdi

    Golf VI 2.0 TDI

    Meni isto teško raste i jednom kada dostigne 90 stoji ali čim se počneš spuštati nekom strmijom nizbrdicom i ako je vani oko nule padne i čim se vratiš na ravnicu opet dođe normalno na 90. Kod tebe nije tako?
  5. alextdi

    Golf VI tdi mjenjac

    Šta to znači da u oba slučaja moramo otvarati mjenjače ili ju uputno ovako voziti dalje
  6. alextdi

    Golf VI tdi mjenjac

    Kod mene je obrnuto, znači kad upres kvačilo je ok a kada otpustiš kvačilo čuje se tupkanje
  7. alextdi

    Golf VI tdi mjenjac

    Šta to znači da je zamašnjak u k.... i da ga treba mjenjati?
  8. alextdi

    Golf VI tdi mjenjac

    Šta je najbolje bio sam u servisu i rekli su mi da je to normalno da ne treba ništa raditi po tom pitanju i da se ti zvukovi čuju i kod drugih samo da neki ljudi primjete a neki ne. Kakav odgovor! Sumnjam da je to normalno
  9. alextdi

    Golf VI tdi mjenjac

    Usput sam primjetio da kada se po laganoj uzbrdici rasteže druga brzina čuje se zvuk klek klek klek klek...(slično kleketanju ventila na starim autima) mislim da i to dolazi iz mjenjača Dali ima netko neko objašnjenje na oba "problema" Hvala
  10. alextdi

    Golf VI 2.0 TDI

    Termostat zamjenjen, problematika ostala ista, Kako je kod tebe Robe? Neki dan sreo tipa sa VI GTD i je rekao da i njemu to isto tako radi i kao da to mora tako biti. Dali neki zna pravi odgovor tj. dali je to normalno ili sta? Jer ovi u servisu su u stanju mjenjati termostate unedogled
  11. alextdi

    Golf VI 2.0 TDI

    Čitao sam i na talijanskom forumu vezano za ovu problematiku. Dio tamošnje ekipe smatra da je termostat sasvim u redu i da ga ne treba mjenjati a dio smatra da ne valja. Nisam pametan glupo mi je da nam kopaju po autima a da se na kraju pokaže da to i nije bio problem. Možda je kod ovih novih comonrail motra to normalna stvar samo što ekipa u ovlaštenim servisima to nezna tj. nisu imali puno iskustva s time.
  12. Bok! Primjetio sam da kada upalim auto i ostavim ga u leru u predjelu prednjeg lijevog kotača čuje se neki zvuk (iz mjenjača) koji nestane pritiskom papučice kvačila i opte se pojavi kada pustiš kvačilo znači čuje se samo dok je u leru a čim stisneš kvačilo nestane. To se najviše čuje kada je motor leden tj. kada upališ auto ujutro. Kužim da možda ulje u mjenjaču nije zagrijano pa da se čuje i tako, ali vozim i caddy tdi koji nikad nema takav zvuk. Dali je to normalno ili postoji neki problem koji će se u budućnosti morati rješiti?
  13. alextdi

    Golf VI 2.0 TDI

    Ja imam golf VI tdi 105 ks i isto mi pada temperatura u voznji, npr. bude na 90 i padne na 70. Ali to mi se desava samo kada idem nizbrdo i kada je vani 0 ili ispod nule. Cim je malo toplije vani npr +5 mozes ici nizbrdo ili uzbrdo kamo god ces a temp. je uvijek na 90. Neznam dali je i vama tako. U servisu su mi rekli da moram mjenjati termostat (garancija) ali da je on kriv temp. bi stalno padala a ne samo kad se ide nizbrdo i kad je hladno vani. Kakava su vasa iskustva? Otkad su ti promjenili termostat temp. ti opet pada?