Kefren

Član
  • Content Count

    73
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kefren

  • Rank
    SDI
  • Birthday 04/25/1973

Profilne informacije

  • Ime
    Davor
  • Vozilo
    VW POLO 1.6
  • Web
    http://
  • Interests
    VW
  1. Kefren

    POLO 6N1 Vuča prikolice

    Ništa ekstremno. Mislim vući prikolicu 120kg i teret na njoj od oko 400-500kg max. Čuj, moj je stari svojevremeno sa Golfom II d 54ks 100 nm vukao priklokicu bez problema - cijelu kuću smo tako napravili. E sad me zanima ista stvar za Pola (6n1) 1.6 75ks 126nm. Na papiru su podaci bolji nego za duju. Ali... Ja ne mislim ništa ekstremno vući ali ponekad će trebati povući nekih 500tinjak kg na relaciji 50 km. Ima nešto uzbrdica i nizbrdica ali to je sve u dužinama od nekih 500tinjak metara. Ma i ja mislim tako vući nekih 500 kg na relaciji Rijeka - Krk.
  2. Pozz, Da li netko ima iskustva sa Polom 1.6 75ks iz 1997. godine i vučom auto prikolice? Hvala
  3. Pozdrav svima! Zanima me kakva su iskustva navedenog motora obzirom na probleme oko lanca razvoda ventila. Danas mi je jedan prodavač u VW rekao da je bilo dosta problema sa ovim motorom. Friend mi ima Audi A3 2009 godište (1.4 TS 122ks - isto je razvod sa lancem) sa nekih 200.000 i nema nikakvih problema. LP Davor
  4. Da li je br okretaja na leru od 675 o/min normalan ili je to previe nisko. To me zanima iz razloga to sam promjenio ecu na mom polotu i sad imam ecu od golfa 3. Prije su mi okretaji bili oko 850 o/min i to mi je bilo ok. Adaptaciju klapne nisam uspio napraviti sa vagcom-om ali auto lijepo radi tako da mi to ne smeta jedino to su mi okretaji niski. Na netu sam vidio da je to za golfa ok, dok je za polota za isti motor ecu programiran da daje gotovo 200 o/min vie. Inace, ostalo je ok i auto se ponaa odlično to se tiče performansi i potronje. Mislim da mi i neto manje troi nego dok je imao originalnu ecu. Ecu sam promjenio iz razloga to je auto trzao ponekad u vožnji. Sada sam rijeo taj problem iako sam gotovo sve promjenio na motoru. Djelovi koje sam mjenjao: bobina, kabeli, svjećice, lambda sonda, katalizator, klapna gasa, distributor paljenja, vakum cijevi - motor je vukao i fali zrak, očićeni injektori, servo bubanj od kočnica, nepovratni ventil na vakumu za servo bubanj, pumpu goriva. Svaki put kada bi neku navedenu komponentu promjenio auto bi radio za nijansu bolje ali nikako nisam uspio rijeiti to povremeno trzanje, sve dok nisam konačno promijenio i ecu. Negdje prije sam već pisao o tome a sada sam konačno rijeio problem!! Pozz!
  5. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Ok moram onda opet spojit na vag com pa vidjet sto pokazuje.
  6. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Zaboravio sam to pogledat na vag comu ali kazaljka od temperature uredno se podigne i stoji na sredini pa mislim da senzor temperature pokazuje ispravne vrijednosti (u koliko je kazaljka vezana uzi senzor).
  7. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Evo, promjenio sam kablove - BERU. Cijena 361 kn. Usput sam promjenio i svjecice NGK - cijena 54 kn/kom. Nema razlike, auto i dalje trza - onako lagano bas da te zaj.. i da ne mozes lagano odgonetnut kvar. Stvarno ne znam vise sto bi moglo bit neispravno na mom autu. Mislim da je dobro da sam promjenio kablove jer su originalni probijali na sve strane. Pumpa goriva je isto nova (nekih 2.5 godina). Da li vam jos sto pada na pamet. Dakle auto trza dok ubrzava. Nekako mu fali snage. Na dijagnostici nema gresaka. Kada pustim gas u 3. brzini kada okretaji padnu na cca 1500 onda se cuje lagano pucanje (brbotanje) u auspuhu onako kao kod sportskih auta. Potrosnja goriva skocila sa 8 na 10 l/100 km.
  8. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Ucinio sam to danas po mraku. Skinuo sam filter zraka i promatrao. Nije bilo probijanja. Onda sam kablove malo pospricao sa vodom sa pumpicom za cvijece i kablovi su poceli iskriti. Iskrili su kablovi u podrucju zadebljanja iznad svjecica cilindara 1 i 4, te na dva kabela na razvodnku paljenja - isto oni zadebljani djelovi ispred lulice. Sta bi to sad znacilo da su kablovi dali svoje jer iskre samo kada su mokri. Ako moram mijenjati kablove koje da stavim-molim preporuku za nesto kvalitetnije. Pozz.
  9. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Kablovi su original 1996. godište. Izgledaju dosta dobro na oko. Pozz.
  10. Kefren

    POLO 6N1 AEE 75 KS

    Da, bobina je nova BERU. Promjenjena prije cca. 10.000 km.
  11. Pozdav, kao što naslov govori auto mi trza dok ubrzavam (osjeti se i gubitak snage) i primjetio sam povećanu potrošnju goriva od prosječno 8l/100 km sada mi je nekih 10l/100 km. Svjećise su promjenjene prije nekih 30.000 km (NGK) - mislim da nisu uzrok. Na VAG COM-u dijagnostici nema nikakvih grešaka. Lamda šeta uredno od 0,1 do 0,9. Tako da izgleda da je i lambda sonda ok. Uglavnom auto se ponaša kao da je hladan i kao da je vani -10 a ne +20. Još nešto npr. kada vozim po ravnome ili nizbrdici u 3. brzini i kada pustim gas pri okretajima od recimo 3.500, onda auto usporava, padaju okretaji i kod okretaja od 1.500 čuje se lagano pucanje iz auspuha onako kao kod sportskih automobila. Mislim da se malo osjeti i miris benzina ali ne znam da li je to samo subjektivan osjećaj. Što bi bilo uzrok ovome problemu. Pozz Davor
  12. Upravo me zvao mehaničar. Izgleda da je riješio problem. Navodno da su bile loše instalacije (iza kutije sa osiguračima/relejima). Nadam se da je to sada to. Još je promjenjen i servo bubanj od kučnica koji je najvjerojatnije propuštao vakuum (pa su mi možda okretaji varirali zbog problema vakuuma). Sve u svemu sada predstoji period testiranja pa ću se za par dana javiti sa utiscima. Još jednom bi se htio svima zahvaliti koji su se uključili u ovu temu. Pozz!
  13. Molio bi forumase da mi objasne kako relej od pumpe goriva dobija signal za start pumpe goriva, ocito je tu moj problem jer kada smo izvadili relej i kratko spojili pinove pumpa vrti bez problema. Elektro shema spajanja releja bi mi dobro dosla. Pozz!
  14. UPDATE! Morao sam auto otpeljat kod mehaničara jer je stanje postalo sve gore i gore. Nisam ga mogao startat na parkiralištu ispred kuće. I kad sam već mislio zvat vučnu službu, dođe moj mehaničar do auta, sjedne u njega, ključ u bravu i starta od prve. Ništa, odveze ga u garažu i sutra dan opet mu nije startao. Nije problem niti u svjećicama, razvodniku paljenja, kablovima, već u releju od pumpe goriva. U stvari relej je ispravan jer kad smo stavili novi isto nije pumpa goriva radila. Kada se kratko spoje pinovi u relej ploči pumpa radi i sve je ok, ali relej ne dobiva nalog za start pumpe. E sad treba otkrit zašto je to tako! Pozz, Davor!