BrDa

Član
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BrDa

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/28/1975

Profilne informacije

  • Ime
    Mario Brdaric
  • Vozilo
    Škoda Octavia 2,0 TDI
  • Web
    http://
  1. Koje je godište auto? Mi smo imali problema u firmi na par octavia (sve seu početak 2010) kad su brujale pri cca 110km/h u petoj. Razlog je bio diferencijal (izglodali se neki zupci) i sve se događalo na 40-50kkm.
  2. BrDa

    Golf V filter goriva

    ne znam kako je kod CR motora ali ja volim izbacit to gorivo koje je u kućištu filtera jer u sebi zna imati sitnih čestica prljavštine i opiljaka pa ako pukneš u to novi filter odmah uđe u njega. Poslije toga dam par puta kontakt i kad se prestane čuti bućkanje u njemu pali i vozi. Inače ja imam UFI-ev sistem filtracije koji nema ovaj šaraf za odzračivanje ko MANN-ov. I da, Diesel Purge stavit u filter je glupost jer on se odmah razrijedi sa ostatkom goriva i nemaš ništa. Ako ga hoćeš koristiti onda se otpoje crijeva i spoje direktno u bočicu purge-a.
  3. Da li imaš lijevi prednji podizač stakla za golf 2 (mehanizam i motor, mislim da ide sve zajedno jer je pukla sajla) sa 5 vrata?
  4. BrDa

    Ovlasteni servis

    Možda su ti je naplatili ali je nisu promjenili. Ako jesu i imaš u računu onda je trebala druga zamjena biti pod garancijom jer je na OEM dijelove garancija 2g (ako su ugrađeni u ovlaštenom). A u zadnjih godinu-dvije se počelo svakako smeće pojavljivat u OEM pakiranjima (recimo prije je kod TDI-a išao isključivo Contitech remen, sad je u igri i dayco - made in PRC, filteri zraka su neki divlji, Filtron, Kayser... krajnike gledao za O2 isto neki lijevi pa na kraju ubo Lemforder aftermarket itd... filter goriva made in PRC). A što kaže VR i tako imam popust i znam što uzeti pa mi se ne isplati ići kod njih.
  5. BrDa

    Ovlasteni servis

    Vjerojatno ti zablokirala remenica alternatora... naravno oni je nikad uz ostalo remenje ne mijenjaju nego tek kad zašteka. Ja sam na Octaviji promjenio remenje u vlastitoj režiji i na kraju me došlo skuplje nego da sam mijenjao u ovlaštenom na akciji jer sam promjenio sve što oni ne mijenjaju (i remenicu alternatora i španer kanalnog i stavio novu a ne repariranu pumpu vode i promjenio antifriz i termostat) a bar znam da je sve ugrađeno pravilno i top kvalitete i da je remen našpanan kako treba a španeri ugrađeni pravilno... ipak sam sigurniji u sebe i frenda nego u nekog praktikanta iz servisa.
  6. BrDa

    Ovlasteni servis

    Gospodo, proučite uvjete mobilnog jamstva... ne dobiva se uz ove pakete mobilno jamstvo. Njega se doplaćuje dodatno. Ako se mene pita ne isplati se.
  7. BrDa

    R E N E K O autodijelovi

    Jel imaš možda syntrans V FE 75W-80?
  8. BrDa

    Punjenje klima..

    Nemam sa ruborom ali bio sam prije mjesec dana u Klima mobile u Dubravi (preko puta plodina) i sve 5... nakon 4,5 godine korištenja falilo mi 120 gr plina (od 550), to mi riješili i vozi dalje. Cifra je bila 270 kn (150 kn "servis" a ostalo materijal tj. plin). Inače klima je radila (Octavia 2,0 TDI elegance sa climatronicom) ali sam skužio da joj treba par min da počne hladno puhat. Nadam se da znaju svi koji imaju novije aute sa climatronicom (golf 5 recimo) da se ne smiju voziti uopće bez plina u klimi. Dakle ne pali ona spika "sad je hladno pa klimu i ne palim, popravit ću kad zatopli".
  9. BrDa

    Ulje za mjenjač

    Našao... ako kome zatreba prava adresa je autohrvatska na radničkoj. Imaju SWAG ulje (P/N 10 92 1829 identično ovom Febi) po smješnoj cijeni od 77,50 kn/L.
  10. BrDa

    Ulje 505.01 koje?

    Možeš naći na naprimjer Castrol DE Technical data sheetove... usporedio i jednog i drugog i isto sve. Ne može se naći jer taj magnatec nije ulje za trgovine nego samo za ovlaštena prodajna mjesta (servise). U kiporu košta 2 kn manje od EDGE-a... nekih 54 kn Inače PIA je derao 167kn za njega (i to talijanski), ovaj u kiporu što kupim je belgijski.
  11. BrDa

    Ulje 505.01 koje?

    Ja koristim taj magnatec B4... to su svojevremeno stavljali i u PIA na slavonskoj. Isti k ko i Edge TD... samo Edge je retail pakiranje a ovo za servise. Sad se više ne zove tako nego magnatec professional OE 5w40
  12. BrDa

    2.0 TDI 136ks

    Ne mora biti... AZV motor recimo (136ks) je isti ko i BKD... 16v, bosch dizne, uljna pumpa kao na 1,9. Dakle ne miješat kruške i jabuke nego treba gledat svakog po motor kodu.
  13. BrDa

    PASSAT 101ks PD motor

    Kao prvo ne bi se složio da je Aral ulje bilo prvo u motoru jer sigurno nije... 95% first fill-a u to doba je neki fuchs 0w30. Istina u to doba je VW imao deal sa Aralom kako danas imaju sa Castrolom, ali to je samo marketing. Također danas taj aral nije ništa bolji od ostatka top igrača u 505.01 uljima (rekao bi da je po recepturi čak neki prosjek i ništa više od toga) i stvar je osobne preferencije hoćeš li odabrati Castrol, Aral, Shell, Mobil, Motul, Total... Prema gomili UOA napravljenih diljem svijeta u sve te PD motore starije od 2003 ide bez beda kamionsko ulje 5w40 sa normom API CI-4(+)... npr: Mobil delvac 1 5w40. Dapače, tamo gdje je lošija nafte čak je to i bolje rješenje od 505.01 jer su današnja sva ta ulja mid saps (ACEA C3) sa TBN-om <8 a ovo CI-4 ima preko 10. Ako imaš ulje tog viskoziteta i norme stavi ga, a kupovat ga samo zato se debelo ne isplati jer primjerice konkretni mobil košta više od većine 505.01 ulja. Također produžavat interval na 30kkm sa 505.01 uljem je jao majko... to ulje je pravljeno za max 15kkm/1g. Ako hoćeš više onda obavezno ide 506.01 (nikako ne 507.00)
  14. BrDa

    Prednji seleni Golf 5

    Pogledaj ona 2 selena u mostu (donji nosači motora) ili opcija br.2 je nosač mjenjača.
  15. Sjedi u auto, spoji VCDS, on nek vozi a ti prati: količinu ubrizganog goriva, količinu usisanog zraka, EGR rate, pritisak na turbini. I za početak, da li je motor u fazi? Na toj kilometraži vjerojatno je zupčasti zamjenjen a vidio svojim očima da majstori stave motor u fazu ali greškom ili neznanjem pomaknu pretpaljenje (u minus) i onda auto ne ide ku***.