Chipsy

Član
  • Content Count

    203
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Chipsy

  • Rank
    SDI
  • Birthday 05/12/1987

Profilne informacije

  • Ime
    lok nut
  • Vozilo
    Golf IV, Mazda 3 revolution , Kia Rio RS, Kawasaki Z750S, BASHAN 250
  • Web
    http://Www.krtuning.net
  1. Chipsy

    VW Golf 4, 1.9 TDI 74 kW pitanja

    2 zice su..jedna odkljucava, druga zakljucava, ali pripazi...one daju negativan signal..odnosno pod naponom su, i kad "okine" napon se spusti na nulu (nisam siguran jel na svakom tako, al kod mene je bilo) Zice su 2 u snopu u pragu kod vozacevih vrata, ili u vozacevim vratima, koje idu na bravu...al po bojama nemozes skuzit jer u svakom paketu opreme/modelu su drukcije. Ja sam kupio 20 osiguraca i iso metodom pokusaja i pogreske (spalio samo 6 komada ) zvuk - to je normalno...polijeces , a i cetvorka je opcenito jako "aerodinamican" auto sam po sebi ovo za prozore neznam...vjerojatno ovisi od tog koji je modul, tj dal ima tu opciju.
  2. Chipsy

    VW Golf 4, 1.9 TDI 74 kW pitanja

    Dobrodošao na VW, dosta tog nabrojeno gore sam i sam prosao, a i puno vise , zato mi je drago da sam se rjesio cetvorke Za pocetak, ovo s ECON..logicno je...ECON je skraceno za ECONOMY mode...iliti ukljucivanjem ECON, gasi se kompresor, manje vise ostaje ti ventilacija. AUTO je automatska klima. Namjestis stupnjeve, on pali gasi kompresor i odrzava temperaturu...isto kao i svaka druga automatska klima. Sto se tice lampise, vjerojatno.... (tj prilicno sam siguran al ipak cu napisat vjerojatno) nije do osiguraca ni do lampice, nego do mikroprekidaca u bravi vrata. Brave u golfu imaju 4 ili 5 mikroprekidaca na elektricnom djelu, i...to je manje vise boljka. potrose se , odlaze...popucaju kontakti na njima itd..i ne skuzi da su vrata otvorena...samim time ne pali ni lampice. Meni je uz to radi popucalih kontakta i hladnog spoja, auto se sam od sebe random kod vibracija otkljucavao i zakljucavao. Rjesenje - nova brava ili otvorit i prelemit sve kontakte i / ili promjenit ostecene mikroprekidace. Ovo za sirenu nemam pojma, al nesto je ocito brikano jer radio, bez kljuca u bravi nebi trebao radit..tj trebao bi se ugasit. A sta se tice instrument table...nije ju tesko skinut..kad to napravis jednom, dvaput..skuzit ces da je lakse skinut ju i onda popravit sta treba nego se provlacit i kemijat kroz rupe i sl. po pitanju zvucnog signala..mos skemijat - ubacit relej i zicu koja daje kontakt na zmigavce spojit na okidac releja, a relej 12v na "sirenu"..nadam se da mislis stavit zasebbnu sirenu jer ako spajas na trubu, jadni susjedi kad ga otkljucavas i zakljucavas rano ujutro ili u gluho doba noci..a i dojadit ce ti jako brzo.
  3. Budući da se obitelj povećala za jednog malenog člana, a u bunker ne stane ništa osim kolica, trazim kao što piše u naslovu, krovne nosaće i kutiju za G4 5 vrata, što jeftinije tim bolje buduci da mi treba 2-3 put godišnje. Okolica KR, Zaboka i Zg. ili moze i drugdje ako je moguca dostava u blizu okolicu. Ako neko prodaje, moze ponude na mail : Chipsy.tvz@gmail.com Hvala
  4. Chipsy

    Golf 4 farovi

    neznam koji, al na jednima je to ljepljeno necim brutalnim. Probali smo odvojit frendu prvo industrijskim fenom, nista, pa onda u pecnicu, nista, pa opet onako vruceg fenom - nista na kraju opet u pecnicu , i rastalilo se /matiralo unutra sjenilo i sve, ali ni nakon toga staklo nismo uspjeli skinut
  5. Chipsy

    Golf 4 1.6 SR

    rinchy je napisao da mu 1.6 trosi 10l gradske. Ja iam 1.4 16V, i trosi cca 7.6- 8.2 l...ide i ispod na otvorenoj, al ga ja tako nemogu vozit. i onda se vozim sa 1.9 TDi od kolege 2 tjedna i imam prosjecnu od 4.9 - 5.4 dizela...i kaj rec ..velis cca 2 litre vise zanemarivo..ak se usporedi tak to moze rec skoro DUPLO, ili bar 30% a to opet meni nije zanemarivo (nije mi svejedno ako cu mjesecno tocit 600kn ili 900kn)
  6. Chipsy

    Dimenzije slikova???

    evo najjednostavnije http://www.cargister.com/calculator-race-tires
  7. Chipsy

    Golf 4 1.6 SR

    10 litara nije nikako umjerna potrošnja, bar ne u mojoj knjizi Optimum po meni je TDi, iako hejtam dizelaše u autima, al golf je ionak poljoprivredni stroj Jel ima opce koji VW benzinac a da trosi ispod 10 gradske ?
  8. Chipsy

    Dimenzije slikova???

    Imho, jedina razlika je sto dimenzija visine nije u postotku, nego dimenzija u mm, kao i prva. dakle nije ono 235mm/40%/17", nego je 235mm/610mm/17"
  9. Chipsy

    Buka od straga

    pa onda se to na gsd nebi smjelo događat budući da nemaju "blokove" ? ...tj kolko citam upravo se to dogada jer blokovi "povlace" kod voznje...a ako ih nema, kako se onda to moze desavat? ako je to to kao ovdje na terenskoj gumi:
  10. Chipsy

    Buka od straga

    Pitao sam koja je verzija F1 upravo zato jer se priča o V šari, a assy 2 nema V šaru, nego asimetricnu (zato se i zove tako). dok GSD3 ima. Ja se vozim na GSD3 i bučne su...al opet ne toliko bučne da bi smetalo. Eagle F1 ASSY 2: Eagle F1 GSD3:
  11. Chipsy

    Buka od straga

    F1 je assy 2 ili GSD3?
  12. feder na klijestima kod kocionih? Napravis ga i doma od feder zice.
  13. Chipsy

    centralno - opet

    Hm....ovo "ne isplati" kosta oko 1700kn ako se ide na verziju odi nek ti zamjene u usporedbi sa 15kn za "uradi sam" Ovo "iskustvo" se svodi na jednostavno odlemljivanje i zalemljivanje 2 zice, s vulgaris lemilicom od 15kn i rukama koje drhću od par litri pive Jucer sam odradio priču s mikroprekidaćima (golf IV). Rastavili s frendom vrata, skinuli bravu, ispitali mikroprekidace (treba ti ispravljac i 5 minuta vremena za ispitat svih 5 mikroprekidaca ako imas i osnovno znanje o elektronici, ili pozoves nekog od ekipe koji zna i ima lemilicu.) Vjerojatno je onaj 4-ti, mehanicki koji je povezan zicama u pitanju. Prekidac cipoteka 14 kn i prelemiš, slozis i sve radi kak spada.. +USPUT kad je vec sve rastavljeno, vjerojatno su popucali i lemovi na konektoru, pa ih just in case prelemi..zagrij, dodaj malo cina i to je to. SVE upute nalaze se na ovom linku, zajedno sa slikama prekidaća , di se šta nalazi, koji prekidac je najcesce problem itd itd: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?...33;!!-( Dakle cca = 2h +10kn + pdv, zajedno sa kompletnim rastavljanjem i zamjenom + 100kn za gajbu pive ak radis s nekim. ILI cca 1700kn za zamjenu brave z ovlastenom servisu. dakle rezime: Rastavi i ispitaj ove mikroprekidace (ispravljac na 2 kontakta i stisces ih, mjeris otpor: najcesce je problem ovaj jer se izlize vrh /pipac,pa taj zamjeni ako ne radi ili radi stalno, tj ne prekida, njega je lako jer prelemis samo zice: i usput prelemi ove kontakte koji po defaultu ispucaju, neznam zasto:
  14. Chipsy

    Golf 4 karavan spuštanje PROBLEMI

    ako si stavio opruge za g 1.4/1.6 a imas tdi/sdi ili 1.8, onda ti to ne klapa, tj to bi bilo objasnjenje zasto je pao previše.
  15. Chipsy

    Golf IV Rasvjeta

    ne trosi? malo mi cudno da svjetli,a ne trosi, al inace mi je fora cak bi i ostavio, da znam da mi nece ispraznit aku ako 2 tjedna