stom

Member
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

stom last won the day on January 27

stom had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About stom

 • Rank
  SDI
 • Birthday 01/28/1983

Profile info

 • Name
  Tomislav
 • Vehicle
  VW Passat
 • Location
  Zagreb
 • Web
  http://

Recent Profile Visitors

3031 profile views
 1. Nemaš tu šta čistit, novi egr i to je to. Ima posla da se to skine dole, a ako ga ideš čistit pa bude neuspješno nakon nekog vremena ponovno dupli posao. ja sam svog zamjenio prije cca 1000km, stavio sam pieburg iako kada smo skinuli orginalni je bio wahler. Netreba spuštat most, majstor je skinuo desnu poluosovinu i onda je imao mjesta da dođe do njega, ali treba i imat poseban alat jer nema baš mjesta za odšarafljivanje, treba i otpojit sa dpf-a i crijevo od turba.
 2. stom

  KOJU MARKU EGR VENTILA ODABRATI?

  Ja sam neki dan kupio pierburg. moj orginalni je izdržao 226tkm, pa cu ga ovaj mjesec zamjenit. Cuo sam da su oba dobra ali mislim da je pierburg i u orginalu.
 3. stom

  GRIJAČI? EGR? ŠTO JE?

  U Hrvatskoj sam našao pieburg za 1650kn, a na stranici motointegrator.de još i manje, ali sa dostavom bi me došlo 1500kn. Isti taj pieburg.
 4. stom

  Greska za EGR

  Malo da vratim temu, nakon godinu i par mjeseci opet mi se upalila spuirala i auto gubi snagu, ali sada se pali svaki dan. Greška na dijagnostici je egr. Pošto svugdje citam da zamjenski nevaljaju, a i moj majstor kaže da od zamjenskih jedino valja pieburg, neznam dali da kupim taj pieburg (1500kn) ili da idem na orginal? Blokirat ga necu. sada auto ima 225.000km, tako da je dosta i izdržao taj egr, pošto sam čitao da ode puno prije.
 5. Nekih 1300 kn, conti set sa vodenom pumpom, kanalni remen, antifriz i ruke oko 800kn, tak da sve skupa 2100kn. S tim da za djelove imam dobar rabat.
 6. Ja sam na svom napravio prvu izmjenu remena na 211.000km, malo mi je i prešao interval. Inace se radi na 210.000km ako pumpa prije ne propiša. e sad je pitanje dali su na tvome pravi km. Ja sam uzeo sve conti set sa vodenom pumpom i kanalnim remenom i majstor mi je još neka mislim dva semeringa promjenio.
 7. Riješio sam promjenom termostata kupio sam Behr termostat i sada je sve ok temp je na 90. Ovaj drugi mali nemam termostat jer to imaju modeli koji imaju dsg.
 8. stom

  Vw Passat B7 2.0 TDI 2011god.

  Privremeno odustajem od prodaje
 9. Na prodaju je navedeni auto, više u linku https://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-comfortline-2.0-tdi-bmt-oglas-34089230
 10. stom

  Filteri - anketa / rasprava

  Mislim da je u novije VW Filtron prva ugradnja, ja ih koristim za zrak i kabinu iako mi majstor kaže da su to dobri filteri a ionako ih mjenjam svakih 15 osim nafte na 30.
 11. Tak je i meni na passatu b7 sa temperaturom i mislio sam promjenit oba termostata i kada gledam taj drugi manji u katalogu piše da je taj za verziju sa automatskim mjenjačem, a sada čitam da je tvoj ručni mjenjač i ima taj mali termostat. Sad dali zamjenit oba ili samo taj mali neznam, jer cu radit veliki servis pa dok se pušta antifriz van odmah zamjenit i termost (e). Dali kupiti orginalni ili da kupim Behr (koji je sada Mahle).
 12. Okretaji se povećaju kada je temp ispod 5 stupnjeva pa da brze zagrije kabinu( kad isključiš skroz grijanje onda okretaji padnu na normalu i puno brže dode na 90). Tako je i meni godinama na B7 bilo kada je hladno sporije diže temp i onda varira ali dode do 90. Sada mi više nedode na 90 i nakon 120km vožnje tako da cu morat termostat mjenjat samo neznam koji jer imaju dva.
 13. stom

  Greska za EGR

  2011god. 206.000km. 2.0 Tdi 100kw Gledao sam i ja cijene zamjenskih, ima 1378kn Magneti marelli, 1440 kn Engitech, 1600kn NRF, 1890kn Pieburg. Al zasada dok sve radi necu ništa mjenjat.
 14. stom

  Greska za EGR

  Meni se prošli tjedan na Passatu B7 upalila lampica grijača i onda lampica motora, taman kada sam se vracao sa mora, ali auto je sve normalno išao i vukao. Drugi dan je još svjetlila lampica motora i sama se ugasila. Išao sam na dijagnostiku pa je izbacilo grešku egr-a, ali piše povremena greška. Kroz naredna 2 tjedna cu mjenjat zupčasti remen pa je rekao majstor da ce i pogledati egr (mislio sam odmah kupit drugi ali on kaže da netreba pošto greška nije stalna, pa ce ga probat očistit).
 15. stom

  Abgas werstatt

  Da trebalo bi znat koji je točno, ali evo neke cijene što sam gledao SWAG: 587kn ispred dpf, 568kn ispred turba, 550kn iza dpf; VDO: 820kn iza dpf , 738k ispred dpf, 783kn ispred turba; HOFFER: 600kn ispred turba.