Passat

Member
 • Content Count

  655
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Passat

 • Rank
  GTI
 • Birthday 08/06/1988

Profile info

 • Name
  Goran
 • Vehicle
  Passat 4, 1.9 TDI
 • Location
  Bjelovar
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

5,857 profile views
 1. To ti je suplji selen, tak to obicno je. Imas I one koji su puni, al ti su I tvrdi. Selene vidis ako pajserom napinjes vilicu koliko hoda ima. Stabilizator skoro nikak, ima tolko mali luft, a kucka ko da kociju vozis, no oni nisu skupi. Za manje od 200 imas obadva malo bolje kvalitete.
 2. Ovo sta kucka ti je regazzoni rekao, a ovo sta trese dok kocics su spigani diskovi.
 3. Ne, nije manja potrosnja, nego ugladenije radi.
 4. U starog TDI-ja samo politra dvotaktola na 400 kn goriva I motor sapce
 5. Passat

  Akumulator

  Kod nas u Bj u Munji je CIAK akumulator, ako doneses stari, jeftiniji nego u CIAK autodijelovima.
 6. Alt ide dolje, kompresor se zamakne I moze pumpa ic dolje, nije neka znznost, al ima posla.
 7. Nema te šta brinut, ide to bez petljanja po zupčastom remenu. Skineš cjelu pumpu, na stolu zamjeniš poklopac pumpe i vratiš nazad. Tebe muče ti šarafi od poklopca pumpe, ali ako skineš cijelu pumpu dolje onda to ide bez beda.
 8. Passat

  Sredjivanje muldi?

  Da se rijesit sam moras pogodit majstora. Npr. meni je na passatu radio limar koji mi je sredivao cijeli auto. Ja sam mu donio drugu zdravu kapu mulde I ovaj je to skasapio I sfusario da sad prije zime moram nakon 3 god to dobro zastitit jer vidim da hrda u blatobranu. Druga strana je propala pol godine nakon lakiranja jer ovaj prvi ju nije ni pogledo. Onda sam promjenio majstora. 800 kn sredivanje mulde I promjena pantova na vozacevim vratima (onaj prvi ni to nije uspio). Dan danas tu muldu ne treba dirat, s motorne strane se ni ne kuzi da je radena.
 9. Passat

  Golf 4 zvizdanje turbine

  Ovisi i o ispušnom sustavu, što otvoreniji to više zviždi.
 10. Passat

  Vuče struju negdje

  Odspoji na kompresoru jack pa vidi da li ti onda vuče. Ako ne, otišla ti zavojnica na elektromagnetu spojke kompresora.
 11. Takav gubitak antifriza bi se trebao primjetiti u obliku dima ako ga trosi motor. Provjeri u kabini da li ti mozda pusta hladnjak kabine, makar bi onda trebalo sve zaudarat na antifriz, a stakla bit masna. Skini zastitu ispod motora I zavuci se ispod I pogledaj oko pumpe I hladnjaka moralo bi bit tragova. Druga stvar je da su tdi motori te generacije jaaako slabi grijaci, po zimi im treba I do 25 km da dosegnu radnu temp, a ako nafrljis grijanje ne mogu je ni postic. Zato ti po ljetu vjerojatno ni ne pali vent. Ja svog imam prek 10 god I samo sam ga jednom vidio da se upalio. E da, tvoj motor ima 110 ks, ne 115. Za ABS najbolja je dijagnostika, ali ako ju nemas onda u pevecu uzmes univerzalni mijerni instrument I mjeris otpore senzora. Odspojis senzor I na njegovim pinovima mjeris, mora biti cca 1 kilo ohm. Prednji se mjere direktno na rukavcima, zadnji ispod sjedala zadnjih. Onaj koji je neispravan ce imat beskonacno ohma zato jer je geknuo, tj vod se prekinuo.
 12. Passat

  KW GEWINDE - HELP

  Ne pasu sa golfa zbog nosivosti. Najjeftinije su ti TA TECHNIX opruge.
 13. Provjeri stanje flexi cijevi od auspuha, dosta su kratke pa kad odu prenose dosta vibracija.
 14. Da ne dižem novu temu. Imam sličan problem kao i kolega samo se radi o passatu međuliniji, dakle volan je dosta težak. Kad sam ugradio climatronic mjenjao sam razvod remenja i čim sam stavio servo pumpu i pumpu vode zajedno na isti remen pumpa od serva je prozujala. Probao sam zamjenit ulje no nije pomoglo. Na kraju sam zamjenio pumpu, stavio sam polovnu friško repariranu, no volan je i dalje težak, pogotovo ako je parking od tlakavaca, onda je prava muka. Kad su kotači u zraku i bez spona zakreću se lagano, čim stavim spone ide dosta teže zakretanje kotača rukom. Jel se da tu šta na letvi napravit? Jel treba most otpustit kad se ona skida il se može izvuć nekak?