16v.turbo

Član
  • Content Count

    521
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 16v.turbo

  1. motor imam komplet glede glave i bloka ali instalacije, procesor, usisna, injektori, to nema. sto se tice bloka i glave u odlicnom je stanju i to je kompletno. znaci nije rastavljano. motor je vozan ali na drugoj usisnoj, injektorima, itd., i to ostalo nije na prodaju. uz njega moze ici alternator 120A (od Opela MV6), za njega su uradjeni drugaciji nosac da bi pasao. sve skupa dam za 150 eura. a moze i u dijelovima da rastavim ako ima kupaca za pojedinacno. u tom slucaju cijene idu na upit i nemaju veze sa ovom koja je za komplet. 00387 / 63 / 316-281 adversary_turbo@hotmail.com
  2. sve je potpuno novo i nekoristeno. svi dijelovi su orginalni, nikakve kopije. ne znam kako sada na forumu priloziti sliku, pa cu staviti linkove sa identicnim dijelovima da se ujedno vidi i cijena, a tko je zainteresiran mogu lako poslati slike emailom, viberom, itd. Tial Q Blow Off Valve 50mm, u crnoj boji. cijena 100 eura. isto kao sa ovoga linka : http://www.ebay.com/itm/Tial-Q-Blow-Off-Valve-BOV-50MM-10-psi-with-Aluminum-Flange-New-Version-2-Black-/231310057417?hash=item35db275fc9&vxp=mtr Mishimoto Oil Catch Can. u crnoj boji. cijena 100 eura. potpuno jednako kao sa ovoga ebay linka, tu su i razliciti adapteri orginalni od Mishimoto, kao na drugoj slici sa ebaya. http://www.ebay.com/itm/Mishimoto-MMBCC-UNI-BK-Performance-Universal-Baffled-Oil-Catch-Can-Black-/371428554875?hash=item567addf87b&vxp=mtr Fluidampr remenica za 1.8T motor, vrlo korisna stvar za svaki motor a posebno za one jace ili koji rade na vecim okretajima, jer odlicno upija vibracije, mnogo bolje nego serijske remenice. u crnoj boji. moze se bez problema koristiti i na ABF motoru naprimjer, s tim da je onda potrebno izraditi adapter medjuplocicu, sto je prilicno jednostavno. na bilo koji motor koji koristi istu remenicu kao 1.8T se moze upasati s tim da se uradi taj adapter. http://www.ebay.com/itm/Fluidampr-Engine-Dampers-551201-Black-Zinc-Range-1-timing-mark-Fits-AUDI-2000-/201411035117?hash=item2ee5087fed&vxp=mtr cijena za Fluidampr je 220 eura. 00387 / 63 / 316-281 adversary_turbo@hotmail.com
  3. blow off ventil Tial je rezerviran
  4. 16v.turbo

    iberlauf na 16V

    dali je moguce ikako sloziti da se zatvori na bloku skroz, a da ima iberlauf na deklu motora? ikakva ideja, ikakav primjer. za 16V.
  5. 16v.turbo

    seleni / cahure lafeta

    znam da toga inace ima jaceg vec serijskog, ali ne znam engleske nazive. ako mi moze tko reci nazive, naci cu si sam naruciti. ili ako ima gdje link na proizvode ili firmu, moze nebih totalno krute, vec nesto kvalitetnije i jace od serijskog.
  6. 16v.turbo

    premjestanje kocionog bubnja i cilindra

    koje tocno cilindre treba kupiti za kocnice? iskreno ne razumijem se u vrijednosti koje se navode uz cilindre koje Tilton prodaje. pa ako mi moze netko savjetovati koje cilindre, koja snaga, koji promjer, sta vec je stavka. i drugo pitanje, dali ti cilindri, radeci bez pomoci bubnja, mogu kociti "normalno" ?
  7. dali je moguce premjestiti ili odstraniti (ako ima neki drugi sistem) kocioni cilindar i bubanj kocioni sa svoga standardnog mjesta kod Golf mk2 ? meni su ljudi na stranim forumima pominjali da je bez problema izvedivo i da je to vec radjeno, da se to zove nekako sa "remote servo" sistem, nisam siguran. da je moguce sa tim postaviti bubanj i cilindar bilo gdje po zelji. ako ima taj ili bilo koji drugi nacin molio bi da se to iznese. ako ima ikakav kit, koji u sebi sadrzi potrebno (ili makar vecinu) da se to uradi, molim link, nebitno dali je roba u USA ili EU ili negdje trece, ja lako sve nabavim. hvala.
  8. 16v.turbo

    premjestanje kocionog bubnja i cilindra

    jeli pametnije da kupim verziju samo sa pedalama za kvacilo i kocnicu? jer sto da dajem jos vise novca za gas kad to vec imam i pravio sam si sa senzorom za elektronsku klapnu. nije meni problem to sve povezati.
  9. 16v.turbo

    premjestanje kocionog bubnja i cilindra

    pa hoce li to moci adekvatno kociti bez bubnja ? zvuci super. imas li neki link za primjer ili sta da kucam na ebay ili internetu da nadjem kit za kupiti. znaci pedale od kocnice i kvacila dobijam te nove. od gasa mora ostati moje jer sam bas nesto uzimao sto ce raditi sa elektronskom velikom klapnom gasa. i mora li se to posebno stelovati onda? da nebi nazad prejako kocio u odnosu na naprijed. ma samo neka dobro koci a da zauzima manje prostora i da se nevidi
  10. 16v.turbo

    premjestanje kocionog bubnja i cilindra

    daj sve sto ima to ide sve unutra, pod pedale ? i onda netreba bubanj ? nemam ja ni servo ni ABS ni nista, niti mi treba nebi tako kao na BMW jer mi treba svaka mrva prostora za novi motor, a iskreno nije ni samo to u pitanju vec bi zelio napraviti bas da se izgleda cisto i uredno a taj bubanj mi je nekako ruzan i glomazan. samo da napomenem. meni i kvacilo i kocnice uzimaju tekucinu / ulje tu sa iste posudice, koja je nataknuta na cilindar. sad kako to sve da rijesim da ostane da radi a da se premjesti odatle. u svakom slucaju dao bi prednost nekom sistemu koji se manje vidi i koji se moze negdje zavuci, iza pedala, instrument table, ili na neki deseto mjesto ovo sa vise cilindara zvuci dobro moram samo saznati vise detalja oko toga.
  11. 16v.turbo

    prodajem: dog box kit!

    za koji su mjenjac tocno? na SQS stranici stoji posebno za recimo 02M i za neki drugi mjenjac. za koji je to tocno?
  12. 16v.turbo

    16V ABF - veci sicevi ventila

    tocno Ivane, vecina glava 027 koje sam vidio bi imale pukotine, dok na ABF nisam. ova glava nema niti jedne jedine. Autofreak - to i jeste sad dilema vaganje izmedju pouzdanosti i zelje za jos boljim performansama
  13. evo jedan primjer samo vecih siceva ispusnih ventila : http://techtonicstuning.com/main/index.php?main_page=product_info&cPath=2_11_5_399_350&products_id=2253 no sad je pitanje, jeli "sigurno" stavljati siceve koji su 30+mm vanjski promjer. moze se staviti naravno, ali dali bi to uvelike povecalo sanse sa pucanjem glave jer ce se otanjiti materijal dosta, izmedju svjecice i sica. ako tko ima ikakva iskustva, da cujem.
  14. 16v.turbo

    16V ABF - veci sicevi ventila

    nama treba 30mm sic ispusni da bismo mogli potpuno postici ono sto zelimo, da sad ne detaljistem i nabrajam. svejedno ja moram mjenjati ispusne siceve, ali ostaje jos pitanje dali ici do 30mm tj., dali je to riskantno radi toga pucanja i moguceg ispadanja.
  15. 16v.turbo

    16V ABF - veci sicevi ventila

    upresat ce svakako i vise od strucne osobe ali ne kuzim nesto. ako glava napukne tu, zar nije onda rizik da ispadne sic svejedno, tko god da je upresovao to? nisam bas najbolje razumio taj dio.
  16. 16v.turbo

    16V ABF - veci sicevi ventila

    itekako ima veze glava, ventili, itd., da se slozi dobar turbo motor. daleko i od toga da je rijec samo o brojci "ks". ako ne isli na vece siceve uopce onda nemozemo 100% sloziti tu ono sto je zamisao, onda se moraju raditi kompromisi. hocu reci da vrijedi ici na vece, zato provjeravam, vasa iskustva, saznanja, misljenja. ako je zaista samo problem pukotine (ako mislim na iste te) sto budu izmedju siceva ili izmedju siceva i svjecice, to mnogo serijskih glava ima. na proslom motoru sam sastavio motor koji je imao tu ispucanu glavu pa nikad nije bio problem. e sad dali je to jedini rizik..
  17. 16v.turbo

    16V ABF - veci sicevi ventila

    da cikne glava nece nista znacit? da dobar je materijal, provjerio sam sve oko toga. da cikne, mislis na one male pukotine sto mnoge serijske glave imaju (pa i dalje rade bez problema) ?
  18. 16v.turbo

    P: ABF bregaste

    kao sto pise u naslovu, obe bregaste od ABF-a, dodje i remenica na bregastoj. svega 200 kuna. 0038763316281 adversary_turbo@hotmail.com
  19. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    to cu ja proracunat kontaktirat cu ih da mi jave unutarnju rupu, pa da mi jave koji je navoj na ulazu sa strane (iako se uvjek moze urezati jos nesto veci, prostora ima), pa da vidimo onda koju cu fancy spojku tu staviti, i onda cemo vidjeti koliko je rupa u spojci (jer to je uze grlo) i eto. mora biti po povrsini vece od onoga koliko mogu propustiti 4 injektora + 5-ti za nitro.
  20. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    hoces reci da bi promjer unutra bio premal za meni potrebnu kolicinu goriva?
  21. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    fuel rail takodjer treba uraditi. jel ista olaksava posao ako imam ovo sa slike (nezavrsen rail, ali osnova bi trebala biti dobra, Aeromotiv je dobra firma) ? : http://aeromotiveinc.com/products-page/fuel-rails-kits/14107/unmachined-raw-extrusion-fuel-rail/ ako jeste da ga odmah uzmem, uskoro opet ide jedan paket robe iz USA za mene pa da ubacim i to.
  22. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    sad vidim da si editovao. ta sto si stavio bi reko da im je jos ispala dobro problem sa OBX je da rade samo za 1.8T i 6cyl, ne rade za 16V.
  23. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    evo ga : http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4713887-Watch-out-RMR-here-comes-OBX!-(-new-1-8T-intake-manifold-hits-the-market) ima odmah na pocetku teme nesto slika. a kasnije nekad u toj temi (ima vise stranica) ima i usporedbi i slika preciznijih, i iznutra.
  24. 16v.turbo

    Izrada ispušnih i usisnih grana

    da kvalitet i izgled bude zaista na ovom nivou? firma ova vise ne radi. OBX (kina) pravi kopije, vjerujem ne losije po funkciji nesto, al nije to to. nemogu sazvakvat vidjeti onako lose varove dok se sad zavrsi glava motora, mislim dati uraditi stvarno ozbiljnu granu kao trajno rjesenje.