Dbrda

Član
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Dbrda

  • Rank
    SDI
  • Birthday 06/05/1979

Profilne informacije

  • Ime
    Dejan Brdaric
  • Vozilo
    Golf i Polo
  • Web
    http://

Recent Profile Visitors

1567 profile views
  1. Dbrda

    Immo pin - vw up

    Nije kod mene problem kljuc nego instrument ploca koju sam kupil drugu rabljenu za koju nemam skc pin. Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
  2. Pozz, Trebao bih preporuku netkog tko moze izvuci pin od immobilizatora za tacho od vw up 2017. Varazdin ili Zagreb Hvala. Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
  3. Prodajem Polo 1.4 Sportline (75ks) 09/2005,54000km,Servisna knjiga,garažiran. Registriran do 09/2010 Oprema sportline (sportska sjedala,trokraki kožni volan,sportski ovjes,maglenke,el.podizaći stakla, daljinsko centralno) + dodatno climatronic,sjedala podesiva po visini sa pretincima, alarm sa nadzorom unutrašnjosti, el. podesivi retrovizori,RCD 200 s MP3, alu 17" sa novim gumama! Cijena 8200 Eur Kontakt : 098/493-481 ili PP Slike:
  4. Dbrda

    Tuning Polo 1.4 16V

    Radio sam nešto slično, ali nisam mjenjao cijelu usisnu granu (75ks ima plastičnu, 100Ks metalnu) nego samo zaklopku gasa, koja je na 75ks motoru manjeg promjera. Uglavnom razlika se osijeti vjerojatno nije rijeć o 25 KS više ali motor je puno življi i bolje vuće polje 4000 okr. ! Za promjenu kompletne grane ima puno više posla uz to i priključak za egr nije na istom mjestu, a zaklopka je plug'n play!
  5. Dbrda

    Povečanje snage

    Evo mali DIY za poboljšanje performansi na 1.4 16v 75KS motoru.Cijeli zahvat me je koštao oko 100 eur,a poboljšanje u performansama je više nego osjetno.Žao mi je što nisam fotografirao postupak kad sam ga radio ali probati ću objasniti o čemu se radi. Kako je 75KS motor u biti prigušena verzija 100KS motora, a što se vidi ako se usporede krivulje okretnog momenta (oba motora razvijaju 126nm samo pri različitim brojevima okretaja 75ks na 3800 100Ks na 4400 medjutim kod 75 ks motora krivulja okretnog momenta nakon 4000 okr. pada dok kod 100 ks motora počinje padati tek poslje 5300 okr), pokušao sam otkriti gdje je razlika. Pogledom izvana odmah se može primjetiti da je razlika u usisnoj grani 75KS plastična 100Ks aluminijska, a največa razlika je u "zaklopki gasa" razlika u promjeru je cca 2 do 3cm i ja vjerujem da tu dolazi do največeg prigušenja. Za razlike u unutarnjoj konstrukciji motora neznam jer ga nisam otvarao, vjerujem da netko može pogledati u ETKI dali su bregaste osovine različite. Uglavnom na ebay-u sam naručio zaklopku gasa od 1.4 tsi motora (nije provjereno ali odgovara i od 1.6 16v,1.8t bitno je da ima elekričnu kontrolu gasa tj. nema sajlu) zna ih se nači za 50-ak EUR. Zaklopka električki je plug'n play znači netreba nikakvo pripasivanje žica i sl. dok mehanički treba minimalne prepravke pošto nisam mjenjao kompletnu usisnu granu nego samo zaklopku. Da bi skinuli zaklopku potrebno je otpustiti 4 vijka koja ju trže te odvojiti kabel.Kada je skinete na sjedištu čete primjetiti dva plastična "pipca" koja vire prema gore njih je potrebno odrezati i poravnati sa ostatkom sjedišta.Šarafi koji su na zaklopki od 75KS su duži te ih je potrebno podložiti sa par pločica s gornje strane isto tako treba napraviti novi dihtung (ja sam koristio komad linoleuma). Na sjedištu zaklopke postoji mali kanal oko gumenog dihtunga koji ima izlaz na desnu stranu taj izlaz treba začepiti (ja sam upotrijebio mali vijak). I sad još ostaje namjestit novu zaklopku,pritegnuti šarafe i priključiti kabel. Auto je upalio tek nakon 4-5 pokušaja, i prve 2-3 minute je imao malo povišeni ler gas, poslje se sve vratilo u normalu. Plastični poklopac motora u kojem se nalazi filter više ne odgovara, tako da su na njemu porebene male preinake ili još jednostavnije montaža gljive to je drugih 50Eur iz cijele priće. U vožnji se auto do 3500 okr. ponaša skoro jednako, ali nakon 3500okr. je povečanje sange osjetno. Vjerojatno bi promjena kompletene usisne grane donjela još koje poboljšanje ali tu onda ima malo više prpiasivanja (priključak za cijev od EGR je na drugom mjestu, a i cijena je oko 150 Eur na ebay-u!
  6. Dbrda

    P: stražnji spojler

    u koju boju je lakiran spojler?
  7. Dbrda

    Felge na Pola 9N

    Evo orginalnih 17"